Categorii: LEGISLATIE

Avocații versus blockchain – poziții pro și contra

Tehnologia blockchain are aplicabilitate în multe domenii, iar în unele cazuri poate afecta locurile de muncă. Un exemplu în acest sens sunt smart contracts, care oferă opțiunea de automatizare a tranzacțiilor. Nu este vorba doar de tranzacții financiare, ci se pot aplica la multe domenii legale.

Avocații, speriați de blockchain

În Statele Unite există în prezent aproape 1.4 milioane de avocați la 327 de milioane de locuitori. Numărul de avocați a crescut exponențial odată cu creșterea complexității contractelor de orice tip.
Adopția blockchain poate fi considerată o amenințare deoarece are potențialul de a elimina necesitatea intervenției umane.

Într-un seminar pe această temă la Westlaw, Mick Atton, vicepreședintele Thompson Reuters, a explicat:

“Un exemplu poate fi reînnoirea în serie a unui contract de leasing pentru imobil. Ar putea exista clauze de reziliere în acordurile comerciale în care execuția poate fi automatizată. Acestea sunt funcții repetate care nu au nevoie de un om pentru a le întreține și gestiona.”

Unul dintre criticii proeminenți ai tehnologiei este economistul Nouriel Roubini. În opinia sa, ideea de eliminare a intermediarilor (în multe cazuri avocați) atunci când vine vorba de contracte și tranzacții financiare este absurdă:

“Acest lucru este absurd din simplul motiv: fiecare contract financiar care există astăzi poate fi modificat sau încălcat în mod deliberat de către părțile participante. Automatizarea acestor posibilități cu termeni rigizi trustless este neviabilă din punct de vedere comercial. Asta ar necesita ca toate acordurile financiare să fie garantate în numerar la 100%, ceea ce este o nebunie dintr-o perspectivă cost-capital “.

Adopția blockchain poate aduce beneficii

Mick Atton a explicat că integrarea tehnologiei blockchain în domeniul legal va presupune adaptarea proceselor. Pentru a face față, Atton a declarat că avocații vor trebui să contribuie la elaborarea contractelor inteligente.

Tehnologia blockchain poate fi, de asemenea, capabilă să înregistreze evenimente legale și termeni cu privire la termenele de execuție. Există însă și aplicații noi:

“Poate că una dintre cele mai noi idei despre blockchain mi-a fost propusă de un student de drept. A fost în jurul acestei idei de lege în industria de modă și abilitatea de înregistrare pe blockchain a drepturilor de autor pentru articolele vestimantare și accesoriile de mare valoare, cum ar fi genți de designer. Nu m-am gândit niciodată la o idee de genul ăsta.”,

a declarat Atton.

Unele firme de avocatură au luat inițiativa în ce privește adopția blockchain

Judith Rinearson, partener la K & L Gates, a declarat că firma sa dorește să creeze un blockchain de utilizare internă. Acesta ar putea să automatizeze o serie de sarcini de rutină, precum orele de lucru facturate, gestiunea documentelor și altele asemenea.

Prin urmare, deși tehnologia blockchain a fost văzută ca având un potențial negativ asupra industriei juridice, există modalități prin care o poate ajuta.

Aaron Wright, consilierul juridic al Enterprise Ethereum Alliance, a declarat:

”Putem folosi tehnologia blockchain ca pe o “coloană vertebrală” pentru a gestiona întreaga industrie juridică. Ne poate ajuta să construim sisteme mai eficiente, să reducem costurile serviciilor juridice și pentru a ne asigura că oamenii obțin serviciile juridice de care au nevoie”.

Ike

Postari recente

Kraken listează BAT și Waves

Platforma exchange Kraken a anunțat că a adăugat suport pentru Basic Attention Token (BAT) și Waves (WAVES.) Utilizatorii platformei vor… Citeste mai mult

31 de minute

Sinteza cripto 21 August – Gemenii Winklevoss, interesați să se alăture asociației Libra – Vitalik Buterin avertizează că blockchain-ul Ethereum este ”plin”

Gemenii Winklevoss, interesați să se alăture asociației Libra Fondatorii exchange-ului Gemini, Tyler și Cameron Winklevoss, au declarat că sunt deschiși… Citeste mai mult

18 ore

David Chaum, creatorul Ecash, lansează o nouă monedă digitală

Pionierul cripto David Chaum, al cărui proiect Ecash a fost inspirația pentru Bitcoin, lansează un nou proiect de monedă digitală.… Citeste mai mult

19 ore

WhatsApp planifică lansarea de servicii de plăți în Indonezia

Serviciul de mesagerie deținut de Facebook, WhatsApp, este aparent în negocieri pentru a lansa unui serviciu de plăți digitale în… Citeste mai mult

23 de ore

SEC amendează site-ul ICORating

Autoritatea de supraveghere SEC a amendat site-ul de evaluare a proiectelor cripto ICORating, pe motiv că a promovat contra cost… Citeste mai mult

23 de ore

satoshinrh.com, un alt impostor

Încă un impostor Satoshi Nakamoto a dezamăgit comunitatea cripto. Episodul doi al ”revelației” publicate pe site-ul satoshinrh.com nu a convins… Citeste mai mult

o zi