Analiza BitMEX: valoarea tokenurilor alocate echipelor de dezvoltatori a scăzut cu 54%

O analiză publicată de BitMEX relevă că valoarea tokenurilor alocate echipelor de dezvoltatori a scăzut cu 54%. Studiul se referă la proiectele ICO care au optat să aloce tokenuri proprii membrilor echipelor ce derulează proiectul.

Valoarea totală a acestora a fost inițial de 24 miliarde de dolari și a scăzut la aproximativ 5 miliarde în ultimii doi ani.

BitMEX a realizat această analiză a pieței ICO în colaborare cu firma de analiză TokenAnalyst. Studiul a inclus soldurile de trezorerie de la mai mult de o sută de proiecte construite pe blockchain-ul Ethereum. Analiza a făcut uz de tehnicile de învățare a mașinilor și s-a bazat pe interpretarea datelor contractuale inteligente și a modelelor de tranzacții.

Scăderea prețurilor din 2018, responsabilă pentru prăbușirea valorii tokenurilor

BitMEX a menționat că scăderea prețurilor din 2018 a fost principalul responsabil pentru prăbușirea pieței ICO. Valoarea maximă istorică combinată a tokenurilor controlate de echipele de proiect a fost de peste 80 de miliarde de dolari.

Per ansamblu, ICO-urile au realizat transferuri de peste 1,5 miliarde de dolari către adrese externe:

“Pe baza prețurilor la vedere nelichide pe piețele spot, echipele ICO continuă să dețină tokenuri proprii în valoare de aproximativ 5 miliarde de dolari. Practic, aceștia sunt bani obținuți din nimic, deoarece multe proiecte nu și-au lansat încă produsele. În același timp, echipele au realizat câștiguri de 1,5 miliarde de dolari prin vânzarea de criptomonede din portofelele proiectelor”.

Lipsă de transparență în alocarea fondurilor ICO

Concluzia analizei realizată de BitMEX și TokenAnalysits este că piața ICO suferă de o lipsă de standarde și de transparență. Acest aspect este în special vizibil cînd vine vorba de alocarea de tokenuri pentru echipelor fondatoare. BitMEX a remarcat faptul că analiza ar putea fi complicată și mai mult de capacitatea echipelor ICO de a genera, arde, cumpăra și vinde propriile tokenuri.

BitMEX a subliniat că cel puțin 12 proiecte ICO ce au strâns peste 50 de milioane de dolari fiecare nu au fost încă lansate. CEO-ul companiei, Arthur Hayes, a comentat:

“Aceste tranzacții au valori masive, iar multe dintre cele mai cunoscute fonduri de investiții au obținut sume semnificative. Nu este clar când sau dacă aceste oferte vor fi listate vreodată pe piața secundară. Piața este deja suprapopulată cu tokenuri, cine le va mai cumpăra pe cele noi?”

Ike

Postari recente

Beehive token – o noua metodă de susținere a populației de albine

Multiple organizații au avertizat că populația de albine scade la o rată alarmantă în toată lumea. Declinul global al numărului… Citeste mai mult

12 ore

Bitcoin ajunge la 12.000$ pe Kraken din cauza unui bug

Sâmbătă (13 septembrie 2019), platforma Kraken s-a confruntat cu un bug ce a permis unor urilizatori să cumpere Bitcoin (BTC)… Citeste mai mult

15 ore

Atenție la extensiile de browser, avertizează CEO-ul Casa

Extensiile de browser pot ajuta escrocii să fure criptomonede, a avertizat CEO-ul companiei de securitate Casa, Jeremy Welch. În cadrul prezentării ținute… Citeste mai mult

21 de ore

Pictorul Lincoln Townley vinde 19 lucrări pe 490 BTC

Presa britanică a confirmat că artistul londonez Lincoln Townley a vândut 19 dintre lucrările sale pentru 490 de Bitcoin unui… Citeste mai mult

4 zile