Cathie Wood, Elon Musk și Jack Dorsey discută despre beneficiile Bitcoin

În cadrul podcastului ”The ₿ Word”, trei personalități populare în comunitatea cripto au explicat ce anume i-a atras și i-a convins să investească în Bitcoin.

Pentru Cathie Wood, CEO al Ark Investment, a fost conceptul unei monede digitale într-o epocă digitală, care se bazează pe reguli matematice foarte clare. Acest lucru se traduce printr-un sistem economic cu un potențial foarte mare, mai ales luând în calcul aspectul deflaționar/de protecție împotriva inflației Bitcoin.

Elon Musk a fost atras de viteza tranzacțiilor și de ideea de eliminare a intermediarilor, care pot întârzia foarte mult plățile. Bitcoin reprezintă o rețea globală de transferuri extrem de rapide față de sistemul bancar actual. În plus, oferă o securitate sporită față de alte sisteme de plăți, transparență și se bazează pe tehnologie.

Stai conectat in lumea digitala!

Musk a admis că există și dezavantaje – Bitcoin este încă destul de greu de utilizat de oamenii de rând și consumă multă energie deoarece se bazează pe PoW. Cu toate acestea, CEO-ul Tesla este de părere că are un potențial foarte mare pentru viitor. Elon se așteaptă ca soluțiile layer2 să eficientizeze si mai mult activitatea din rețea, ceea ce va ajuta la creșterea utilizării BTC ca metodă de plată.

În afară de Bitcoin, Elon Musk a recunoscut că deține Ethereum și DOGEcoin, ceea ce a provocat o creștere ușoară de preț pentru cele două criptomonede. În plus, a subliniat că „SpaceX, Tesla și eu deținem Bitcoin” și că nu intenționează să vândă în viitorul apropiat.

”Îmi doresc ca Bitcoin să aibă succes”,

a declarat Musk.

Jack Dorsey a fost în schimb atras de rețea și de comunitate. Sistemul financiar actual este plin de instituții ce încearcă să profite la maxim de clienți. Prin contrast, comunitatea Bitcoin este formată din oameni de rând, al căror interes este de a reduce cât mai mult costurile și de a asigura acces general la un sistem financiar.

TradingView – Aliatul tau in trading!

Din punct de vedere tehnic, Bitcoin oferă corectitudine, deoarece oricine poate verifica activitatea din rețea. În plus, este un sistem monetar ce poate ajuta populația ce nu are acces la servicii bancare, precum cei de pe continentul african. Cathie Wood a fost de acord că Bitcoin poate revoluționa sistemul de remintențe la nivel mondial, scăzând masiv costurile de transfer de bani dintr-o țară în alta.

CEO-ul Square speră că Bitcoin va ajuta la soluționarea multor probleme financiare actuale și chiar să contribuie la pacea mondială.

„Avem toate aceste monopoluri dezechilibrate, iar individul nu are putere. Costurile și distragerile ce provin din sistemul nostru monetar de astăzi ne deviaza atenția de la problemele mai mari”,

a adăugat Dorsey.

Ike

Postari recente

Exchangeul de criptomonede TOKERO lansează de azi programul de fidelitate TOKERO PRO!

De astăzi ai șansa să faci parte din TOKERO PRO, un club select, plin de… Citeste mai mult

3 săptămâni

5% din ETH disponibil a fost blocat în ETH2.0

Noua versiune PoS a rețelei Ethereum pare să evolueze cu pași rapizi. Conform ultimelor date,… Citeste mai mult

2 luni

Elizabeth Warren, crypto-sceptica Senatului american

Elizabeth Warren s-a dovedit a fi cea mai vocală crypto-sceptică din Senatul american. Într-o scrisoare… Citeste mai mult

2 luni

Leverage maxim de 20x pe Binance și FTX începând din această lună

Două dintre cele mai mai platforme de cripto au decis să impună limite când vine… Citeste mai mult

2 luni

Bitcoin recuperează temporar nivelul de 40.000$

În cursul zilei de ieri, prețul Bitcoin a crescut peste 40.000 de dolari pentru prima… Citeste mai mult

2 luni

Surse anonime: Amazon planifică să accepte plata cu BTC până la sfârșitul anului

O sursă nenominalizată citată de revista CityAM susține că gigantul de e-commerce Amazon va integra… Citeste mai mult

2 luni