E ușor de remarcat viteza cu care au evoluat sistemele de comunicare în ultimul secol – de la telegraf la telefonul mobil, până la Internet și toate aplicațiile asociate. Din păcate însă, odată cu aceste evoluții au apărut și vulnerabilitățile – nu mai există secrete sau informații confidențiale, iar cei care profită de aceste slăbiciuni sunt din ce în ce mai numeroși.

Orice informație transmisă prin orice metodă în zilele noastre poate fi accesată și de alte persoane în afară de destinatar. Este o realitate cu care ne confruntăm în fiecare zi, indiferent dacă o conștientizăm sau nu, iar această vulnerabilitate a devenit mult mai vizibilă în ultimul timp. De nenumărate ori, adresele de e-mail sunt accesate de necunoscuți, conturile bancare sunt golite sau documente secrete sunt publicate pe Internet.

Ce poți face dacă dorești să menții confidențialitatea documentelor transmise? În prezent, nu există o soluție – inclusiv în rețele interne ale companiilor, datele se stochează pe server și pot fi accesate de administratori.

Fundația P2P Solutions (P2PSF) dorește să ofere o alternativă pentru utilizatorii care pun accent pe confidențialitatea datelor și propun o platformă peer-to-peer bazată pe tehnologia blockchain care asigură secretizarea oricăror documente și fișiere transmise.

Innovative Solutions International, compania care a creat P2PSF, a fost înființată în 2010 și a creat un sistem inovativ de transmitere a pachetelor de date prin sistemul peer-to-peer denumit Push System Protocol, care funcționează în rețele proprietare. Sistemul funcționează pe baza tehnologiei blockchain și utilizează tokenurile P2PS pentru a transmite datele, asigurând astfel transferuri securizate, confidențiale și rapide.

O astfel de rețea are aplicablitate mai ales pentru domeniile în care confidențialitatea informațiilor este foarte importantă, precum sisteme bancare, militare, sistemul medical sau educație, oferind certitudinea că nimeni nu are acces la documentele transmise.

În prezent, nu există nicio altă platformă care să ofere aceleași servicii, astfel încât potențialul de dezvoltare este enorm.

Tokenurile P2PS contribuie la dezvoltarea unui ecosistem construit în jurul unei platforme de comunicare peer-to-peer care este sigură și rezistentă la interferențe.

În momentul de față, Fundația derulează un ICO pentru finanțarea platformei deja existente, urmărind să o lanseze în 49 de țări din America de Nord, Australia, Europa și Orientul Mijlociu. În conformitate cu datele din whitepaper, platforma este deja utilizată de compania Electronic Learning inc, unul dintre pionierii sistemului de eLearning care își desfășoară activitatea în SUA și Orientul Mijlociu.

Directorul executiv al Electronics Learning Inc, Jameel Shariff, este unul dintre inițiatorii proiectului Push System Protocol și membru al consiliului Fundației P2PSF, alături de Dr. Waleed AlOriny, care s-a ocupat în special de partea tehnică a proiectului.

Printre membrii consiliului de conducere al fundației este de remarcat David Drake, antreprenor, investitor și partener în cadrul companiei de investiții LDJ Capital, precum și un cunoscut cripto-entuziast.

Fundația P2SPF este înregistrată în insulele Mauritius și derulează în perioada 2 aprilie-31 mai 2018 un ICO în baza căruia va crea o rețea mondială de servicii digitale care oferă un model alternativ la rețelele tradiționale peer-to-peer, asigurând în același timp suportul pentru serviciile puse la dispoziția utilizatorilor.

Tokenul P2PS este bazat pe blockchain-ul Ethereum și este un token ERC-20 de tip utility, al cărui rol este de a acorda acces pe platforma peer-to-peer și de a înlocui licențele necesare pentru utilizarea acesteia. Practic, compania care dorește să achiziționeze licența de utilizare a platformei va achita un comision de 2% de fiecare dată când acordă acces unui utilizator pentru a folosi serviciile acesteia.

Ecosistemul creat urmărește să creeze o rețea complet autonomă și descentralizată, în cadrul căreia vor fi oferite și servicii suplimentare, precum portofele digitale și alte soluții care să asigure o experiență facilă și intuitivă tuturor utilizatorilor, precum și beneficii financiare deținătorilor de tokenuri.

INFORMAȚIILE APĂRUTE PE SITE NU REPREZINTĂ SFATURI FINANCIARE. PENTRU ORICE DECIZIE FINANCIARĂ IMPORTANTĂ, CONSULTAȚI PROFESIONIȘTI AUTORIZAȚI. MAI MULTE INFO LE GASITI IN TERMENI SI CONDITII