Cel mai important aspect când vine vorba de investiții este sa cunosti activul, produsul sau serviciul care urmează sa-l achizitionezi. Este o regula generala în orice industrie. În acest articol vom discuta despre Cum sa investesti in Bitcoin, o opțiune tot mai populară în rândul investitorilor.
Ideea de bază este că Bitcoin reprezinta o noua clasa de active bazate pe Internet. Este un algoritm matematic care generează un număr limitat de monede (21 de milioane în total). Cei interesați de aspectele tehnice dispun de numeroase articole detaliate despre cum funcționează Bitcoin (și cum se poate genera, dacă doresc). Pentru oamenii obișnuiți, însă, esențialul este că această criptomonedă nu este dependentă de o autoritate centrală și are o valoare ce fluctuează în timp scurt.
Așadar, este un instrument care se pretează atât pentru investitorii ce doresc să tranzactioneze zilnic, cat și pentru cei care doresc să faca o investitie pe termen lung.
De unde cumperi Bitcoin și unde îl ții?
Dacă doriți să cumpărați Bitcoin, există numeroase opțiuni – de la ATM-uri la platforme exchange dedicate sau piețe peer-to-peer. Decizia ”de unde cumpăr Bitcoin” depinde de suma pe care dorești să o investești. Este necesar să studiezi comisioanele percepute, metodele de plată acceptate, durata procesului și prețurile oferite. De exemplu, există platforme românești precum LDV Bank care oferă opțiunea de achiziție direct cu lei. Pentru achizitia cu Euro puteti folosi vTrader.io. O lista a platformelor de exchange românești o gasesti aici.
Toate platformele de exchange, inclusiv cele internaționale precum Binance și Coinbase, oferă opțiunea unui portofel dedicat criptomonedelor atașat la cont, în care utilizatorii își pot păstra Bitcoin achiziționat. Nu se recomandă însă această opțiune, deoarece este riscant – poți pierde accesul la cont sau platforma poate fi compromisă.
8 motive sa cumperi Bitcoin si criptomonede!
Cea mai bună soluție este un portofel individual pentru Bitcoin, care este de asemenea disponibil în mai multe versiuni. Există portofele „software” – aplicații mobile care se conectează cu contul bancar tradițional – și portofele „hardware” – device-uri similare cu un stick USB ce oferă control total asupra criptomonedelor deținute.
Având în vedere că portofelele hardware precum cele de la Ledger și Trezor sunt destul de costisitoare, un portofel software este o opțiune excelentă pentru începători. Printre cele mai populare se numără Blockstream Green Wallet și Electrum Wallet. Site-ul Bitcoin.org oferă o listă extinsă de opțiuni din care puteți alege.
Cum sa investesti in Bitcoin?
După ce ați decis de unde veți achiziționa Bitcoin și unde îl veți stoca, urmează etapa propriu zisă de achiziție. Majoritatea platformelor de încredere vor solicita așa numita verificare KYC pentru a achiziționa criptomonede. Acest proces presupune înregistrarea datelor personale și a unui act de identitate pentru a finaliza achiziția. De cele mai multe ori, contul este aprobat în cateva minute, atâta timp cât urmați corect pașii.
Un exemplu il gasisti aici!
După ce vă conectați portofelul la cont, următoarea etapă este achiziția propriu zisă. Veți transfera lei sau euro și veți primi în schimb Bitcoin. Tot ce mai trebuie să faceți acum este să decideți dacă doriți să deveniți un HODL-er (un investitor pe termen lung) sau să profitați de fluctuațiile de preț pentru a obține profituri pe termen scurt.
Atenție, investiția în criptomonede presupune riscuri mari – prețurile fluctuează masiv în timp scurt, așa că nu investiți mai mult decât puteți pierde.
Daca intampinati dificultati lasati un comentariu mai jos sau puteti sa ne contactati la adresa contact@goanadupabitcoin.ro.