Bitcoin a depasit valoarea maximă istorică, așa că este de așteptat ca un nou val de ”amatori” să intre pe piață. Pentru cei care doresc să aibă succes, există câteva recomandări ce trebuie respectate.

Criptomonedele au revenit în atenția presei mainstream, pentru că Bitcoin este unul dintre puținele active ce înregistrează creșteri susținute într-o perioadă de incertitudine economică. Dacă vă decideți să activați în acest domeniu, prima reacție va fi probabil una de alarmă când vine vorba de cantitatea de informație nouă ce trebuie s-o acumulați.

Situația nu este atât de rea, mai ales dacă aveti puțină experiență în tranzacționarea pe burse sau FOREX.

Sunt câteva elemente pe care trebuie să le studiați cu atenție, precum modul în care funcționează Bitcoin, analiza fundamentala și analiza tehnica.

Cunoaște produsul

Prima regulă pentru orice investitor este să cunoști produsul. Dacă veți citi ”Biblia” Bitcoin – așa numitul whitepaper, este posibil să nu înțelegeți mare lucru. Canalul nostru de Youtube oferă însă o serie de 12 episoate depre Bitcoin, care simplifică informația. Vă oferim de asemenea definiții fundamentale pentru întregul ecosistem cripto.

Stai conectat in lumea digitala!

Pentru cei cu profil analitic, oferim inclusiv o evaluare SWOT a Bitcoin.

După ce ați aflat ce este Bitcoin, pasul următor este să îl achiziționați.

De unde cumpărăm Bitcoin

De fapt, noi va recomandăm mai degrabă de unde sa NU cumparati. Pentru începători, tranzacțiile directe sau cele de pe platformele precum localbitcoins nu sunt recomandate.

Există însă numeroase exchange-uri respectabile, reglementate și cu reputație bună. Chiar dacă platformele internaționale oferă mai multe opțiuni, este mai bine să începeți cu un exchange românesc. GDB a prezentat în detaliu platformele românești care activează în acest domeniu, precum și diferite portofele ce pot fi folosite pentru stocarea criptomonedelor.

Ce faci cu Bitcoin cumpărat

Odată ce ați achiiziționat Bitcoin, aveți două opțiuni: stocarea pe termen lung, ca rezervă sau investiție de viitor, sau tranzacționare.

Dacă vă decideți să tratați Bitcoin ca investiție de termen lung (cunoscut în domeniu ca HODL – hold on for dear life), aveți grijă unde îl păstrați. Nu se recomandă să păstrați criptomonedele pe exchange-uri, deoarece nu aveși control asupra lor. Not your keys, not your money! Puteți în schimb să utilizați aplicații de portofel recomandate de siteul Bitcoin.org. Pe canalul nostru de Youtube gasiti un ghid despre Coinomi, o aplicatie portofel care permite stocarea Bitcoin si a mai multor criptomonede.

Dacă doriți să faceți bani din tranzacționare, va trebui să învățați aspecte despre analizele tehnice ale prețului. În prezent, există numeroși analiști și traderi care postează grafice atât pe Twitter, Youtube, cât și pe site-uri sau grupuri specializate. Recomandarea noastră este să nu vă bazați pe sfaturile unei singure persoane. Urmăriți mai mulți astfel de analiști astfel încât să puteți decide singuri ce strategie să urmați.

TradingView – Aliatul tau in trading!

Va recomandam canalul de Youtube CryptoRO, in care Daniel Nita vorbeste despre analize tehnice, evolutii de pret si multe altele. Daca doriti sa tranzactionati pe Binance, Daniel a facut un ghid complet depre spot si marging tranding. La fel va recomandam sa vizitati pagina de Patreon in care veti gasi:

  • Cum setezi Tradingview – Aliatul tau in trading
  • Tipuri de candele
  • Indicatori
  • Linii de trend
  • Strategie de trading pentru incepatori si amatori

În timp, traderii amatori vor ajunge să învețe suficient încât să poată genera singuri grafice și să utilizeze instrumente avansate precum boții de tranzacționare. Pentru început însă, trebuie să învețe cum să citescă un grafic și indicatorii de bază.

În orice caz, regula de bază este să nu investiti mai mult decât puteti pierde. Ca recomandare generală, cea mai eficientă strategie este ca jumătate din portofoliu să fie stocat pe termen lung, iar jumătate să fie tranzacționat.

Un alt avantaj al ecosistemului cripto este că puteți începe fără a investi bani, ci doar timp și efort. Un articol care să vă ajute găsiți aici.

Indiferent de cât capital dispuneți, pentru a deveni un trader amator trebuie să știți ce tranzacționați și cum să o faceți.