ICO-ul Privatix urmează să scoată la vânzare criptomonede în stadiul de ICO în mai puțin de două zile.
Produsul din spatele acestei criptomonede noi, numite Privatix Token (PRIX) este lungumea de bandă. Utilizatorii pot să scoată la vânzare conexiunea la Internet pentru criptomonede, iar utilizatorii care au nevoie de Internet pot să cumpere lungime de bandă dacă fac parte din rețeaua PRIVATIX.
Practic, este un schimb de valoare între utiliztori, care se folosesc de tehnologia blockchain să facă schimburi în privat, fără intermediere.

Produsul din spate

Dacă produsul iese pe piață, atunci utilizatorii își vor putea face cont în rețea și vor putea să ofere lungime de bandă de care nu se folosesc. Pentru această lungime de bandă, ei pot fi plătiți instantaneu în criptomonedă. Plățile vin de la cumpărători, care pot să cumpere lungime de bandă prin aplicații terțe sau în mod direct, pe platforma Privatix.
Echipa care a lansat ICO-ul pretinde că lungimea de bandă va fi trecută prin servicii VPN, care presupun securitate mai bună a conexiunii la Internet și o mai bună anonimitate a căutărilor. Plățile se vor face instant către agenții care scot la vânzare Internetul sau către serviciile comerciale care doresc să se implice.
Ei spun că folosind astfel de servicii securizate și anonime, vor reuși să evite cenzurarea Internetului, care „urcă la nivele alarmante”.
„Guvernele, companiile mari și infractorii pot să urmărească fiecare pas și isă intercepteze informațiile personale. Mai mult, întregul Internet este încetinit pe măsură ce avem tot mai mult conținut. Între timp, prețul la furnizori a rămas unul mare” spun aceștia pe pagina oficială a ICO-ului.
Pe lângă asta, intenționează să lanseze produse bazate pe rețea, care să le demonstreze antreprenorilor și dezvoltatorilor că pot să folosească noua platformă în mod inovativ. Printre acestea se numără VPN-uri descentralizate, care îți permit să migrezi între mai multe noduri de ieșire la viteze maxime și conexiuni VPN care nu pot fi detectate de DPI, „rămânând 100% anonime”. Alt produs este Privatix.BOX, un dispozitiv hardware care în sine este un router VPN portabil.
În general, produsele pe care le promit se învârt în zona anonimității și securității (soluții anti-cenzură pentru dezvoltatori, CDN-uri descentralizate, proxy-uri avansate și aplicația mobilă pentru monetizarea platformei).

Moneda

Moneda nu se va mina descentralizat, ci va fi emisă de Privatix Limited, o companie din paradisul fiscal Gibraltar. În total se vor emite 10 milioane de monede, număr care este și va rămâne fix, dacă creatorii săi își vor ține promisiunea. Cei de la Privatix promit că nu vor mai suplimenta acest număr prin nici o metodă, nici minare suplimentară și nici alte formule prin care să dilueze monedele (de exemplu Privatix Token nu va fi împărțită în subdiviziuni, nici la lansare nici mai târziu).
La condițiile speciale, creatorii Privatix spun că moneda va fi supusă unor comisioane de maxim 1% în cadrul rețelei, atunci când utilizatorii fac tranzacții în cadrul rețelei.

Vânzarea în ICO

Moneda va fi distribuită în stadiul de ICO începând din data de 19 octombrie. În total vor exista 10 milioane de fise, dintre care 80% sunt vândute în stadiul de ICO. Câte 3% intră în presale și campanii de promovare, 7% vor ajunge la echipă și la angajații viitori iar alți 7% la fondatori. Sumele fondatorilor vor fi blocate în primele 12 luni.
Prețul pentru 100 de fise Privatix este de un ether (în fiat asta înseamnă cam 3 dolari pentru o monedă). Scopul este ca în cele 28 zile de vânzare ICO (19 octombrie – 16 noiembrie) să strângă cel puțin 3 350 de ether și cel mult 57 142 ether.

Pentru a-i motiva pe utilizatori să investească, Privatix oferă și niște reduceri la preț în prima perioadă:
40% în primele 48 de ore, 30% în prima săptămână, 20 % în a doua săptămână, 10% în a treia săptămână și 5% în ultima săptămână de vânzare. Așadar, aceste bonusuri scad în fiecare săptămână. Dacă totuși reușesc să strângă sumele maxime mai devreme, spun că vor opri vânzarea.
Din sumele acumulate, intenționează să plătească dezvoltatorii, produsele, marketingul, consultanța legală și cheltuielile operaționale.

Programa

După ce vor încheia ICO-ul, la mijlocul lunii noiembrie, le rămâne timp să pregătească compania:
În noiembrie și decembrie plănuiesc să listeze jetoanele la schimburi, să distribuie recompensele de tip bounty și să deschidă birouri în Ucraina, Israel și Rusia. Tot atunci se vor face și angajările și va fi transferată compania către administratori.
Până în februarie anul viitor intră în stadiul de alfa, după care spre final de 2018 speră să aibă deja o parte din produse finalizate. Teoretic, lansarea ar urma să aibă loc la început de 2019.

Echipa

Echipa este în mare parte israeliano-rusă-ucraineană și include 11 membri și 6 consultanți. Fondatorul este Dima Rusakov și are background în economie și management (școală în Israel).
Pe listele de abilități ale dezvoltatorilor nu sunt trecute nominal proiecte la care aceștia să fi lucrat în trecut, însă majoritatea pretind să aibă minim 4 ani și maxim 11 de experiență în domeniu.
Pagina lor nu vorbește deocamdată despre un cont escrow.