În primul rând, oamenii nu mai au încredere în băncile mari. Pot să spună ce vor despre fraude, toată lumea știe că împăratul e dezbrăcat. Schema cu obligațiunile de datorii colaterale a fost ultima picătură.
Bula datoriilor crește tot mai mult, s-a făcut mai mare ca în 2008 iar când explodează nimeni nu mai scapă. Doar criptomonedele sunt construite să supraviețuiască haosului.
De aceea au succes în state ca Venezuela, unde oamenii mor de foame și banii lor nu au valoare din cauza incompetentului socialist care îi conduce.
În ultimii ani, miliarde și miliarde de bani electronici au intrat în proiecte blockchain. E doar o chestiune de timp până când aplicația minune să apară, iar companiile tradiționale nu vor mai avea de ales. Vor trebui să adopte tehnologia și să apere noua piață de idei, pentru că pe mai departe vor avea și mai mult de pierdut dacă le scapă.
Țările care se opun blockchainului calcă pe teren minat. Dacă guvernul chinez strivește acum schimburile și taie minarea, inamicii lor din Japonia or să se bucure. Deja își freacă mâinile. Chinezii or să se scufunde, și vor pierde ultima șansă de a impune legislație de cunoașterea clienților și de stopare a ieșiri de capital din țară. Trebuie să ținem cont mai ales că turnul lor de iluzii se cam prăbușește.
Chinezii sunt talentați să teatreze creșterea economiei. U făcut contracte cu lopata. Fiecare șef de partid are datoria să inventeze creștere economică an de an, de obicei la rate imposibile de 7%. Pur și simplu nu au cum să facă lucrul ăsta în mod realist. Este la fel ca planul nostru cincinal.
Ce te faci când nu ai destul spirit antreprenorial să crești repede? Construiești niște produse inutile, ca tractoarele scoase pe bandă rulantă de comuniștii noștri, vândute nicăieri. China a folosit mai mult ciment în ultimii trei ani decât SUA în ultimul secol.
Construiesc întregi orașe în care nu stă nimeni. Se numesc orașe fantomă. Nu este creștere reală, ci creștere inventată.
În mod ironic, dacă pun ținta pe proprii mineri, nu or să facă decât să mai taie un picior al economiei, cel mai inovativ și real. Cel mai mare miner din China a pus desingerii de chipuri pe urmele inteligenței artificiale, creând chipuri ASIC de învățare. În perioada care urmează, China vrea să domine piața de AI. Dacă guvernul confiscă minele și le ia sursa principalăde finanțare, chipurile nu or să se facă niciodată și vor pierde șansa să ia o felie din sectorul tehnologic. Din nou, firmele americane și europene vor domina producția de chipuri.
Consecințe
Dacă vă închipuiți că bat clopotele pentru banii centralizați, mai informați-vă. Criptomonedele sunt foarte solide.
Piețele deja își revin după atac. Bitcoinul și alte criptomonede sunt ca un hopa-mitică. Dacă piețelor tradiționale le ia câte 3 ani să își revină, bitcoinul își revine în câteva săptămâni.
Bitcoinul și criptomonedele sunt mai puternice decât țările și companiile. Dacă cineva nu se joacă frumos, nu mai primește jucării. Dacă țările le iau cetățenilor căile legale de participare, atunci vor adopta căi ilicite, până când țările își vor da seama de greșeală.
După atacurile criptomonedelor, Monero, PIVX, Dash și Zcash arată mai bine ca niciodată. Portofelele lightweight pe mobil le fac și mai bune. Chiar și ethereum caută să intre pe tehnologia de anonimitate de la zcash, și accelerează bifurcația hard Metropolis. Ne putem aștepta să apară în lunile care urmează.
Business Times tocmai a publicat articole despre puterea tehnologiei din spatele monero pentru a opri breșe de securitate ca dezastrul Equifax. Acesta îi costă pe americani miliarde de dolari. Hackerii între timp deschid voioși carduri de credit și debit în numele lor. Dacă ai lucrat în IT mai mult de 10 minute, știi foarte bine că nici o companie centrală nu poate să păstreze datele în siguranță.
Trebuie să joace perfect în apărare, iar hackerii nu au nevoie să dea decât un singur gol. Nu e decât o metodă să păstrezi datele în siguranță. Să nu ții deloc date. Anonimitatea nu este doar un avantaj simpatic într-o societate sigură și stabilă, ci o necesitate absolută.
Monedele descentralizate le dau oamenilor securitate și control asupra vieților lor. Orice societate sănătoasă are nevoie de amândouă. Singurii oameni care nu pricep asta sunt cei care au creat problemele pe care le avem noi astăzi.
Banca n-are decât să rămână cu banii ei de nimic. Nimeni nu o să-i mai cumpere.