Germania se pregătește să adopte strategia blockchain

Guvernul german va aproba strategia de blockchain propusă în luna septembrie, se precizează într-un articol publicat de ziarul Spiegel. Aparent, aceasta ar putea bloca proiecte de criptomonedă precum Libra a Facebook, în timp ce încearcă să stimuleze dezvoltarea companiilor digitale.

Thomas Heilmann, ce face parte din Uniunea Creștin Deocratică, a declarat că coaliția legislativă a Germaniei are deja un acord permanent pentru a împiedica funcționarea oricărei „criptomonedel stabile cu acoperire de piață majoră”.

”Până în prezent, economia a făcut o treabă excelentă în combaterea crizelor și inflației cu măsuri luate de băncile centrale. Dacă un furnizor de monedă digitală va domina piața, va fi destul de dificil pentru concurenți”,

a explicat Heilmann.

Cadru legislativ pentru companiile cripto

O parte din strategia de blockchain propusă de Germania implică crearea unui cadru pentru startup-uri cripto. Potrivit lui Heilmann, autoritățile din Germania speră că strategia blockchain va ajuta startup-urile cripto-locale să se bucure de avantaje competitive față de omologii lor străini.

De asemenea, în loc să permită intrarea Libra pe piața din Germania, autoritățile par să fie în favoarea creării unei monede digitale susținute de stat. Aceasta ar urma să funcționeze pe baza unui așa-numit Bundes-chain, dar nu au fost oferite detalii concrete legate de proiect.

Libra nu este bineventiă în Europa

De la anunțarea proiectului Libra, reacțiile negative din partea autorităților europene s-au acumulat. În afară de Germania, ministrul francez de finanțe, Bruno Le Maire, a declarat de asemenea că țara va face eforturi pentru a bloca criptomoneda în Europa.

Le Maire a exprimat sentimente similare cu Heilmann, susținând că Libra constituie o amenințare la suveranitatea economică a Europei.

Între timp, Asociația Libra avansează cu planurile sale de a lansa proiectul cripto. Au depus o solicitare de licență de procesator de plăți de la autoritățile de reglementare elvețiene.

Ike

Vezi comentarii

Postari recente

Bitcoin revine temporar la 9000$ după ce balenele profită pentru a acumula

”Balenele” Bitcoin – portofelele cu peste 100 BTC - au început să acumuleze criptomonede după… Citeste mai mult

2 ore

Administrația Sichuan solicită închiderea fermelor de minare cripto

Autoritatea de administrație financiară din provincia Sichuan din China a solicitat ca „entitățile miniere să… Citeste mai mult

3 ore

Bitcoin si Criza Financiara 2020

In spatiul cripto circula foarte mult idea ca bitcoin isi va arata utilitatea reala mai… Citeste mai mult

6 ore

Alianța Chicago DeFi a anunțat prima serie de companii acceptate în incubator

Alianța Chicago DeFi, lansată în aprilie, a anunțat selecția de proiecte DeFi care vor fi… Citeste mai mult

6 ore

Binance adaugă opțiuni ETH și XRP

Exchange-ul Binance a anunțat că a adăugat contracte de opțiuni pentru Ethereum și, o premieră… Citeste mai mult

23 de ore

Basistul Coldplay investește în aplicația de tranzacționare Bitcoin Zumo

Basistul popularei trupei de rock Coldplay, Guy Berryman, finanțeaza platforma de tranzacționare Bitcoin Zumo. Conform… Citeste mai mult

o zi