Categorii: De stiut!Invata!

Lansarea unei criptomonede – un instrument de marketing pentru un produs sau serviciu!

Pentru cei care decid s─â profite la maxim de oportunit─â╚Ťile oferite de tehnologia blockchain, lansarea unei criptomonede este o op╚Ťiune excelent─â. Dac─â este asociat─â ╚Öi cu un nou Dapp (pe care a╚Ťi ├«nv─â╚Ťat s─â ├«l crea╚Ťi ├«n articolul anterior), cu at├ót mai bine ÔÇô pute╚Ťi beneficia de sinergie ├«n marketing. ├Änainte de a discuta despre promovare ├«ns─â, s─â vedem care sunt pa╚Öii concre╚Ťi pentru a crea o nou─â criptomoned─â.

Stai conectat in lumea digitala!

Mai ├«nt├ói, este necesar s─â decide╚Ťi care va fi scopul acesteia, deoarece ├«n baza acestei decizii ve╚Ťi avea nevoie de mai mult sau mai pu╚Ťin ajutor. De exemplu, o criptomoned─â ce urmeaz─â s─â fie listat─â pe exchange-uri centralizate va necesita cuno╚Ötin╚Ťe tehnice aprofundate sau o echip─â de dezvoltatori ╚Öi consilieri extins─â. Dup─â cum probabil a╚Ťi observat, majoritatea ICO-urilor de succes au beneficiat de speciali╚Öti ├«n mai multe domenii. Baietii de la Elrond ne-au desmonstrat ca se poate!

Din punct de vedere tehnic, cea mai simpl─â metod─â de a crea o criptomoned─â este de a copia una deja existent─â.

1. Alege╚Ťi codul surs─â

Internetul este un spa╚Ťiu minunat, iar pentru cei interesa╚Ťi de industria cripto, cea mai popular─â platform─â este GitHub. Acolo pute╚Ťi g─âsi multe informa╚Ťii utile, precum ╚Öi codul de baz─â pentru majoritatea criptomonedelor de pe pia╚Ť─â. Binen╚Ťeles c─â pute╚Ťi s─â ├«l crea╚Ťi de la 0 dac─â ave╚Ťi cuno╚Ötin╚Ťele tehnice necesare, dar multe platforme blockchain existente precum Ethereum, EOS, BSC, Elrond sau Waves ofer─â op╚Ťiunea de a genera un nou token fara cunostine avansate de programare.

Dac─â opta╚Ťi pentru metoda mai pu╚Ťin avansat─â, pute╚Ťi accesa GitHub pentru a selecta codul surs─â a unei monede deja existente.

2. Desc─ârca╚Ťi biblioteci

Biblioteca este o extensie care va asigura func╚Ťionarea normal─â ╚Öi corect─â a codului de baz─â pentru criptomoneda voastr─â. Aten╚Ťie ├«ns─â ÔÇô va trebui s─â ├«nlocui╚Ťi numele monedei existente cu cel pe care l-a╚Ťi ales pentru criptomonda voastra. Acest lucru se poate realiza destul de u╚Öor cu ÔÇŁSearch and ReplaceÔÇŁ ├«n Windows sau cu TextWrangler ├«n MacOS.

Va trebui de asemenea s─â indica╚Ťi num─ârul maxim de monede emise ╚Öi de recompense.

3. Setarea porturilor de re╚Ťea (Network Port Settings)

La aceast─â etap─â, s-ar putea s─â ave╚Ťi nevoie de ajutor de la profesioni╚Öti. Pentru a func╚Ťiona corect, criptomoneda va avea nevoie de porturi de re╚Ťea configurate corect. ├Än caz contrar, vor exista probleme serioase cu realizarea tranzac╚Ťiilor. ├Än principiu, va trebui s─â selecta╚Ťi patru porturi libere ╚Öi s─â le introduce╚Ťi ├«n codul pe care l-a╚Ťi utilizat pentru generarea criptomonedei.

4. Set─âri de securitate

Securitatea este probabil cel mai important element ├«n ecosistemul cripto. Succesul unei criptomonede ╚Öi loialitatea utilizatorilor depinde ├«n mare parte de ├«ncrederea pe care ace╚Ötia o au ├«n siguran╚Ťa tranzac╚Ťiilor. A╚Öadar, va fi necesar s─â genera╚Ťi o cheie de utilizator, care va asigura securitatea tranzac╚Ťiilor.

Ultimul pas ÔÇô ╚Öi probabil cel mai relevant pentru succesul unei criptomonede ÔÇô este promovarea. Dup─â cum am men╚Ťionat anterior, majoritatea proiectelor de succes au o echip─â extins─â, din care probabil jum─âtate se ocup─â de marketing. Pentru a avea ce promova ├«ns─â, va fi necesar s─â crea╚Ťi un Whitepaper ÔÇô de preferat, ├«n mai multe limbi, pentru a asigura accesibilitatea. Acest document este cel care prezint─â scopul noii criptomonede, aspectele tehnice, precum ╚Öi viziunea pentru viitor a proiectului (roadmap).

TradingView ÔÇô Aliatul tau in trading!

  • Resurse pentru o imagine mai clara in lansarea unei criptomonede sau a unui token: Res.1 Res.2 Res.3

Ulterior, proiectul ╚Öi criptomoneda asociat─â vor trebui promovate ├«n media ╚Öi la evenimene publice precum conferin╚Ťele specializate. Aceast─â etap─â necesit─â timp, bani ╚Öi un efort sus╚Ťinut, ├«ns─â este cheia succesului.

Ike

Postari recente

Exchangeul de criptomonede TOKERO lanseaz─â de azi programul de fidelitate TOKERO PRO!

De ast─âzi ai ╚Öansa s─â faci parte din TOKERO PRO, un club select, plin de… Citeste mai mult

3 săptămâni

5% din ETH disponibil a fost blocat în ETH2.0

Noua versiune PoS a re╚Ťelei Ethereum pare s─â evolueze cu pa╚Öi rapizi. Conform ultimelor date,… Citeste mai mult

2 luni

Elizabeth Warren, crypto-sceptica Senatului american

Elizabeth Warren s-a dovedit a fi cea mai vocal─â crypto-sceptic─â din Senatul american. ├Äntr-o scrisoare… Citeste mai mult

2 luni

Leverage maxim de 20x pe Binance și FTX începând din această lună

Dou─â dintre cele mai mai platforme de cripto au decis s─â impun─â limite c├ónd vine… Citeste mai mult

2 luni

Bitcoin recupereaz─â temporar nivelul de 40.000$

├Än cursul zilei de ieri, pre╚Ťul Bitcoin a crescut peste 40.000 de dolari pentru prima… Citeste mai mult

2 luni

Surse anonime: Amazon planifică să accepte plata cu BTC până la sfârșitul anului

O surs─â nenominalizat─â citat─â de revista CityAM sus╚Ťine c─â gigantul de e-commerce Amazon va integra… Citeste mai mult

2 luni