Federal Reserve și Trezoreria americană se concentrează oficial pe criptomonede

Două știri recente demonstrează că autortitățile americane au decis să acorde mai multă atenție criptomonedelor în perioada următoare.

Mai întâi, Federal Reserve a anunțat că va emite un raport cu privire la plățile digitale în această vară. Conform declarațiilor președintelui Jerome Powell, documentul va discuta rolul monedelor digitale în evoluția plăților și a sistemelor financiare, incluzând CBDC-urile și criptomonedele:

”Următoarea noastră lucrare cu privire la evoluția plăților digitale este menită – împreună cu celelalte activități ale noastre ca supraveghetor, autoritate de reglementare și operator de sistem de plăți – să promoveze obiectivul de a asigura funcționarea sistemului de plăți și a economiei pentru toți americanii.
Fiind banca centrală a Statelor Unite, Federal Reserve este însărcinată cu promovarea stabilității monetare și financiare și a siguranței și eficienței sistemului de plăți. Am monitorizat cu atenție și ne-am adaptat la inovațiile tehnologice care transformă acum lumea plăților, finanțelor și băncilor

a declarat Powell.

IRS – tranzactiile peste 10.000$ trebuie declarate

În același timp, Trezoreria SUA a anunțat noi măsuri de eficientizare a strângerii de taxe și impozite, care include extinderea capacității IRS de a urmări activitatea cu criptomonede:

„Regimul de raportare va include, de asemenea, instituții financiare internaționale și exchange-uri și custodia de active criptografice”

se menționează în raport.

Stai conectat in lumea digitala!

Aparent, autoritățile americane consideră criptomonedele ”o preocupare semnificativă”:

„Criptomonedele generează deja o problemă semnificativă când vine vorba despre detectarea activității ilegale, în general, inclusiv evaziunea fiscală.
Acesta este motivul pentru care propunerea președintelui include resurse suplimentare pentru IRS pentru a aborda creșterea criptomonedelor. În ciuda faptului că acestea constituie astăzi o porțiune relativ mică din veniturile afacerilor, tranzacțiile cu criptomonede vor crește probabil în importanță în următorul deceniu, în special în prezența unui regim de raportare a conturilor financiare pe scară largă.
La fel ca în cazul tranzacțiilor în numerar, companiile care primesc cripto-active cu o valoare justă de piață de peste 10.000 USD vor trebui să raporteze acest lucru”

se explică în raportul Trezoreriei.

Noile măsuri de raportare a activității financiare urmăresc să crească valoarea impozitelor și taxelor colectate.

Ike

Postari recente

Exchangeul de criptomonede TOKERO lansează de azi programul de fidelitate TOKERO PRO!

De astăzi ai șansa să faci parte din TOKERO PRO, un club select, plin de… Citeste mai mult

3 săptămâni

5% din ETH disponibil a fost blocat în ETH2.0

Noua versiune PoS a rețelei Ethereum pare să evolueze cu pași rapizi. Conform ultimelor date,… Citeste mai mult

2 luni

Elizabeth Warren, crypto-sceptica Senatului american

Elizabeth Warren s-a dovedit a fi cea mai vocală crypto-sceptică din Senatul american. Într-o scrisoare… Citeste mai mult

2 luni

Leverage maxim de 20x pe Binance și FTX începând din această lună

Două dintre cele mai mai platforme de cripto au decis să impună limite când vine… Citeste mai mult

2 luni

Bitcoin recuperează temporar nivelul de 40.000$

În cursul zilei de ieri, prețul Bitcoin a crescut peste 40.000 de dolari pentru prima… Citeste mai mult

2 luni

Surse anonime: Amazon planifică să accepte plata cu BTC până la sfârșitul anului

O sursă nenominalizată citată de revista CityAM susține că gigantul de e-commerce Amazon va integra… Citeste mai mult

2 luni