Categorii: ICO

CDRX – Cripto-certificate de depozit

CDRX – Introducerea unei schimbari fundamentale pe pietele financiare globale. Valoarea activelor tranzactionate pe bursele traditionale in 2017 a fost evaluata la aproximativ 77.7 trilioane dolari. Cripto-certificatele de depozit si cripto-actiunile sunt o evolutie naturala a activelor de pe pietele de capital traditionale. Astfel sunt pastrate toate avantajele oferite in cadrul burselor traditionale oferind concomitent o solutie la deficientele acestora.

Ce este CDRX

CDRX converteste actiunile si obligatiunile traditionale actuale in cripto-tokenuri echivalente cu titlurile de valoare. Acestea sunt asa numitele cripto-certificate de depozit (Crypto Depository Receipts – CDRs).

Fiecare CDR confera proprietarului drepturile legale asupra unei actiuni sau obligatiuni subiacente. Actiunile sau obligatiunile sunt incredintate in custodie unei banci/trust in numele detinatorului de token. Un CDR este sustinut sau are la baza o actiune/obligatiune.

Spre exemplu, cumparand un CDR Apple detinatorul beneficiaza de toate drepturile legale ca si in cazul detinerii unei actiuni Apple clasice (inclusiv dividende, drept de vot si toate celelalte drepturi ale unui actionar traditional).

CDRX ofera celor 3.2 miliarde de utilizatori ai internetului posibilitatea tranzactionarii pe piata globala (600 trilioane dolari) de actiuni, obligatiuni si derivative intr-o forma tokenizata.

Problema

Intr-o piata evaluata la peste 600 trilioane dolari, in 2017 numai comisioanele si costurile suportate de investitori si emitenti au depasit valoarea totala de 80 miliarde de dolari. Pana in 2022 inca acestea ar putea fi optimizate si reduse sub nivelul de 2 miliarde. Statistic, aceasta este o reducere semnificativa.

In mod traditional, detinerea titlurilor de valoare este inregistrata intr-un registru al actionarilor. Acest registru (similar unui blockchain privat) este controlat centralizat de catre emitenti. Este totodata sursa “cheie” in tranzactionarea oricaror titluri de valoare. Fiecare tranzactie implica actualizarea in permanenta a acestui registru.

Problemele ce deriva din acest proces pot varia pentru fiecare actionar in parte. Insa in majoritatea cazurilor ele sunt reprezentate de: costuri mari de tranzactionare, administrative si de mentenanta, documentatia stufoasa precum si lacune de confidentialitate. In toate aceste cazuri sunt favorizati intermediarii/brokerii. Acestia profita astfel, din plin, de pe urma companiilor listate si a actionarilor acestora.

Solutia

CDRX rezolva problema costurilor ridicate prin diminuarea costurilor de tranzactionare si de distribuire a dividendelor. Totodata sunt accelerati timpii de transferare si fractionare a portofoliilor. Se realizeaza descentralizarea registrului de actionari si transparenta cu ajutorul blockchainului. In plus procedurile de votare sunt automatizate prin contracte inteligente.

Sunt oferite in aceasta directie:

  • Cripto-certificate de depozit pentru actiuni, obligatiuni, derivative (Apple, Google, Facebook, IBM, etc.) si emiterea de tokenuri native.
  • O platforma dedicata de tip exchange pentru tranzactionare, functionala 24/7, cu o reglementare si custodie oferita tuturor tokenurilor, facilitand interactiunea si implicarea directa a investitorilor si companiilor emitente
  • Accesul la o gama completa de tokenuri atat de tipul securities, cat si non-security (de ex. ETH, BTC, XRP).

Tokenul

Vor fi emise in total 400 milioane de tokenuri CDRX pentru tranzactionare si derularea activitatilor de pe platforma proprie. Standardul tokenului este Ethereum ERC-20.

Dintre acestea, pentru pre-ICO (5-19 noiembrie, 2018) si ICO (19 noiembrie – 23 decembrie, 2018) sunt alocate 200 milioane de tokenuri. Pretul este de 0.50$ per token. Pentru cumpararea de tokenuri CDRX este acceptat BTC si ETH. Distribuirea si alocarea tokenurilor poate fi accesata aici.

Echipa

Din echipa de management a proiectului fac parte “veterani” ai domeniului serviciilor financiare, cu o medie de exeprienta profesionala minima de 15 ani fiecare.

David Ward – CEO, cu o experienta de peste 20 ani in tradingul de derivative, machine learning si platforme de tranzactionare. A activat anterior in cadrul unor banci de investitii precum Goldman Sachs, Merrill Lynch and JP Morgan in NYC, Londra si Asia. Este antreprenor si implicat in startup-uri FinTech. Absolvent al Victoria University si London Business School.

Matthew Spittle – CTO, fost director general al departamentelor de dezvoltare a pietelor si tehnologii e-commerce, experienta de peste 20 ani in cadrul unor banci ca American Express Bank, JP Morgan, Standard Chartered din Londra si Asia.

Concluzia

Notiunea de “cripto” nu mai este doar o simpla idee in cautarea unui scop, cripto-certificatele de depozit inlocuiesc activele traditionale, democratizand atat achizitionarea/detinerea cat si realizarea efectiva a tranzactionarii acestora in mod eficient.

Detaliile complete pot fi gasite pe site-ul oficial al proiectului.

INFORMAȚIILE APĂRUTE PE SITE NU REPREZINTĂ SFATURI FINANCIARE. PENTRU ORICE DECIZIE FINANCIARĂ IMPORTANTĂ, CONSULTAȚI PROFESIONIȘTI AUTORIZAȚI.
MAI MULTE INFO LE GASITI IN TERMENI SI CONDITII

Cosmin Matei

Postari recente

Beehive token – o noua metodă de susținere a populației de albine

Multiple organizații au avertizat că populația de albine scade la o rată alarmantă în toată lumea. Declinul global al numărului… Citeste mai mult

11 ore

Bitcoin ajunge la 12.000$ pe Kraken din cauza unui bug

Sâmbătă (13 septembrie 2019), platforma Kraken s-a confruntat cu un bug ce a permis unor urilizatori să cumpere Bitcoin (BTC)… Citeste mai mult

14 ore

Atenție la extensiile de browser, avertizează CEO-ul Casa

Extensiile de browser pot ajuta escrocii să fure criptomonede, a avertizat CEO-ul companiei de securitate Casa, Jeremy Welch. În cadrul prezentării ținute… Citeste mai mult

20 de ore

Pictorul Lincoln Townley vinde 19 lucrări pe 490 BTC

Presa britanică a confirmat că artistul londonez Lincoln Townley a vândut 19 dintre lucrările sale pentru 490 de Bitcoin unui… Citeste mai mult

4 zile