CEO-ul Paypal: Bitcoin va schimba sistemul financiar în următorii 10 ani

CEO-ul PayPal a acordat recent un interviu revistei TIME, în care a discutat despre decizia companiei de a se extinde pe piața cripto. Dan Schulman a discutat de asemenea despre impactul pe care Bitcoin îl va avea asupra sistemului financiar în viitor.

Schulman a declarat că 2020 a accelerat „tendința plăților digitale cu până la cinci ani”, trend ce se va accelera în anii următori. Pandemia a generat o creștere masivă a utilizării procesatorilor de plăți digitali precum PayPal. Anul trecut, PayPal a procesat 15,4 miliarde de plăți cu o valoare estimată de 936 miliarde de dolari. Schulman se așteaptă ca numărul de utilizatori ai serviciilor Paypal să ajungă la 300 de milioane dîn acest an.

Utilizarea banilor fiat scade

CEO-ul PayPal a subliniat că utilizarea banilor fiat scade si va continua să scadă, iar monedele digitale au o oportunitate masivă pentru expansiune.

”Când toate aceste schimbări se vor intampla, băncile centrale trebuie să regândească și politica monetară. Nu va mai fi necesar să printeze bani, deoarece oamenii nu vor mai folosi cash. Acest lucru va forța apariția și dezvoltarea monedelor digitale.”

Schulman a explicat că sistemul financiar tradițional este „ineficient” și costisitor, deoarece costul mediu al tranzacțiilor este de 2,8%. O soluție la aceste probleme ar fi monedele digitale ale băncilor centrale (CBDC), dar criptomonedele există deja și câștigă în popularitate.

Cerere pentru criptomonede

PayPal a introdus criptomonele în sistemul de plăți de doar câteva luni, însă cererea este deja foarte mare. Ca atare, Schulman se așteaptă ca Bitcoin să fie integrat în „șase până la 10 super aplicații de plată” în următorii 10 ani.

”Cererea de criptomonede a fost mult mai mare față de ceea ce ne așteptam inițial. Există mult entuziasm pe această piață.”

La sfârșitul lunii martie 2021, Paypal a integrat opțiunea de plată cu criptomonede pentru utilizatorii săi din SUA. Această opțiune va fi extinsă la nivel internațional până la sfârșitul lui 2021.

Stai conectat in lumea digitala!

Datorită naturii BitLicense, acordată de statul New York, compania trebuie să dețină BTC, ETH, LTC, într-o paritate 1: 1 cu utilizatorii săi. Ca atare, cererea de Bitcoin ar putea crește odată cu utilizarea sa.

În prezent, Bitcoin se tranzacționează în jurul valorii de 54.800$, în timp ce Ethereum se apropie de 2.550$. Prețul Litecoin a crescut cu aproximativ 5% în ultimele 24 de ore la aproape 250$.

Ike

Postari recente

Exchangeul de criptomonede TOKERO lansează de azi programul de fidelitate TOKERO PRO!

De astăzi ai șansa să faci parte din TOKERO PRO, un club select, plin de… Citeste mai mult

3 săptămâni

5% din ETH disponibil a fost blocat în ETH2.0

Noua versiune PoS a rețelei Ethereum pare să evolueze cu pași rapizi. Conform ultimelor date,… Citeste mai mult

2 luni

Elizabeth Warren, crypto-sceptica Senatului american

Elizabeth Warren s-a dovedit a fi cea mai vocală crypto-sceptică din Senatul american. Într-o scrisoare… Citeste mai mult

2 luni

Leverage maxim de 20x pe Binance și FTX începând din această lună

Două dintre cele mai mai platforme de cripto au decis să impună limite când vine… Citeste mai mult

2 luni

Bitcoin recuperează temporar nivelul de 40.000$

În cursul zilei de ieri, prețul Bitcoin a crescut peste 40.000 de dolari pentru prima… Citeste mai mult

2 luni

Surse anonime: Amazon planifică să accepte plata cu BTC până la sfârșitul anului

O sursă nenominalizată citată de revista CityAM susține că gigantul de e-commerce Amazon va integra… Citeste mai mult

2 luni