Shaorma cu de toate! Piata crypto in prima jumatate a anului 2021

Prima parte a anului 2021 a fost un rollercoaster de activitate pe pia╚Ťa cripto, marcat de noi valori record pentru multe monede digitale. O Shaorma cu de toate, cum zice romanul! ├Än mare parte, evolu╚Ťia pre╚Ťurilor a fost influen╚Ťat─â semnificativ de atmosfera general─â de ├«ngrijorare a investitorilor cu privire la efectele pe care injec╚Ťia masiv─â de numerar o va avea asupra economiei. Criptomonedele au beneficiat de un imbold deoarece sunt privite ca un activ de protec╚Ťie impotriva infla╚Ťiei la nivel mondial.

Evolu╚Ťia nu a fost ├«ns─â una liniar─â, deoarece o serie de evenimente au avut impact negativ asupra pre╚Ťurilor, determin├ónd volatilitate pe pia╚Ť─â.

Bitcoin: de la ATH la mișcările Chinei împotriva industriei de minare

Bitcoin a ├«nceput anul cu un av├ónt semnificativ- pre╚Ťul s─âu a crescut de la 30.000$ ├«n ianuarie la un nou ATH de aproape 64.500$ la jum─âtatea lunii aprilie. Cre╚Öterea de pre╚Ť a fost facilitat─â de dou─â evenimente importante ÔÇô ajutorul financiar aprobat de guvernul american pentru popula╚Ťie ╚Öi promovarea criptomonedei de nume importante precum Microstrategy ╚Öi Tesla.

Cumpara/Vinde Bitcoin si Ethereum prin Tokero!

Investitorii institu╚Ťionali au ├«nceput s─â se implice din ce ├«n ce mai mult pe pia╚Ťa cripto, ├«ncuraja╚Ťi de profiturile semnificative generate de Bitcoin. ├Än plus, ├«ngrijor─ârile cu privire la cre╚Öterea ratei infla╚Ťiei i-au determinat s─â aloce o parte a portofoliului c─âtre active de protec╚Ťie. Fondatorul Bridgewater Association, Ray Dalio a declarat c─â, ├«n caz de┬áinfla╚Ťie, Bitcoin este mai valoros dec├ót obliga╚Ťiunile guvernamentale.

Sell in May and go away!

Lucrurile au mers bine pentru Bitcoin p├ón─â ├«n luna mai, sus╚Ťinute de decizia Tesla de a cump─âra BTC ╚Öi de comentariile postate de Elon Musk pe social media. Situa╚Ťia a ├«nceput ├«ns─â s─â se deterioreze destul de rapid ├«n momentul ├«n care Elon a ├«nceput s─â critice Bitcoin pentru consumul mare de energie electric─â. Autorit─â╚Ťile din China au decis concomitent s─â ia m─âsuri de limitare a activit─â╚Ťii de minare Bitcoin ├«n aceast─â ╚Ťar─â. Av├ónd ├«n vedere c─â fermele de minare din China gazduiesc un procent important din rata de hash a re╚Ťelei, decizia a avut impact negativ asupra pre╚Ťului.

Bitcoin a ├«nceput s─â scad─â, ├«n ciuda faptului c─â El Salvador a decis s─â adopte criptomoneda ca metod─â legal─â de plat─â. O parte dintre autorit─â╚Ťile financiare mondiale sunt ├«ngrijorate cu privire la aceast─â decizie, dar alte ╚Ť─âri din regiune sunt interesate s─â adopte m─âsuri similare.

La jum─âtatea anului, Bitcoin se tranzac╚Ťioneaz─â ├«n jurul valorii de 31.500$, ├«ns─â anali╚Ötii sunt de p─ârere c─â situa╚Ťia se va remedia p├ón─â la sf├ór╚Öitul anului.

