Categorii: LEGISLATIE

Secretarul Trezoreriei americane exprimă îngrijorări cu privire la criptomonede

Secretarul de stat al Trezoreriei Statelor Unite, Steven Mnuchin, împărtășește preocupările președintelui Donald Trump cu privire la criptomonede. Într-o conferință de presă, el a subliniat că acestea sunt folosite pentru finanțarea activităților ilicite, generând o problemă de securitate națională.

Mnuchin a susținut că FinCEN trebuie să supravegheze cu atenție activitatea companiilor ce derulează activități în domeniul tranzacționării de criptomonede.

Criptomonedele sprijină activitățile ilegale

Steven Mnuchin a susținut că miliarde de dolari în criptomonede au fost folosite pentru finanțarea activităților ilicite:

“Criptomonedele precum Bitcoin au fost exploatate pentru a sprijini activități ilegale precum criminalitatea informatică. Evaziunea fiscală, traficul de droguri, traficul de ființe umane … Aceasta este într-adevăr o problemă de securitate națională”.

Companiile cripto trebuie să se înregistreze la FinCEN

Potrivit lui Steven Mnuchin, utilizatorii de Bitcoin și alte criptomonede precum Libra trebuie să respecte aceleași politici de combatere a spălării banilor și de combatere a finanțării terorismului ca instituțiile tradiționale, cum ar fi băncile.

În plus, el a subliniat că orice companie ce gestionează criptomonede trebuie să respecte Legea secretului bancar (BSA) și să se înregistreze la FinCEN, unul dintre departamentele Trezoreriei.

FinCEN este autoritatea federală de reglementare care pune în aplicare BSA și are autoritate asupra tuturor companiilor ce oferă servicii financiare. Acest domeniu include proiectele cripto precum Libra.

Recent, Steven Mnuchin a creat un Grup de lucru pentru supravegherea stabilității financiare a activelor digitale. Acesta include reprezentanți ai SEC, CFTC, FinCen și Federal Reserve. Urmărește să emită reglementări care să atenueze riscurile legate de criptomonede.

Ike

Postari recente

Bitcoin va continua evoluția pozitivă urmat de Ethereum si ChainLink, este de parere analistul Josh Rager

Weekendul agitat pentru piața cripto a generat optimism pentru analistul Josh Rager. El este de… Citeste mai mult

23 de ore

Compania Pixelmatic strânge 3.1 milioane de dolari prin STO pentru jocul ”Infinite Fleet”

Un joc online de strategie dezvoltat de Pixelmatic, numit ”Infinite Fleet”, a strâns 3.1 milioane… Citeste mai mult

24 de ore

Custodia cripto – Ce este și de ce sa o folosim?

În lumea monedelor digitale, o cheie privată uitată înseamnă pierderea definitivă a criptomonedelor deținute. Un… Citeste mai mult

o zi

Criptomonedele nu sunt mijloc de plată în Rusia

Președintele rus Vladimir Putin a semnat legea care reglementează tranzacțiile cu active financiare digitale. Aceasta… Citeste mai mult

2 zile

Indicele ”Frică și lăcomie” atinge nivel record – Bitcoin depășește 12.000$ – Ethereum depășeșste 400$

În acest weekend, Bitcoin a atins temporar valoarea record de 12.000$ pentru acest an. După… Citeste mai mult

2 zile

Cum să câștigi bani din gaming? Un subiect interesant pentru jucatori si parinti!

Dacă pandemia a adus vreun beneficiu, acesta a fost mai mult timp liber pentru toată… Citeste mai mult

5 zile