CryptoCoin – Mai mult decat un exchange licentiat specializat pe criptomonede

CryptoCoin PRO – companie romaneasca pentru tranzactionarea criptomonedelor

Odata cu avantul si raspandirea fenomenului cripto, asa cum era si normal, nevoia de a apela la serviciile unor platforme specializate in vanzarea si cumpararea de criptomonede a crescut direct proportional. Pentru cei direct interesati in gasirea celor mai potrivite solutii in acest sens, lucrurile arata tot mai bine. Exista pe piata la ora actuala platforme de tip exchange cu oferte din cele mai variate, ce vin in intampinarea celor mai exigente nevoi din acest domeniu. Ca o platforma aparte aflata la dispozitia “criptonienilor” din Romania se remarca in acest sens compania CryptoCoin PRO.
Aceseaza site-ul oficial si cumpara bitcoin direct cu cardul.

Aflam mai multe detalii interesante direct din nucleul CryptoCoin prin Constantin Arghirescu.

Cosmin Matei – In cateva cuvinte, cand a luat fiinta acest proiect si de ce?

Constantin Arghirescu – In 2017 am decis sa materializam experianta acumulata inca din 2012 in zona de cripto, printr-un brand care sa ofere servicii la nivel global.

Viziunea noastra este ca mai devreme sau mai tarziu piata pe acest segment va avea nevoie de reglementare. In toate jurisdictiile in care operam, am inceput activitatea prin obtinerea de licente pentru procesul de exchange. Acesta este unul dintre cele mai importante avantaje competitive ale platformei noastre.

CCPRO activeaza la nivel Global in Europa, Continentul Nord American (Canada). In Europa avem birouri in Elvetia, Romania, Luxemburg si Estonia.

CM – Ce fel de comisioane sunt practicate?

CA – Comisionul este zero la achizitie si 1,5% la retragere.

CM – Cum este asigurata securizarea site-ului si a datele personale ale clientilor? Ce elemente de securitate exista in plus fata de standardele actuale?

CA – Ca si elemente de securitate platforma ofera optiuni de:

 •  2FA – prin Google Authenticator / Authy
 •  Whitelisted Devices – in 2steps prin email
 •  SMS verification
 •  Cloud Wallet Storage pentru Crypto Assets

CM – Cum este adresata problema impactului volatilitatii asupra cursurilor practicate? Sunt clientii protejati in vreun fel?

CA – Riscul volatilitatii este preluat 100% de platforma, atat la cumparare cat si la vanzarea de criptomonede, prin garantarea cursului, din momentul in care se plaseaza comanda.

CM – Explica-ne te rog pe scurt care este mecanismul/principiul de functionare al platformei? Metode de plata? Cat de rapid se efectueaza tranzactiile?

CA – Inregistrarea utilizatorilor pe platforma se face foarte usor, urmand cativa pasi simpli pentru autentificare si verificarea identitatii. Apoi utilizatorul poate avea access la facilitatile platformei, putand achizitiona cripto imediat. Platile se pot efectua foarte usor folosind transfer bancar sau plata cu cardul (VISA/MasterCard).

Tranzactiile se efectueaza in timp real, procesul de retragere putand fi initiat imediat dupa confirmarea comenzii.

CM – Ce volume medii zilnice/lunare/anuale se tranzactioneaza pe platforma? Cati utilizatori aveti inregistrati in prezent pe platforma?

CA – In acest moment am depasit 30 000 de utilizatori inregistrati. In ultimele 12 luni am avut volume ce au depasit 50 milioane USD.

CM – Care este criptomoneda preferata de utilizatori? Dar cea mai putin utilizata?

CA – BTC si ETH sunt de departe cele mai populare criptomonede achizitionate, insa si celelalte criptomonede din portofoliu sunt preferate de clientii nostri. Cea mai mica pondere la tranzactionare prin platforma CCPRO a avut-o Monero (XMR).

CM – Cum se asigura lichiditatea in cadrul perechilor de schimb la CryptoCoin?

CA – Avem propriul sistem de “market making” care ofera un nivel de lichiditate crescut, satisfacand astfel nevoile operationale.

CM – Care este plafonul minim/maxim de exchange pentru utilizatori? Pentru comenzile mai insemnate se poate negocia un curs de shimb mai avantajos?

CA – Nivelul minim in criptomonede este echivalentul a 50 EUR .

Pentru solicitari mai mari procesam tranzactii de tip OTC ceea ce ofera clientilor un curs avantajos.

CM – Aveti in plan lansarea unui token nativ (dupa modelul tokenurilor BNB, HT, KCS, etc…)?

CA – Da, in acest moment lansam un token nativ ca si proiect pilot intr-o firma din acelasi grup, din Elvetia. In functie de evolutie vom decide daca replicam procesul catre alte audiente.

