Investiții de urmărit în industria cripto din 2019 – Partea 1

2018 a fost unul agitat pentru industria cripto, însă este momentul să luăm în considerare ce va aduce 2019. Există anumite sectoare de investiții în cripto care au potențialul să aducă beneficii în acest an:

1. ETF-uri Bitcoin

Mai concret, pe data de 27 februarie, SEC va emite decizia cu privire la ETF-ul propus de VanEck și Solid X.

Pe parcursul ultimelor douăsprezece luni, ETF-urile Bitcoin au fost o problemă cu adevărat fierbinte. Ele au fost consideate ca un catalizator pentru creșterea valorii BTC, precum și a u altor criptomonede.

Autoritatea de reglementare americană nu a avut însă o poziție foarte deschisă față de acest instrument de tranzacționare. Companiile specializate au optat pentru inițierea de propuneri care să rezolve cea mai mare parte a obiecțiilor SEC.

Printre propunerile cu cele mai mari șanse de succes se numără proiectul de colaborare între compania de investiții VanEck și SolidX. Acestea au au lucrat împreună cu Exchange Board Options Exchange pentru a crea o propunere coezivă a ETF.

În cazul în care această propunere va fi aprobată de autoritățile de reglementare financiară, compania emitentă din spatele fondului va trebui să achiziționeze Bitcoin, fie de pe un exchange, fie de la un furnizor Over The Counter (OTC). În funcție de amploarea acestui fond, ar fi nevoie de achiziționarea a mii de Bitcoin pentru a asigura o cantitate suficientă pentru a satisface cererea.

Principalul avantaj va fi că ETF-ul va deschide Bitcoin ca investiție viabilă pentru un grup de investitori instituționali și comercianți cu mai multă experiență pe piața financiară.

2. Token Security

Unele dintre cele mai noi trenduri in industria cripto din SUA sunt token-urile security.

“Token-urile security sunt cele care vor atrage o sumă semnificativă de bani de la Wall Street anul viitor”,

a declarat Rohit Kulkarni. El este director general al SharesPost, care participă activ la activitatea de piață a titlurilor de valoare private.

În preznet, principala piedică pentru dezvoltarea acestui sector este lipsa de reglementări clare. Cu toate acestea, Kulkarni este de părere că încă mai există spațiu și timp pentru ca acesta să se maturizeze și să se dezvolte în cursul anului 2019.

“Ne așteptăm la un mediu de reglementare stabil în următoarele șase până la douăsprezece luni “, argumentează Kulkarni.

Printre proiectele ce pariază pe acest sector se numără Overstock. Compania lucrează în prezent la propria platformă dedicată token-urilor security, pe care planifică să o lanseze în acest an.

Open Finance a fost deja lansat pe 13 decembrie 2018 și funcționează în prezent ca unul dintre primele exchange-uri de tokenuri security din SUA, Open Finance a intrat oficial în vigoare la data de 13 decembrie 2018.

Pe lângă aceste două platforme americane, bursele din Elveția și Malta lucrează la proiecte similare..

3. Interes instituțional – Bakkt și Nasdaq

Poate cea mai așteptată platformă cripto din anul 2019 este Bakkt. Creată de International Exchange (ICE), compania mamă a bursei din New York, Bakkt urmează să fie lansat la începutul anului.
În prezent, platforma așteaptă aprobări din partea CFTC.

Deși ICE este mai avansat cu proiectul, NASDAQ îi calcă pe urme. Bursa a anunțat că va lansa propria versiune de contracte futures Bitcoin în 2019. De asemenea, bursa a anunțat că ia în considerare lansarea propriei platforme de tranzacționare a activelor digitale.

Aceste inițiative demonstrează că există o adevărată cursă între burselel tradiționale pentru a intra pe piața cripto.

“Conceptul de a avea o monedă digitală care să permită transferul de bani peste frontiere, care transcende cu adevărat sistemul bancar și permite un transfer fără probleme, este cu adevărat fascinant și trebuie să presupunem că va deveni o parte din ecosistemul internetului “,

a declarat Adena Friedman, CEO al NASDAQ. Friedman a făcut frecvent declarații pozitive în ce privește criptomonedele și este optimistă cu privire la adopția acestora.

4. Soluții de stocare și custodie in industria cripto

Pe parcursul anului 2018, au existat numeroase atacuri împotriva exchange-urilor cripto, care au avut drept rezultat furtul a peste 1 miliard de dolari în criptomonede. Este clar că industria cripto are de rezolvat o problemă importantă dacă dorește să se extindă: securitatea, custodia și stocarea.

Aceste două aspecte sunt zone critice de care depinde implicarea investitorilor instituționali. Aceștia nu vor investi sume important atâta timp cât nu au certitudinea că criptomendele lor sunt în siguranță.

Industria cripto a început deja să ia măsuri în acest sens. Coinbase, de exemplu, a lansat deja un sistem de custodie digitală pentru cripto și bunuri digitale în 2018. Un alt exemplu este Fidelity, companie de administrare a activelor, care administreaza fonduri pentru clienți în valoare totală de 7 trilioane de dolari. Fidelity a decis că va încerca să

“facă active digitale native precum Bitcoin și Ethereum, mai accesibile investitorilor”

prin înființarea unei noi filiale care să se concentreze asupra stocării sigure de active digitale pentru clienți.

Această nouă platformă va fi lansată în primele câteva luni ale anului 2019.

De asemenea, există zvonuri că marile bănci multinaționale au manifestat interes pentru oferirea de soluții similare. Brad Garlinghouse, directorul executiv al Ripple, a susținut că o serie de organizații bancare pregătite să ofere o formă de soluții de custodie blockchain pentru clienți.

Ike

Vezi comentarii

Postari recente

Tether planifică lansarea unei criptomonede stabile bazată pe yuanul chinez

Unul dintre acționarii BitFinex, Dong Zhao, a anunțat pe WeChat că Tether va lansa în curând o nouă criptomonedă stabilă… Citeste mai mult

17 ore

Casa Albă susține că criptomonedele sunt folosite pentru achiziționarea de droguri

Casa Albă a emis două avertizări privind achizițiile de droguri în SUA, facand referiri specifice la rolul criptomonedelor în astfel… Citeste mai mult

18 ore

Ucraina: operațiune de minare cripto ce a pus în pericol o centrală nucleară

Serviciul de Securitate din Ucraina (SBU) a descoperit o operațiune de minare a criptomonedelor într-una dintre centralele nucleare ale țării.… Citeste mai mult

22 de ore

Kraken listează BAT și Waves

Platforma exchange Kraken a anunțat că a adăugat suport pentru Basic Attention Token (BAT) și Waves (WAVES.) Utilizatorii platformei vor… Citeste mai mult

23 de ore

Sinteza cripto 21 August – Gemenii Winklevoss, interesați să se alăture asociației Libra – Vitalik Buterin avertizează că blockchain-ul Ethereum este ”plin”

Gemenii Winklevoss, interesați să se alăture asociației Libra Fondatorii exchange-ului Gemini, Tyler și Cameron Winklevoss, au declarat că sunt deschiși… Citeste mai mult

2 zile