Categorii: De stiut!Trading

WeissRatings – șapte predicții pentru piața cripto în 2019

Agenția de evaluare WeissRatings a publicat o listă de predicții cu privire la piața cripto în 2019. Conform evaluărilor realizate de specialiștii săi, anul 2018 a reprezentat un dezastru doar din punct de vedere al prețurilor. În ce privește evoluția infrastructurii cripto și al elementelor fundamentale, a reprezentat un mare pas înainte.

WeissRatings noteaza ca, aceste evoluții includ cinci aspecte importante:

  • Dezvoltarea Hashgraph, o abordare inovatoare a tehnologiei blockchain.
  • Lansarea Holochain, care nu se bazează pe tehnologia blockchain.
  • Bitcoin a lansat Rețeaua de Lightning pentru a ajuta la accelerarea tranzacțiilor.
  • Implementarea EOS Mainnet, care a beneficiat imediat de o creștere remarcabilă în valorile de adopție.
  • Investitorii au recunoscut în cele din urmă protecția extrem de slabă pe care tokenurile utility le oferă.

Toate aceste aspecte preprezintă schimbări pozitive pentru starea de sănătate a pieței cripto.

În ce privește predicțiile pentru 2019, analiza WeissRatings se bazează pe două modele: ciclurile care ajută la estimarea calendarului tendințelor majore ale pieței și evaluarea care identifică monedele cu cea mai puternică combinație de risc, recompensă, tehnologie și adopție.

Aceste modele se bazează pe zeci de mii de puncte de date analizate săptămânal și sprijină cele șapte predicții WeissRatings pentru anul 2019 și mai departe:

Bitcoin va fi folosit din ce în ce mai mult ca depozit de valoare.

Bitcoin poate fi stocat gratuit, poate fi transportat eficent, este sigur și nu poate fi confiscat de vreun guvern.

Nici un alt element nu oferă această combinație de proprietăți. În consecință, nici un alt activ nu poate concura în prezent cu Bitcoin ca un depozit de valoare.

Rezultat: Bitcoin este pe cale să devină un adevărat aur digital.

Prețul Bitcoin va crește din nou și se va ridica la înălțimi noi.

Pînă în 2015, Bitcoin a suferit patru perioade de scăderi de 70% sau mai mult. De fiecare dată, așa-numiții “experți” i-au scris necrologul. Dar de fiecare dată, Bitcoin a recuperat și a crescut cu procente medii de 6.300% de la minim la vârf.

În 2018, Bitcoin a trecut prin cel de-al cincelea ciclu descendent. Din nou, experții s-au grăbit să declare că “Bitcoin este mort”.

Ceea ce puțini oameni recunosc este că, datorită declinului prețului din 2018, majoritatea celor slabi de pe piață au plecat. Între timp, cei ce cred cu adevărat în cripto s-au menținut pe poziții sau chiar au acumulat mai mult Bitcoin.

Tehnologia DLT a continuat să avanseze, deoarece s-au înregistrat progrese majore în corectarea deficiențelor manifestate de criptomonedele de primă generație. Pentru anumite monede digitale, adopția s-a îmbunătățit dramatic.

Per ansamblu, au fost puse bazele pentru un nou trend ascendent, adauga WeissRatings.

Rezultat: În 2019, așa cum a făcut-o după piețele anterioare, Bitcoin se va ridica din nou și se va îndrepta spre noi maxime.

Unele criptomonede vor crește de la obscuritate relativă până la 20 de ori mai mari decât valorile precedente.

Altcoins sunt de obicei mai puțin cunoscute și mai puțin lichide. Dar, cele cu tehnologie superioară vor obține tracțiune în lumea reală odată cu creșterea adopției. Ele se vor întoarce în cele din urmă la maximele lor și pot chiar să crească cu mult peste aceasta.

Un grup select de criptomonede vor concura pentru a construi un nou tip de internet.

