Valoarea bitcoinului a crescut mereu de la apariţia monedei. Dezvoltările continue au atras tot mai mulţi oameni, care au devenit curioşi să înţeleagă ce reprezintă criptovaluta. Traderii şi entuziaştii nu sunt singurii oameni care încearcă această schimbare.

Stocarea bitcoinului într-un fond de pensii

Pachetele financiare pentru planificarea pensiei sunt nişte intrumente financiare avantajoase, care îi ajută pe oameni să strângă bani pentru pensie. Companiile şi-au diversificat portofoliile, iar în S.U.A. există deja din 2016 operatori pensii private care acceptă depozite în bitcoin.
Investiţia în bitcoin este încă speculativă. Însă dacă lucrurile se vor mişca în aceeaşi manieră ca şi până acum, sunt şanse ca în 10 ani preţul bitcoinului să ajungă la 100.000$. Iată de ce o astfel de investiţie ar putea fi extraordinară în viitor.
În pofida volatilităţii monedei, mulţi oameni văd în bitcoin posibilitatea de a îşi diversifica portofoliul de investiţii, din mai multe motive. Printre acestea, se numără:

Schimbă felul în care tranzacţionăm

Plăţile online nu reprezintă ceva nou. În prezent multe companii facilitează astfel de tranzacţii – cardurile de credit şi debit, Paypal, Payoneer şi alţii. Bitcoinul reuşeşte însă să depăşească toate limitele şi acţionează ca un liant între o valută şi alta. Confortul şi siguranţa sunt interesele principale ale oricărui trader, iar în această privinţă bitcoinul are un avantaj enorm faţă de orice rival.
Autorităţile centrale nu au putere asupra bitcoinului


Japonia a acceptat recent bitcoinul ca instrument legal de plată, însă autorităţile financiare nu au nicio putere asupra lui. Băncile centrale din toată lumea nu au autoritate asupra bitcoinului, ceea ce conferă credibilitate şi transparenţă monedei.

Tehnologia din spatele bitcoinului este excepţională

În lumea virtuală, bitcoinul este considerat “noul aur”. Eric Schmidt, CEO-ul Google, argumentează afirmaţia în felul următor:
“Bitcoinul reprezintă o realizare extraordinară din punct de vedere criptografic. Posibilitatea de a crea ceva original în lumea digitală îi dă o valoare enormă.”

Bitcoinul își menţine constant un trend ascendent

Toată lumea se mulează după bitcoin. Unele forumuri şi organizaţii internaţionale importante sunt gata de a îl accepta ca o valută universală.

Fiscul american îl consideră o formă de valută

IRS (fiscul american) consideră bitcoinul ca pe o valută. În acest sens, a fost publicat următorul comunicat:
“IRS este conştient de faptul că valuta virtuală poate fi utilizată pentru a plăti bunuri şi servicii, sau pentru investiţii. Criptovaluta este o reprezentare digitală a unei valori care poate fi tranzacţionată, sau poate fi adăugată / păstrată. În unele medii ea poate funcţiona ca o valută reală – de exemplu ca monedă sau ca bancnotă emisă de S.U.A. sau de oricare alt stat. De asemenea, poate fi pusă în circulaţie, şi poate fi acceptată în mod obişnuit ca mijloc de plată, însă nu are statutul legal al unei monede emisă de stat.”
Bitcoinul este un exemplu de valută virtuală ce poate fi convertită în alte valute. El poate fi tranzacţionat digital între utilizatori şi poate fi cumpărat cu bani fiat sau preschimbat în orice formă de valută – dolari americani, euro sau alte valute reale şi digitale. În S.U.A., pentru a putea fi taxată, criptovaluta este considerată ca şi o proprietate.

Analiza viitoarei investiţii

Deşi preţul bitcoinului este încă volatil, randamentul monedei este promiţător. Este important să analizăm cu atenţie toate detaliile înainte de a ne planifica pensia în criptomonedă. Mereu trebuie să ţinem cont că putem risca doar atât cât ne permitem să pierdem.
Rămâne însă la latitudinea fiecăruia dacă va alege să bată fierul cât e cald sau se va crampona în teama de necunoscut.

Sursa – Cointelegraph