Lightning Labs lansează un nou protocol ce redefinește plățile online

Pe data de 30 martie, Lightning Labs a publicat specificațiile pentru Lightning Service Authentication Tokens (LSAT). Acesta este un nou protocol care are potențialul de a redefini plățile online prin intermediul unui status code HTTP ce nu este utilizat.

LSAT facilitează autentificările și plățile automate, folosind acreditările criptografice, eliminând astfel nevoia de a utiliza carduri de credit, nume de utilizator și parole.

Ce este Lightning Network si cum functioneaza?

Sistemul emite tokenuri Lightning pentru utilizatorii ce au plătit serviciul în Bitcoin, tokenuri care înlocuiesc credențialele obișnuite bazate pe e-mail. De asemenea, LSAT permite aplicații care taxează utilizatorii în mod continuu pentru resurse în loc de plăți periodice anticipate.

Noul protocol Lightning Service Authentication Tokens folosește codul de eroare HTTP 402 „payment required”

Eroarea 402 este returnată atunci când un utilizator încearcă să acceseze o pagină web pentru care nu a plătit. Wikipedia raportează că codul este „rezervat pentru utilizare viitoare” și că inițial a fost destinat să fie utilizat de un sistem de plată digitală.

Comentatorul Marty Bent este de părere că Lightning Labs a făcut o „descoperire uriașă”:

„Când Internetul a fost inițial proiectat, în special HTTP, arhitecții au prevăzut că va exista un sistem de plăți nativ încorporat în sistem. Cu toate acestea, la vremea respectivă, nu există un sistem de bani digitali adecvat care să faciliteze acest lucru. Astfel, codul de stare HTTP 402 sau „payment required” nu a fost practic niciodată utilizat”.

Bent este de acord că potențialul de utilizare este „masiv”:

“LSAT transformă procesele manuale existente în apeluri API automate efectuate de portofele, aplicații mobile, browsere și extensii. Dacă va fi pus în practică în mod corespunzător și este adoptat pe scară largă, acest lucru va oferi o utilitate incredibilă pentru dezvoltatori și utilizatori deopotrivă”.

Alături de LSAT, Lightning Labs a anunțat că va lansa „Aperture” – descris ca „un proxy invers HTTP 402 LSAT”. Acesta poate fi utilizat pentru

„actualizarea unei resurse web existente sau a unui API care să permită LSAT, creând un portal care să facă transferul de pe rețeaua web existentă la noul web nativ Lightning”.

Ike

Postari recente

Scădere de preț pentru Bitcoin până la 8700$

În acest weekened, Bitcoin a înregistrat o scădere de aprope 500$, coborând până în jurul… Citeste mai mult

2 ore

Noi proiecte de lege ce interzic criptomonedele în Rusia

Potrivit unui raport al site-ului rus de știri RBC, Duma de stat, parlamentul Rusiei, a… Citeste mai mult

24 de ore

Iranul pregătește o strategie națională de minare a criptomonedelor

Președintele Iranului, Hassan Rouhani, a solicitat oficialilor de la banca centrală și ministerele de energie,… Citeste mai mult

2 zile

Aniversarea Bitcoin Pizza Day

Pe 22 mai în urmă cu zece ani, programatorul Laszlo Hanyecz a făcut o tranzacție… Citeste mai mult

3 zile

Corelatie intre Bitcoin si Aur

In cursul zilei de ieri se observa o corelatie similara intre Bitcoin si Aur. Chiar… Citeste mai mult

3 zile