INS este un sistem bazat pe blockchain care îi pune pe clienți în legătură directă cu producătorii. Intenționează să creeze o piață mai accesibilă pentru producătorii și furnizorii mici și să scadă prețurile la bunurile de consum. Reducerile de preț se datorează faptului că și costurile de intrare pe piață ale producătorilor vor fi mai mici. Blockchainul în acest caz face ceea ce face de obicei, elimină terții din ecuație.

În prezentarea lor, cei de la INS explică faptul că „abuzurile din partea retailerilor și practicile de piață ineficiente duc la prețuri mai mari și la o gamă de produse mai proaste.”

Produsul

INS plănuiește să lanseze un ecosistem care conectează producătorii independenți și consumatorii. Pe scurt, vor să facă un site „bine lucrat” și o aplicație pentru clienți. Este de așteptat ca aceste platforme să iasă pe piață până la sfârșitul lui 2018.

Producătorii vor putea să listeze produsele spre vânzare și să hotărască singuri un preț final. Comenzile sunt agregate și trimise către producători, care mai apoi trimit produsele către centre de distribuție inteligente și în cele din urmă către clienți. Din multe puncte de vedere, este un fel de Amazon pe bază de contracte smart.

„În ciuda progreselor care s-au făcut în tehnologie, trăim încă în perioada medievală a industriei bunurilor de consum. Clienții nu au de ales, iar producătorii îi constrâng să cumpere o gamă limitată de produse. În secolul 21, consumatorii ar trebui să poată să hotărască ce produse vor, de ce mărci au nevoie și dacă să cumpere de la producători locali sau naționali. Este ceea ce numim paradigma pull. Facilitează comunicarea directă dintre consumatori și producători. Credem că retailerii nu trebuie să se pună la mijloc”, explică Peter Fedchenkov, fondatorul proiectului.

Acest sistem ar trebui să îi ajute pe clienți să economisească până la 30%, eliminând cu totul retailerii și terții.

Moneda

INS Coin este moneda utilitaristă din spatele proiectului. Clienții pot să folosească INS pentru a face cumpărături online de la magazin, iar producătorii vor putea în cele din urmă să schimbe fisele pentru bani fiat. Mai mult, producătorii pot să cheltuiască propriile jetoane în ecosistem sau pe soluții de marketing. Desigur, sistemul acceptă și monede fiat – dolari americani, lira sterlină, yenul japonez și moneda euro.

În total, se vor genera 50 de milioane de fise INS. În afara ICO-ului nu se vor mai mina monede iar cele care nu se vând în perioada de ICO vor fi arse.

INS – ICO-ul

Perioada de ICO începe pe 4 decembrie. Echipa INS plănuiește să strângă cel puțin 20 000 de ether și au un hard cap la 60 000 de ether. În stadiul de ICO, vor vinde 300 de fise INS pentru un ether (criptomonedele acceptate sunt bitcoin, ether, litecoin, dash și investiții în fiat).

15% din fonduri rămân în posesia membrilor echipei, 5% vor fi cheltuite pe consultanță, susținători și campanii de bounty și 20% se păstrează într-un fond de rezerve.
Și mai important, utilizatorii de ethereum care dețin mai mult de 0,1 ETH vor primi jetoane INSP sub formă de airdrop. Este vorba despre o monedă promoțională care nu se poate schimba pe jetoane INS. În acest fel, dezvoltatorii speră să faciliteze activitățile și, după spusele lor, să atragă o audiență mai largă.

Echipa

Se pare că deja se fac valuri în jurul acestui proiect, mai ales că dezvoltatorii au participat deja la unele dintre cele mai mari evenimente de anul acesta. Printre ele se numără Blockchain Expo în Silicon Valley, d10e, World Blockchain Forum în Londra, Coinagenda în Las Vegas și multe alte evenimente în Rusia, unde se află de fapt și sediul echipei. Multe discutii pe telegram.

În spatele proiectului se află o echipă matură de fondatori și experți consultanți. Peter Fedchenkov este absolvent de master al școlii de antreprenoriat de la Harvard, cu experiență precedentă la IBM și Goldman Sachs. Dmitry Zhulin este de asemenea fondator, absolvent al Universității din Londra. Acesta din urmă a lucrat la companii sonore ca VTB, Rothschild și PwC.