Monede ca EOS, Cardano, Holochain, Waves și alții conduc în prezent valul pentru crearea Internet 3.0 – o rețea mai sigură și mai durabilă pe plan mondial.

Alte tokenuri sunt încă în stadiu de dezvoltare. Va exista cu singuranță o competiție acerbă din care vor rezulta câțiva câștigători ce vor schimba Internetul așa cum îl cunoaștem. Iar în același timp, vor atinge valori de trilioane de dolari.

Un alt grup select de criptomonede va revoluționa industria bancară.

Bitcoin a fost creat pentru a fi un nou tip de rețea de plată digitală, dar până acum nu a reușit să atingă acest obiectiv.

Între timp, însă, Ripple/XRP și Stellar îi calcă pe urme și se pregătesc să îl depășească. Acestea au potențialul de a perturba piețele financiare, remitențele, transferurile bancare și multe altele.

Ripple/XRP, în special, urmărește să revoluționeze SWIFT, rețeaua gigantică de plăți a sistemului bancar global. Dacă va reuși să atingă cota de piață a SWIFT și chiar să o înlocuiască în anumite domenii, există șansa ca XRP să devină în cele din urmă criptomoneda mondială nr.1, sustine WeissRatings.

WeissRatings: Multe criptomonede de top vor dipărea

Multe criptomonede, în special cele bazate pe modelul Bitcoin, vor dispărea pentru simplul motiv că nu aduc practic nimic nou la masă. Multe dintre ele se claseaxză în prezent în top 10 makert cap, inclusiv Bitcoin Cash, Bitcoin SV și Litecoin.

Nu există nici un caz de utilizare inovatoare pentru ei. Probabil că vor dispărea în timp.

Monedele noi vor ajunge în top 10.

Noile criptomonede ca Holochain, Hedera Hashgraph și altele vor ieși din obscuritate deoarece au tehnologii inovatoare. Ele au potențialul de a ajunge în top 10 marketcap în timp record.

Acestea sunt proiecte care utilizează tehnologia DLT dar nu se bazează pe blockchain și au potențialul de a deveni noul nivel de încredere al internetului. Ca atare, tokenurile lor ar putea crește în valoare mai rapid decât concurenților lor blockchain.

Ike

Vezi comentarii

Postari recente

Sinteza cripto 15 August – Schemă Ponzi chineza, acuzată de scăderea prețului Bitcoin – Banca Santander neagă întreruperea relației cu Coinbase

Schema Ponzi chineza, acuzată de scăderea prețului Bitcoin Analistul Dovey Wang susține că o schema Ponzi chineză cu numele PlusToken… Citeste mai mult

2 ore

Scam Alert: Cryptominingoptionsignal

Contrar reclamelor publicate, Agenția de reglementare din Luxembourg avertizează că proiectul Cryptominingoptionsignal nu este licențiat în această țară. Comisia de… Citeste mai mult

9 ore

Scambots: înșelătorii promovate pe Twitter

Un cercetător a realizat o analiză a înșelătoriilor promovate pe Twitter prin intermediul așa-numiților scambots. Analiza sa relevă câteva concluzii… Citeste mai mult

11 ore

BitMEX, acuzat de publicitate înșelătoare în Marea Britanie

Agenția de reglementare a industriei publicitare din Marea Britanie, Advertising Standards Authority (ASA), a susținut că exchange-ul BitMEX a publicat… Citeste mai mult

12 ore

Bitcoin scade sub 10.000$, cu perspective negative

În ultimele 48 de ore, prețul Bitcoin a înregistrat o scădere de aproape 1500$. Sunt șanse mari ca pe termen… Citeste mai mult

12 ore

Sinteza cripto 14 August – Samsung integrează Bitcoin în Blockchain keystore – Coinbase înlocuiește banca britanică Barclays cu Clearbank

Samsung integrează Bitcoin în Blockchain keystore La șase luni de la lansarea telefonului GalaxyS10, Samsung integrează Bitcoin în kitul de… Citeste mai mult

o zi