Compania de audit PricewaterhouseCoopers (PwC) a publicat raportul cu privire la piața de ICO-uri pe primele 5 luni ale acestui an, care relevă că interesul pentru aceste proiecte a crescut semnificativ față de anul trecut.

Mai exact, în primele 5 luni ale acestui an au fost inițiate 237 de ICO-uri in valoare de 13.7 miliarde de dolari.

Raportul a fost ralizat de divizia Blockchain EMEA în colaborare cu companiile din Crypto Valleu și 4 cercetători bazați în New York, Hong Kong și Zurich.

Majoritatea fondurilor acumulate provin de la investitorii care dețin deja sume mari de Bitcoin și Ether, provocând astfel o recirculare a criptomonedelor pe piață. Practic, din analizele realizate de PwC rezultă că, deși ICO-urile vând BTC și ETH pentru a-și finanța operațiunile, criptomonedele sunt cumpărate de alți participanți de pe piață pentru a fi re-investite.

În luna februarie, revista Fortune a publicat un raport din care a rezultat că mai mult de jumătate (59%) dintre ICO-urile derulate în 2017 au dispărut, fie deoarece nu au reuști să atragă suficient capital, fie pentru că nu au creat o comunitate puternică ce le-ar putea susține.

Cu toate acestea, analiza PwC concluzionează că sectorul ICO s-a maturizat și a evoluat după perioada entuziastă de început. De asemenea, implicarea autorităților de supraveghere pe această piață a forțat proiectele să adopte planuri de afaceri mai bune, astfel încât șansele lor de succes sunt mai mari.

„După hype-ul din 2017, în acest an sectorul ICO a devenit mai matur și mai stabil, cu o mai bună concentrare pe cele mai bune practici comerciale și juridice, relațiile cu investitorii și strângerea de fonduri. Modelele hibride de capital de risc combinat și de finanțare ICO au reunit cele mai bune aspecte ale ambelor sisteme, astfel încât soliditatea unei afaceri este validată în timp ce își realizează potențialul de piață prin primirea de sprijin din partea comunității”, menționează Daniel Diemers, cercetătorul care a elaborat raportul PwC “Initial Coin Offerings: o perspectivă strategică”.