Prețul Bitcoin a revenit în interesul publicului odată cu creșterea de mai mult de 200% în acest an. Căutările pe Google pentru Bitcoin sunt în creștere, ceea ce înseamnă că piața se pregătește de un nou val de nou veniți.
Pentru a ajuta noii veniți pe piața cripto să evite greșelile clasice ale începătorilor, există câteva sfaturi ce ar trebui urmate.
Ce să faceți!
Educați-vă despre criptomonede înainte de a investi
Înainte de a achiziționa orice fel de token sau criptomonedă, efectuați o cercetare aprofundată a ceea ce intenționați să cumpărați. Respectați regula „nu investiți în ceea ce nu înțelegeți”.
Este esențial să vă educați despre cum funcționează blockchain și criptomonedele, precum și diferențele dintre cele mai populare active digitale. În acest fel, veți înțelege valoarea actuală și potențialul viitor a fiecărei monede și token care va atrag atentia.
Utilizați exchange-uri cu reputație bună
Există mai multe modalități de a achiziționa criptomonede. Odată ce știți ce active doriți să cumpărați, este important să efectuați tranzacții numai pe platforme sigure și cu reputație bună.
- Citeste si: De unde cumpar Bitcoin in Romania
Există sute de schimburi de Bitcoin și criptomonede, doar ca nu sunt toate reglementate. Multe din platformele de schimb nu oferă prea multă transparență în ceea ce privește modul în care gestionează fondurile sau cum se ocupă de securitatea lor informatică. Utilizarea exchange-urilor mici poate duce la o pierdere neașteptată de fonduri din cauza unei erori operaționale, a unor hack-uri sau a unui exist scam. Din nefericire, toate aceste lucruri s-au întâmplat în trecut, ceea ce constituie un argument puternic pentru utilizarea unor platformele cu renume. În general, acestea asigură returnarea fondurilor utilizatorilor în cazul unor incidente.
Stocați în siguranță criptomonedele
Odată ce ați achiziționat Bitcoin sau alte tipuri de criptomonede, este indicat să le păstrați într-un portofel personal securizat. Există o gamă largă de portofele pentru a alege. Portofelele hardware, cum ar fi Ledger, Trezor, KeepKey și BitLox, sunt în general considerate cele mai sigure pentru investitorii pe termen lung.
Investiți doar cât vă puteți permite să pierdeți
De asemenea, este important să rețineți că atunci când este vorba de a investi în criptomonede, nu ar trebui să investiți mai mult decât vă puteți permite să pierdeți.
Prețul Bitcoin este în creștere și mulți experți cred că o vom vedea depășirea nivelurile anterioare mai devreme decât mai târziu. Realitatea este că bitcoin este un activ volatil care poate pierde cu ușurință 50% din valoarea sa într-o perioadă scurtă de timp. Prin urmare, asigurați-vă că performanța criptomonedelor nu vă va afecta semnificativ veniturile.
Ce să nu faceți!
Nu lăsa volatilitatea să vă sperie
Bitcoin și criptomonedele sunt investiții volatile. Prețul poate oscila și cu zece procente într-o singură zi sau chiar în câteva ore. Ca investitor în criptomonede, trebuie să vă păstrați sângele rece. Dacă volatilitatea vă provoacă nervozitate, optați pentru a investi pe termen lung și nu verificați zilnic valoarea portofoliului de active digitale.
Nu vă lăsați fondurile pe platformele exchange
Hack-urile exchange-urilor cripto încă sunt frecvente, din păcate. Chiar și unul dintre liderii de piață, Binance, a fost victima unui astfel de atac recent. În cazul în care platforma folosită este compromisă și fondurile dvs. sunt afectate, poate dura săptămâni pentru a le recupera. În unele cazuri, este posibil să nu mai fie recuperate deloc.
- Citeste si: Cum să identifici un exchange cripto fraudulos
Prin urmare, este indicat să transferați criptomonedele în portofelul vostru personal, de îndată ce ați executat tranzacțiile.
Nu ascultați ce spune mass-media despre Bitcoin
Mass-media mainstream a susținut că Bitcoin a murit de peste 300 de ori. În același timp, subiectul Bitcoin este abordat frecvent atunci când prețul este în creștere, deoarece determină opinii și clicuri de la investitorii interesați.
În general, trebuie să fii foarte precaut față de mass-media, atunci când vine vorba de orice fel de sfaturi financiare. Același lucru este valabil și pentru investițiile în bitcoin și alte criptomonede. Alegeți sursele de informare cu atenție, deoarece spațiul este cunoscut pentru raportare neprofesională, prejudecăți și articole plătite.
Noii veniți pe piața cripto trebuie sa fie atenti la scams și pump and dumps
Din nefericire, odată cu creșterea prețului Bitcoin, escrocii se întorc și pe piață. Când vine vorba de escrocherii, regula de aur este: „dacă pare prea bună pentru a fi adevărată, probabil că este”. Evitați proiectele de investiții ce par scheme Ponzi.
De asemenea, schemele pump and dump sunt destul de populare, dar foarte riscante. Acestea includ de obicei tokenuri cu market cap mic și sunt popularizate pe grupuri dedicate. Desi poate părea o metodă atractivă de a face bani repede, riscați să pierdeți toți banii investiți.
Nu vă lăsați păcăliți de @bitcoin
Contul proeminent Twitter @bitcoin, care are peste 950.000 de followers, nu are de fapt legătură cu Bitcoin. Acesta este un cont care promovează Bitcoin Cash (BCH), la fel ca site-ul Bitcoin.com. Noii veniți pot fi păcăliți să cumpere acest altcoin fără să își dea seama.
Nu căutați „următorul Bitcoin”
Noii veniți pe piața cripto fac o greșeală foarte comună, aceea de a încerca să găsească „următorul Bitcoin”. Există numeroase proiecte cripto care pretind a fi următorul Bitcoin într-o încercare (frauduloasă) de a atrage noii veniți să cumpere. Există un singur Bitcoin și importanța sa nu poate fi negată.