CM – Observam o facilitate noua la CryptoCoin in comparatie cu alte platforme: ICO LAUNCH – “Token Admission Solutions for ICOs”. Vorbeste-ne putin despre asta, ce este si cum functioneaza?

CA – Nevoile unui ICO sunt diferite in functie de faza in care se afla: private sale, pre-sale, ICO start, TGE, ICO end, si post ICO.

Serviciile oferite de CCPRO sunt:

 •  KYC / CDD – Compliance
 •  Banking Relations
 •  Online Token CrowdSale Platform
 •  Crypto Wallet
 •  CrowdSale Fiat > Tokens, Cripto > Tokens
 •  Customer Support in 7 limbi diferite
 •  Cripto > Fiat Exchange
 •  Online Brokerage Services Buy/Sell Tokens ( PostLaunch )

CM – Cateva cuvinte si despre optiunile “Blockchain Smart Contract Development Solutions – Cyber Security Solutions”? Pare interesant, detaliaza-ne putin aici.

CA – In functie de necesitatile fiecarui proiect, oferim solutii de dezvoltare si audit de securitate pentru contractele smart ce administreaza alocarea si transferul tokenurilor spre cumparatori.

CM – Ce planuri de dezvoltare a platformei exista in perioada imediat urmatoare? Produse sau servicii noi?

CA – Ce va pot spune este ca vom lansa in Q2 – 2019 aplicatiile mobile pentru iOs si Android.

Avem doua elemente surpriza ce vor fi lansate ulterior in Q3 pentru care suntem in proces de licentiere.

CM – Care sunt cele mai mari provocari intalnite in acest gen de business?

CA – Licentele curente au solicitat investitii substantiale in elemente de reglementare / licentiere.

Desi suntem singura platforma licentiata din Romania, intampinam probleme cu deschiderea conturilor bancare.

CM – Cum functioneaza programul de afiliere?

CA – Suntem parte dintr-un proiect pilot al 2Performant prin care oferim afiliatilor platformei comisioane fixe pentru înregistrarea de noi utilizatori pe platforma noastra.

CM – Ce nivel de concurenta exista in Romania pe aceasta nisa de business? Unde se situeaza CryptoCoin si prin ce se deosebeste in acest peisaj?

CA – In Romania exista cativa competitori pe piata de exchange, insa in zona principalelor noastre activitati, de Brokeraj OTC si ICO Launch Services, suntem singurii din piata.

CM – Normele de GDPR, KYC si AML implementate?

CA – Platforma este GDPR ready. Procesele curente de KYC/AML au fost auditate in procesul de licentiere si mentinute la cele mai inalte standarde de departamentul de compliance din Estonia.

CM – Ce prognozezi, “When moon”?

CA – 🙂 In curand, mijlocul lui noiembrie – inceputul lui decembrie 2018.

Dar sa nu uitam: “Nu investiti niciodata mai mult decat va puteti permite sa pierdeti”.

 

Ai folosit si tu platforma CryptoCoin pana acum? Spune-ne despre experienta ta.

Cosmin Matei

Vezi comentarii

Postari recente

Sinteza cripto 6 Decembrie – ANAF investigheaza OneCoin – Kraken introduce rampă fiat pentru francul elvețian

ANAF investigheaza OneCoin Conform unui articol publicat de wallstreet.ro, ANAF investigheaza OneCoin. Inspectorii Agenției Naționale de Administrare Fiscală ANAF au… Citeste mai mult

o zi

Poloniex delistează DigiByte după ce fondatorul proiectului l-a criticat pe Justin Sun

Un conflict public dintre Jared Tate, fondatorul proiectului DigiByte, și Justin Sun, fondatorul Tron, a avut consecințe neașteptate. Tokenul DigiByte… Citeste mai mult

o zi

Microsoft lansează insigne Azure Heroes în parteneriat cu Enjin

Gigantul Microsoft a lansat inițiativa Azure Heroes, în parteneriat cu proiectul Enjin. Acesta este un program de recompensare a celor… Citeste mai mult

o zi

Ucraina colaborează cu un exchange cripto din Belarus

Ministerul Transformării Digitale din Ucraina a semnat un memorandum de cooperare cu exchange-ul cripto din Belarus, Currency.com. Scopul colaborării este… Citeste mai mult

2 zile

Cum poți face bani din mineritul de criptomonede – mituri și adevăr

Multe persoane asociază conceptul de bitcoin (sau criptomonede) cu bani gratis. Cu alte cuvinte, cu ajutorul calculatorului personal și a… Citeste mai mult

2 zile

Sinteza cripto 5 Decembrie – BitFlyer Europe introduce achiziția de criptomonede cu carduri de credit – Gemini angajează un nou director executiv în Europa

BitFlyer Europe introduce achiziția de criptomonede cu carduri de credit Exchange-ul BitFlyer a anunțat că permite achiziția de criptomonede pentru… Citeste mai mult

2 zile