Ethereum se confrunt─â cu concuren╚Ť─â

Cea de-a doua cea mai mare criptomoned─â de pe pia╚Ť─â a reprezentat mult timp coloana vertebral─â a ecosistemului DeFi. Finan╚Ťele descentralizate au c─âp─âtat amploare anul acesta, indiferent c─â este vorba despre DEX-uri, platforme de ├«mprumuturi sau NFT-uri. Acest lucru a determinat o cre╚Ötere semnificativ─â a pre╚Ťului ETH, care a ├«nregistrat un ATH de peste 4350$ la jum─âtatea lunii mai.

Cre╚Öterea activit─â╚Ťii DeFi a determinat ├«ns─â ╚Öi cre╚Öterea taxelor de tranzac╚Ťie ├«n re╚Ťeaua ETH, care au depasit 70$ odat─â cu ATH-ul criptomonedei. Ca atare, solu╚Ťiile layer 2 precum Polygon/fosta MATIC ╚Öi blockchain-urile similare precum Cosmos, Solana ╚Öi Binance Smart Chain au ├«nceput s─â c├ó╚Ötige teren. Din ce ├«n ce mai multe aplica╚Ťii DeFi au ├«nceput s─â utilizeze aceste alternative, ceea ce a contribuit la sc─âderea activit─â╚Ťii din re╚Ťeaua Ethereum.

TradingView ÔÇô Aliatul tau in trading!

Pe de alt─â parte ├«ns─â, activitatea ├«n re╚Ťeaua Polygon a crescut semnificativ, iar tokenul nativ MATIC a crescut cu peste 6500% de la ├«nceputul anului.

├Än ce prive╚Öte viitorul, mul╚Ťi anali╚Öti se a╚Öteapt─â ca interesul investitorilor s─â creasc─â semnificativ odat─â cu update-ul la ETH2.0. Acesta promite o cre╚Ötere a eficien╚Ťei ╚Öi o reducere a consumului de energie necesar datorit─â sistemului de consens PoS. Upgrade-ul necesit─â ├«ns─â c├ó╚Ťiva ani pentru a fi implementat total, ceea ce va da ocazia concuren╚Ťilor Ethereum s─â c├ó╚Ötige popularitate.

La jum─âtatea anului, Ethereum se tranzac╚Ťioneaz─â ├«n jurul valorii de 1800$, o cre╚Ötere de peste 100% fa╚Ť─â de valoarea ├«nregistrat─â la ├«nceputul anului.

XRP se lupt─â cu SEC pentru a dovedi c─â nu este security

Sf├ór╚Öitul anului 2020 a adus un ╚Öoc pentru criptomoneda XRP ÔÇô SEC a dat ├«n judecat─â Ripple Labs ╚Öi directorii executivi ai companiei pentru v├ónzarea de securities ne├«nregistrate. ├Änceputul acestui an a generat o serie de dificult─â╚Ťi pentru XRP dup─â ce o serie de exchange-uri majore ce activeaz─â ├«n SUA au decis s─â o delisteze.

Conducerea Ripple Labs a decis ├«ns─â c─â procesul este o oportunitate important─â pentru a for╚Ťa SEC s─â clarifice statulul de securities ├«n ce prive╚Öte criptomonedele. ├Än plus, pia╚Ťa asiatic─â este mult mai deschis─â ├«n ce prive╚Öte acceptarea XRP. Ca atare, pre╚Ťul criptomonedei a crescut de la 0.25$ ├«n ianuarie la aproape 2$ ├«n luna aprilie.

Procesul cu SEC este foarte posibil să se extindă până în 2022, dar până în prezent Ripple pare să câștige teren. In prezent se tranzactioneaza la 0.55 $.

DOGE, ÔÇťmascotaÔÇŁ ecosistemului!

