Categorii: De stiut!Invata!

Sa construiesti este foarte profitabil, iar aplicația descentralizată este noul trend!

Unul dintre cei mai folosiți termeni din ecosistemul crypto este Dapps – acestea sunt aplicații descentralizate, construite pe baza tehnologiei blockchain. Au devenit extrem de populare în această eră digitală, atât pentru afaceri cât și pentru divertisment. Ce avantaje oferă aplicația descentralizată, față de aplicația tradiționala? Utilizatorii se conectează direct pe platformă, fără intermediari. În plus, își mențin controlul asupra datelor, fără interferența unei autorități centrale.

Cumpara/Vinde Bitcoin si Ethereum prin Tokero!

În prezent, există peste 3000 de Dapps active pe diferite rețele blockchain și în fiecare zi sunt create altele. Dezvoltatorii apreciază faptul că le pot configura pentru a se plia perfct pe cerințele utilizatorilor pe care doresc să îi atragă. Majoritatea aplicațiilor descentralizate utilizează serviciile Ethereum, deoarece oferă numeroase resurse care economisesc timp și bani. Așadar, care sunt pașii ce trebuie urmați pentru a construi aplicația descentralizată?

Pasul 1 – Selectați tehnologiile de care veți avea nevoie

Pentru dezvoltarea unei aplicații, veți avea nevoie de mai multe tipuri de tehnologii, în funcție de scopul acesteia:

  • Bază de date
  • Platforme de hosting/găzduire
  • Cadrele de aplicații
  • API-uri
  • Contracte frontend și backend
  • Limbajul de programare
  • Serverul pe care veți face dezvoltarea

Pasul 2 – configurarea proiectului

Acest pas începe cu instalarea cadrului de dezvoltare (development framework). Va trebui ulterior să organizați instrumentele pentru cerințele de dezvoltare front-end ale aplicației. În ce privește limbajul de programare, este de preferat să folosiți unul cu care sunteți deja familiarizați. În general, dezvoltatorii utilizează Serpent, Moralis și Solidity, iar cea mai populară platformă de dezvoltare este Truffle.

Pasul 3 – construirea aplicației

Dacă este prima dată când construiți o aplicație descentralizată, este recomandat să folosiți Solidity. Este considerat cel mai simplu limbaj de programare pentru Dapps și este similar cu Javascript. De altfel, este considerat și cel mai bun limbaj pentru crearea de contracte inteligente, baza tuturor aplicațiilor descentralizate. Din nou, blockchain-ul Ethereum oferă cele mai simple moduri de a construi Dapps la scară redusă.

Stai conectat in lumea digitala!

Va trebui de asemenea să învățați cum funcționează tranzacțiile pe blockchain – mai exact, modul în care se folosesc de gas. În rețeaua Ethereum, de exemplu, criptomoneda ETH este utilizată pentru a ”alimenta” tranzacțiile necesare pentru funcționarea aplicației.

Odată terminat back-end-ul, următoarea etapă este dezvoltarea front-end-ului. Cel mai important aspect în acest sens este funcționalitatea – utilizatorii trebuie să beneficieze de o interfață ușor de înțeles și de folosit. De exemplu, pentru construirea unui sistem de identificare descentralizat, trebuie să afișați informațiile cât mai clar. O aplicație nu va avea succes dacă utilizatorii nu primesc informațiile și butoanele de care au nevoie.

Pasul 4 – implementarea și testarea aplicației

Un aspect foarte important de care trebuie să țineți cont înainte de implementare este că pe blockchain, contractele inteligente nu pot fi modificate. Deși prin crearea noilor blocuri puteți suprascrie vechiul cod din lanț, ar trebui să vă asigurați că înainte de a implementa codul îl faceți complet 100%. Aplicația trebuie testată cu atenție înainte de a fi lansată – recomandăm să faceți o listă cu toate variabilele posibile pentru a verifica funcționalitatea.

De exemplu, pentru o aplicație descentralizată de vot, trebuie să testați viteza pentru un vot unic, pentru voturi multiple, viteza de procesare a rețelei și securitatea etc. Trebuie să vă asigurați că aplicația descentralizată funcționează corect și în cazul voturilor repetate din partea unei singure persoane și așa mai departe.

Pasul 5 – lansarea Dapp

Dacă aplicația a funcționat corect în timpul testelor, este timpul să fie lansată. Este momentul să o personalizați, să alegeți domeniul unde va fi accesată și să o publicați. Pentru a atrage utilizatori, va trebui să aplicați o strategie de marketing eficientă, adaptată la publicul țintă.

Resurse pentru o imagine mai clara in construirea unei aplicatii descentralizate. Res.1 Res.2

DApp-urile sunt inovații populare bazate pe tehnologia blockchain. Crearea lor necesită effort, însă rezultatul merită.

Ike

Postari recente

Exchangeul de criptomonede TOKERO lansează de azi programul de fidelitate TOKERO PRO!

De astăzi ai șansa să faci parte din TOKERO PRO, un club select, plin de… Citeste mai mult

3 săptămâni

5% din ETH disponibil a fost blocat în ETH2.0

Noua versiune PoS a rețelei Ethereum pare să evolueze cu pași rapizi. Conform ultimelor date,… Citeste mai mult

2 luni

Elizabeth Warren, crypto-sceptica Senatului american

Elizabeth Warren s-a dovedit a fi cea mai vocală crypto-sceptică din Senatul american. Într-o scrisoare… Citeste mai mult

2 luni

Leverage maxim de 20x pe Binance și FTX începând din această lună

Două dintre cele mai mai platforme de cripto au decis să impună limite când vine… Citeste mai mult

2 luni

Bitcoin recuperează temporar nivelul de 40.000$

În cursul zilei de ieri, prețul Bitcoin a crescut peste 40.000 de dolari pentru prima… Citeste mai mult

2 luni

Surse anonime: Amazon planifică să accepte plata cu BTC până la sfârșitul anului

O sursă nenominalizată citată de revista CityAM susține că gigantul de e-commerce Amazon va integra… Citeste mai mult

2 luni