Elemente ce vor influența industria blockhain în 2020

Blockchain și criptomonedele au fost titluri la Goana dupa Bitcoin atât din motive pozitive, cât și negative de câțiva ani. De la problemele de securitate și confidențialitate până la adoptarea sa mai largă, 2019 a fost un an bun pentru industrie.

Au fost lansate noi criptomonede, parteneriate și protocoale blockchain. Chiar și guvernele au început să demonstreze interes pentru tehnologia blockchain anul trecut. Industria blockchain în 2020 va fi caracterizata, așadar, de urmatoarele elemente importante.

Retrospectiva anului 2019

Blockchain ca serviciu (BaaS)

Blockchain-as-a-service este un serviciu bazat pe cloud care permite utilizatorilor să își dezvolte propriile produse digitale prin utilizarea tehnologiei blockchain.

Companii majore precum Microsoft și Amazon au început să ofere serviciile BaaS și transformă viitorul aplicațiilor blockchain. Dezvoltatorii pot astfel să creeze aplicații descentralizate, servicii independente sau contracte inteligente mai ușor. Firmele interesate să aplice tehnnologia o pot face fără a investi prea mare efort.

Stablecoins devin mainstream

Bitcoin este una dintre cele mai populare criptomonede, dar are dezavantajele sale. Este de natură volatilă, ceea ce înseamnă că valoarea sa poate fluctua foarte repede. Pentru a depăși această slăbiciune, industria blockchain a introdus criptomonedele stabile – stablecoins.

După cum sugerează și numele, fiecare monedă are o valoare stabilă, de obicei legată de o valută fiat. Anunțul Facebook cu privire la propriul proiect de criptomonedă stabilă denumită Libra a generat un val de reacții în lume. Multe guverne și-au exprimat intența de a dezvolta versiuni digitale ale valutelor fiat.

Retele Blockchain Federale

Există patru tipuri de rețele blockchain: privată, publică, federală și hibridă.

Într-o rețea blockchain federală, mai multe autorități controlează nodurile din rețeaua blockchain în loc de o singură autoritate. Aceasta înseamnă că un grup validează blocurile pe diverse noduri înainte de a putea fi procesată o tranzacție. Aceasta adaugă un nivel suplimentar de securitate și împiedică validarea tranzacțiilor ilegale. Din ce în ce mai multe companii vor opta pentru un model de blockchain federal, deoarece oferă mai multe posibilități de personalizare și este o alegere excelentă pentru cazuri și aplicații specifice de utilizare.

Simbioza blockchain-IoT

Tehnologia Internet-of-Things devine din ce în ce mai populară, ceea ce înseamnă că riscurile asociate devin mai mari. Dispozitivele IoT în număr mare oferă mai multe oportunități hackerilor de a compromite rețelele.

Blockchain va juca un rol esențial în îmbunătățirea securității IoT. Blockchain este public și, prin urmare, transparent. Aceasta înseamnă că toți cei implicați în tranzacție pot vedea blocurile și tranzacția.
În plus, blockchain este descentralizat ceea ce înseamnă că nici o autoritate nu poate aproba tranzacția.

Acest lucru face rețelele mult mai sigure în comparație cu sistemele centralizate. Așadar, chiar dacă hackerii compromit unele dispozitive IoT, rețeaua în ansamblu rămâne neafectată iar anomalia poate fi depistată mai rapid.

Integrare guvernamentală

Similar cu marile companii, agențiile guvernamentale pot profita, de asemenea, de tehnologia DLT pentru manipularea unor cantități mari de date. Prin simplificarea gestionării datelor, blockchain poate spori productivitatea și eficiența agențiilor guvernamentale.

În plus, o serie de guverne și instituții financiare par dispuse să adopte criptomonedele ca alternativă la banii de hârtie. Acesta va fi un mare pas pentru industria blockchain în 2020, deoarece criptomonedele vor deveni mainstream.

AI și machine learning

Automatizarea și inteligența artificială vor accelera dezvoltarea aplicațiilor blockchain. Tehnologia poate fi utilizata pentru a înregistra datele și variabilele înregistrării. Utilizând machine learning pe datele înregistrate, luarea de decizii corecte devine mai simplă.

În plus, inteligența artificială poate contribui la reducerea resurselor necesare pentru a aplica tehnologia blockchain.

Vom putea astfel vedea că marile companii se îndreaptă spre inteligența artificială cu integrarea blockchain. Acest lucru va da naștere la noi aplicații precum protecția datelor, monetizarea datelor, calculul inteligent și ne putem aștepta la decizii de încredere din partea AI și a integrării blockchain.

Creșterea cererii de experți în blockchain

Cererea de specialiști în domeniul blockchain este în creștere, dar numărul acestor experți este încă redus. Întreprinderile care implementează tehnologii blockchain sunt dispuse să plătească salarii foarte mari pentru a angaja acești profesioniști.

Universitățile au început să introducă deja cursuri de specilaizare în Blockchain, dar acestea nu sunt suficiente. Pentru a rezolva acest decalaj de talente, companiile organizează programe de instruire care își vor pregăti angajații să se ocupe de rețelele blockchain.

Ike

Vezi comentarii

Postari recente

Celo Foundation vrea să contruiască un sistem financiar ce rivalizează Libra

La mijlocul acestei luni, Fundația Celo a anunțat Alianța pentru prosperitate (A4P), care poate fi… Citeste mai mult

13 ore

MakerDAO vinde 21.000 de tokenuri MKR și strânge 5.3 milioane DAI

Protocolul MakerDAO a derulat 106 licitații pentru a vinde 20.980 tokenuri de guvernanță MKR. În… Citeste mai mult

14 ore

PayPal pare să reevalueze poziția sa cu privire la blockchain

Compania PayPal a publicat un anunț de angajare pentru un director de strategie anti-spălare de… Citeste mai mult

14 ore

Coinbase spune că investitorii retail au fost cei ce au profitat de flash crash

Exchange-ul cripto Coinbase relevă că investitorii retail au cumpărat cel mai mult bitcoin în timpul… Citeste mai mult

14 ore

Cu ce poate ajuta tehnologia blockchain?

Tehnologia Blockchain a devenit unul dintre cele mai populare cuvinte când vine vorba despre noile… Citeste mai mult

16 ore