Cum era de asteptat, rationamentul omului de rand in fata profitului a dat gres!┬áDintre toate criptomonedele de pe pia╚Ť─â, DOGE a avut cea mai spectaculoas─â evolu╚Ťie din acest an. ├Än mare parte, popularitatea DogeCoin s-a datorat glumelor ╚Öi comentariilor postate de Elon Musk pe Twitter. DOGE a beneficiat ├«ns─â de un imbold ├«n popularitate datorit─â evenimentelor asociate cu ac╚Ťiunile GameStop ╚Öi forumul Reddit WallStreet Bets. Pre╚Ťul criptomonedei a crescut de la 0.007$ ├«n ianuarie la un ATH de 0.73$ ├«n mai. Ca orice val provocat de influencers ├«ns─â, pre╚Ťul DOGE a sc─âzut la fel de brusc pe c├ót a urcat ╚Öi ├«n prezent este de aproximativ 0.17$.

Succesul DOGE a dus la apari╚Ťia a numeroase alte meme coins bazate pe imaginea unor c├óini, precum Shiba Inu (SHIB) sau Kishu Inu (KISHU). ├Än ciuda faptului c─â utilizarea acestora este foarte limitat─â, caracterul amuzant ╚Öi cre╚Öterea rapid─â a pre╚Ťului au determinat cre╚Öterea adop╚Ťiei lor.

Ce urmeaza?

Au trecut 95 de zile de c├ónd Bitcoin a atins 64.500$, timp ├«n care a intrat ├«ntr-o perioad─â extins─â de corec╚Ťie. Investitorii sunt ner─âbd─âtori, dar ├«n ciuda fundamentelor puternice, pre╚Ťul Bitcoin se men╚Ťine ├«n jurul valorii de 30.000 de dolari.

Istoric vorbind, ├«ns─â, BTC a mai avut perioade extinse de stagnare ├«nainte de a atinge noi maxime. Dup─â cum noteaz─â Ecoinometrics, ├«n 2013 a ├«nregistrat o perioad─â de 197 de zile ├«ntre dou─â maxime istorice. A╚Öadar, pia╚Ťa actual─â poate fi considerat─â un fenomen normal, mai ales ├«n contextul macroeconomic haotic actual.

În ciuda imaginii de ansamblu destul de gri, investitorii au început din nou să acumuleze, inclusiv cei ce au vândut anterior în jurul valorii de 30.000$.

De exemplu, BitInfoCharts a raportat c─â o mega-balen─â Bitcoin a achizi╚Ťionat aproape 30.000 de monede ├«n perioada 16-18 iulie. Aceea╚Öi entitate controleaz─â ├«n jur de 144.000 de Bitcoin ├«n 18 portofele, fiecare con╚Ťin├ónd exact 8000 BTC. Aceste monede au fost cump─ârate ├«n decembrie 2018 ╚Öi li s-au ad─âugat cei 29.880 BTC achizi╚Ťiona╚Ťi weekendul trecut.

Tot weekedul trecut, analistul Willy Woo a subliniat c─â micii investitori ╚Öi-au accelerat achizi╚Ťiile de monede v├óndute de balene, aduc├ónd echiibru pe pia╚Ť─â.

ÔÇ×Investitorii retail sunt cei care conduc pie╚Ťele bull Bitcoin. C├ónd ace╚Ötia ├«nceteaz─â s─â cumpere, acesta este un avertisment de pia╚Ť─â de urs. Retail-ul nu s-a oprit din cump─ârare ÔÇť,

a scris Willy Woo pe Twitter.

Stai conectat in lumea digitala!

Graficele postate arat─â de asemenea o imagine pozitiv─â:

ÔÇ×├Än ultimele 30 de zile: balenele au v├óndut 4k BTC, iar plebeii au cump─ârat 31k BTC.ÔÇŁ

Opinie personala

P─ârerea mea personal─â este ca vom avea o toamn─â crypto cu noi ATH-uri, pove╚Öti de succes, drame, scheme piramidale ÔÇô Shaorma cu de toate! Exist─â numeroase argumente ├«n favoarea acestei perspective:

