Brian Armstrong: Criptomonedele au nevoie de reglementare și securitate

CEO-ul Coinbase, Brian Armstrong, a acordat recent un interviu postului CNBC, unde a discutat despre principalele probleme cu care se confruntă ecosistemul cripto. În opinia sa, acestea sunt reglementările și securitatea.

Reglementare și securitate

Armstrong a subliniat că listarea pe bursă a Coinbase a atras foarte multă atenție din partea publicului. El speră că atât autoritățile cât și investitorii vor fi dispuși să identifice și să ajute la rezolvarea problemelor cu care se confruntă ecosistemul cripto.

În opinia lui Armstrong, principalele probleme sunt reglementările și securitatea. Legislația cu privire la criptomonede este încă neclară în SUA, ceea ce afectează încrederea pe care investitorii o au în această clasă de active:

“Suntem foarte încântați și bucuroși să respectăm regulile. În principiu, tot ceea ce cerem este să ni se impună aceleași condiții ca și serviciilor financiare tradiționale și să nu fim pedepsiți pentru că ne aflăm în spațiul cripto”,

a declarat Armstrong pentru CNBC. El și-a exprimat de asemenea disponibilitatea de a colabora cu autoritățile de reglementare pentru a elabora reguli clare, care să sprijine dezvoltarea acestei industrii.

În acest moment, există propuneri extrem de restrictive pentru reglementarea tranzacțiilor cu criptomonede, care încalcă drepturile oamenilor și afectează spațiul digital. De exemplu, recent s-a sugerat ca toate exchange-urile ar trebui să raporteze numele și adresele persoanelor care participă la tranzacții cripto ce depășesc 3.000$.

O altă problemă pe care Coinbase a recunoscut-o inclusiv în documentele depuse pentru listarea pe bursă este securitatea cirbernetică. Industria cripto este una digitală, iar hack-urile periodice ce au loc reprezintă un risc semnificativ pentru reputația proiectelor. Este un alt domeniu în care dezvoltatorii trebuie să depună eforturi pentru a preveni problemele.

Stai conectat in lumea digitala!

În ciuda acestor problemelor de reglementare si securitate, industria cripto se dezvoltă rapid, demonstrând că este foarte atractivă atât pentru publicul larg, cât și pentru investitorii institutionali.

Compania Coinbase s-a listat recent pe bursa NASDAQ, iar acțiunile sale COIN fuseseră inițial evaluate la 250$. La deschiderea pieței, acțiunile COIN s-au tranzacționat la peste 380$ și s-au stabilizat ulterior la 300$. Ca atare, compania este evaluată la aproximativ 85 miliarde de dolari.

Ike

Vezi comentarii

Postari recente

Exchangeul de criptomonede TOKERO lansează de azi programul de fidelitate TOKERO PRO!

De astăzi ai șansa să faci parte din TOKERO PRO, un club select, plin de… Citeste mai mult

2 săptămâni

5% din ETH disponibil a fost blocat în ETH2.0

Noua versiune PoS a rețelei Ethereum pare să evolueze cu pași rapizi. Conform ultimelor date,… Citeste mai mult

2 luni

Elizabeth Warren, crypto-sceptica Senatului american

Elizabeth Warren s-a dovedit a fi cea mai vocală crypto-sceptică din Senatul american. Într-o scrisoare… Citeste mai mult

2 luni

Leverage maxim de 20x pe Binance și FTX începând din această lună

Două dintre cele mai mai platforme de cripto au decis să impună limite când vine… Citeste mai mult

2 luni

Bitcoin recuperează temporar nivelul de 40.000$

În cursul zilei de ieri, prețul Bitcoin a crescut peste 40.000 de dolari pentru prima… Citeste mai mult

2 luni

Surse anonime: Amazon planifică să accepte plata cu BTC până la sfârșitul anului

O sursă nenominalizată citată de revista CityAM susține că gigantul de e-commerce Amazon va integra… Citeste mai mult

2 luni