Bitcoinul va deveni legal în India

Casa de schimb Zebpay a dezvăluit că guvernul indian a luat decizia de a reglementa bitcoinul. În aprilie prezentam un articol referitor la Ministerul de Finanțe indian, care analiza posibilitatea de a reglementa legal bitcoinul în această țară.

Eforturile caselor de schimb din India

În ultimii trei ani, exchange-urile mari din India – Zebpay, Coinsecure and Unocoin au aplicat procedurile împotriva spălării banilor (KYC). Aceasta s-a întâmplat chiar dacă nu exista o legislație pentru piața și industria cripto.
Eforturile depuse de exchange-uri au determinat autoritățile să ia în considerare bitcoinul și celelalte valute digitale. Desigur, au existat și politicieni care au criticat cu vehemență, însă aceștia nu aveau niciun fel de cunoștințe despre criptomonede.
În luna martie, Kirit Somaiya, un parlamentar din partidul aflat la guvernare, a primit multe critici după ce a comparat bitcoinul cu o schemă Ponzi.
Într-o adresă trimisă către Ministerul de Finanțe și către Reserve Bank of India, Somaiya a explicat că bitcoinul este o schemă piramidală. Ulterior, politicianul a fost blamat de mulți utilizatori pentru că nu a reușit să înțeleagă diferența între bitcoin și o schemă Ponzi.

Legalizarea bitcoinului în India

În pofida atitudinii negative a unor politicieni, guvernul indian a decis asupra reglementării pieței. Totodată se va oferi susținere și exchange-urilor, care pe parcursul timpului au investit timp și bani în această industrie.
În luna martie, Mohit Kalra, CEO-ul companiei Coinsecure, declara într-un interviu că guvernul va privi cu seriozitate bitcoinul:
“În sfârșit avem un semnal pozitiv pentru industrie. Autoritățile iau în serios tehnologia. Deja încercăm să le atragem atenția de ani buni. Mă bucur că totul se întâmplă la momentul oportun.
La Coinsecure am sesizat de asemenea și o creștere masivă a numărului de utilizatori și a cantităților tranzacționate. Suntem încrezători că se vor întâmpla multe lucruri bune în următoarele trei luni.”

La data de 20 iunie, postul CNBC India a anunțat că guvernul a luat decizia de a reglementa bitcoinul. În prezent autoritățile lucrează la alcătuirea unei echipe care va stabili în scurt timp normele prin care bitcoinul va funcționa 100% legal.
Anterior anunțului emis de autorități, Chris Burniske, specialist cripto în cadrul companiei ARK Invest, a atras atenția asupra sumelor tranzacționate. Acestea arată că în India se tranzacționează bitcoinul din ce în ce mai mult. Burniske a transmis și faptul că piața indiană are o cotă de 11% din schimburile Bitcoin – USD.
Prin legalizarea bitcoinului în India trebuie să ne așteptăm la o creștere și mai mare a numărului tranzacțiilor și la intensificarea activității pieței locale.

Sursa – Cointelegraph

Ike

Postari recente

Sinteza cripto 17 iulie – Posibilă scădere la 8000$ pentru Bitcoin – Tether se lansează pe blockchain-ul Algorand

Posibilă scădere la 8000$ pentru Bitcoin În ultimele 36 de ore, prețul Bitcoin a scăzut semnificativ sub pragul de 10.000$,… Citeste mai mult

14 ore

Binance margin trading

Săptămâna trecută, platforma Binance a lansat opțiunea de margin trading, extinzându-și serviciile oferite traderilor profesioniști. Serviciul este disponibil și pe… Citeste mai mult

18 ore

Audierea Libra în fața Comitetului Bancar al Senatului american

În cursul zilei de marți, David Marcus, șeful proiectului Libra din partea Facebook, a fost audiat de Comitetul Bancar al… Citeste mai mult

19 ore

Tether emite accidental 5 miliarde de USDT

În acest weekend, compania Tether a emis din greșeală 5 miliarde de USDT. Criptomonedele au fost distruse imediat, iar incidentul… Citeste mai mult

20 de ore

Sinteza cripto 16 iulie – Buterin propune utilizarea blockchain-ului Bitcoin Cash pentru scalabilitatea Ethereum – Un presupus poiect de lege pentru interzicerea criptomonedelor în India circulă online

Buterin propune utilizarea blockchain-ului Bitcoin Cash pentru scalabilitatea Ethereum Co-fondatorul Ethereum, Vitalik Buterin, a propus utilizarea blockchain-ului Bitcoin Cash ca… Citeste mai mult

2 zile

Cele mai avantajoase țări pentru minarea de Bitcoin

Odată cu recuperarea prețului Bitcoin, numărul de mineri interesați să profite de ocazie a crescut. Cu toate acestea, există regiuni… Citeste mai mult

2 zile