Într-un interviu acordat podcast-ului CryptoPOV, Vitalik Buterin a discutat despre viitorul Ethereum 2.0 din perspective non-tehnice. El a menționat câteva aspecte de interes pentru viitorul uneia dintre cele mai populare criptomonede.
Potrivit cofondatorului Ethereum, emisia de ETH va fi probabil redusă la jumătate după lansarea actualizării ETH 2.0. Buterin a discutat și despre planurile Ethereum Foundation în ce privește staking-ul în viitoarea rețea. În opinia sa, fundația trebuie să se asigure că nu va avea o influență nejustificată în viitorul sistem proo-of-stake:
“Cred că EF ar trebui să se angajeze să stocheze aproximativ același procent din tokenurile sale ca și restul ecosistemui Ethereum”
a subliniat Buterin.
În acest mod, ar putea fi eliminat orice conflict de interese sau posibilitate de manipulare a modelului de POS in viitorul Ethereum 2.0.
Deși a recunoscut că „Geneza” lui Ethereum nu se aseamnănă cu „concepția imaculată” a Bitcoin, Buterin a susținut că vânzarea inițială a tokenului a fost „destul de corectă”.
Banii internetului
Potrivit cofondatorului Ethereum, perioada în care BTC a fost relativ necunoscut a constituit un avantaj neloial pentru adoptatorii timpurii. La momentul respectiv, minarea de Bitcoin era accesibilă pentru oricine, în timp ce acum situația este mult mai diferită.
În ceea ce privește porecla de „bani ai internetului”, pe care a primit-o atât Bitcoin cât și Ethereum, Buterin a dezvăluit că încurajează o astfel de caracterizare. El este de păerere că ar avea conotații „aproape religioase”, care au fost deja o cauză pentru o mulțime de conflicte și dezacorduri în spațiul cripto.
Potrivit lui Buterin, apariția inițială a criptomonedelor s-a corelat cu conceptul de bani digitali. In acest sens active precum Ether și Bitcoin prezintă o aplicabilitate multifunctională care depășește conceptul de depozit de valoare sau un mijloc de schimb.