  • ├Än 2017, pia╚Ťa crypto la v├órf valora 860 de miliarde de dolari. ├Än prezent, valoreaz─â peste 1,3 trilioane dupa o corec╚Ťie de peste 50%. Este este evident c─â HODL-erii ├«╚Öi men╚Ťin pozi╚Ťia ╚Öi nu dau semne de sl─âbiciune.
  • Vara trecut─â, guvernele ne-au ╚Ťinut ├«n cas─â din cauza pandemiei. Anul acesta, lumea a ├«ncasat profiturile pentru a avea ce cheltui ├«n concediile mult a╚Öteptate. Activitatea de pe pia╚Ťa cripto este la un nivel sc─âzut pentru c─â oamenii sunt ├«nc─â pleca╚Ťi s─â se distreze ╚Öi s─â se relaxeze.
  • Suntem amenin╚Ťa╚Ťi de un al patrulea val de pandemie, care ar putea s─â genereze noi restric╚Ťii ├«n toat─â lumea. Oamenii vor sta din nou acasa ╚Öi vor avea timp s─â studieze pia╚Ťa ╚Öi s─â investeasc─â ├«n cele mai profitabile active ÔÇô precum criptomonedele.
  • ├Än contextul ├«n care rata infla╚Ťiei ├«nregistreaz─â cote alarmante, Bitcoin r─âm├óne foarte atractiv pentru cei ce doresc s─â ├«╚Öi protejeze economiile. Dac─â infla╚Ťia continu─â s─â creasc─â ├«n acest ritm ÔÇô SUA deja ├«nregistreaz─â cifre record ÔÇô este foarte posibil s─â ne confrunt─âm cu o criz─â similar─â celei din 2008.
  • Nivelul de pre╚Ť de 30.000$ a rezistat si rezista, semn c─â pentru orice investitor care vinde, exist─â cineva dispus s─â cumpere.
  • Unde este schema piramidala a sezonului?┬á ├Än 2014 am avut Onecoin, ├«n 2017 Bitconnect. P├ón─â acum, anul acesta nu au fost ├«nregistrate escrocherii majore, cel pu╚Ťin nu ca ├«n trecut. Asta nu ├«nseamn─â ├«ns─â c─â investitorii au evoluat. Popularitatea monedelor precum Dogecoin, Shiba Inu ╚Öi Safemoon arat─â c─â exist─â ├«nc─â extrem de mul╚Ťi care cump─âr─â ce e ├«n trend. Niciunul dintre aceste trenduri nu are ├«ns─â fundamentele Bitcoin, iar la un moment dat publicul larg va observa acest lucru

Din perspectiva tehnica a pretului, pragurile de interes sunt 30.000$ respectiv 38.000$.

De ce Shaorma cu de toate? Un ecosistem trebuie sa aiba toate ingredientele pentru a deveni unul matur. Crypto este departe de a fi unul!

Ike

Postari recente

Exchangeul de criptomonede TOKERO lanseaz─â de azi programul de fidelitate TOKERO PRO!

De ast─âzi ai ╚Öansa s─â faci parte din TOKERO PRO, un club select, plin de… Citeste mai mult

3 săptămâni

5% din ETH disponibil a fost blocat în ETH2.0

Noua versiune PoS a re╚Ťelei Ethereum pare s─â evolueze cu pa╚Öi rapizi. Conform ultimelor date,… Citeste mai mult

2 luni

Elizabeth Warren, crypto-sceptica Senatului american

Elizabeth Warren s-a dovedit a fi cea mai vocal─â crypto-sceptic─â din Senatul american. ├Äntr-o scrisoare… Citeste mai mult

2 luni

Leverage maxim de 20x pe Binance și FTX începând din această lună

Dou─â dintre cele mai mai platforme de cripto au decis s─â impun─â limite c├ónd vine… Citeste mai mult

2 luni

Bitcoin recupereaz─â temporar nivelul de 40.000$

├Än cursul zilei de ieri, pre╚Ťul Bitcoin a crescut peste 40.000 de dolari pentru prima… Citeste mai mult

2 luni

Surse anonime: Amazon planifică să accepte plata cu BTC până la sfârșitul anului

O surs─â nenominalizat─â citat─â de revista CityAM sus╚Ťine c─â gigantul de e-commerce Amazon va integra… Citeste mai mult

2 luni