Tu pe mâna cui îți lași minerii? Câteva lucruri pe care trebuie să le faci înainte de a preda minerii în custodia unei ferme

Revista noastră a promovat, susținut și testat serviciile de minare. Suntem acum în poziția să vă vorbim despre aceste servicii și despre cum vă recomandăm să alegeți furnizorii de servicii de colocare a echipamentelor, minerilor și rigurilor de minare.

Am primit mai multe sesizări din partea clienților care își țin minerii în custodie la ferme. Vă punem la dispoziție un set de informații care sintetizează experiența noastra si a clienților care au ales să investeasca in echipamente de minare. Este vorba de echipamentele  gazduite si de  ferma de la  Bacau care functioneaza sub brandul  StartHash.

Din păcate utilizatorii cred că, dacă bitcoinul nu este reglementat, și afacerile care lucrează cu bitcoin sunt scutite de proceduri elementare. Nu trebuie să trăiți cu impresia că afacerile bitcoin se află în totalitate într-un boem vest sălbatic. Ele au niște obligații față de clienți. Dumneavoastră aveți toate drepturile să cereți niște acte doveditoare. În cazul în care apar nereguli, trebuie să puteți demonstra că folosiți serviciile fermei și că aceștia nu își respectă obligațiile.Pe mâna lor lăsați până la urmă niște echipamente scumpe !

Toate aceste probleme trebuiesc tranșate înainte să folosiți serviciile unei ferme care găzduiește mineri.

Atenție la achiziționarea echipamentelor

Dacă vă hotărâți să achiziționați echipamentele prin intermediul fermei, trebuie să aveți în vedere următoarele aspecte:

Factura proformă/contractul de vânzare-cumpărare trebuie să cuprindă următoarele informații: prețul, descrierea completă a echipamentelor, modalitatea de plată, termenul de livrare, penalitățile și date despre reziliere, în cazul în care ”fermierii” nu își execută obligațiile.

Atunci când faceți plata în avans, asigurați-vă că primiți FACTURA FISCALĂ DE AVANS. Dacă plătiți în numerar trebuie să primiți chitanță sau bon fiscal, după caz. De asemenea, și pentru plata în bitcoin sau alte criptomonede puteți solicita un document care să ateste plata către furnizor.

În cazul în care nu aveți chitanța, bonul fiscal sau un extras de cont al furnizorului care să ateste că ați plătit suma, nu puteți dovedi că ați făcut într-adevăr plata.

Dacă furnizorul (în cazul nostru ferma) nu își onorează obligațiile și doriți să vi se returneze avansul, trebuie să dovediți cu înscrisuri plata acestora.

De asemenea, trebuie să știți că în cazul în care vreți să refuzați comanda fără să invocați vreun motiv, legile de protecție a consumatorului și Directivele Europene privind comerțul online (și nu numai) vă permit acest lucru.

La recepția echipamentelor, vă interesează să întocmiți un Proces Verbal de Recepție, în care să identificați numărul de serie al aparatelor. Cereți de asemenea o Factură Fiscală și asigurați-vă că aveți documente pentru toate plățile efectuate. Factura Fiscală dovedește că sunteți PROPRIETARUL echipamentului.

În cazul în care lăsați echipamentul în custodia fermei, întocmiți de asemenea un Proces Verbal de Custodie. Acesta vine în mod normal ca anexă a contractului pe care îl aveți cu furnizorul. Este documentul care atestă că echipamentele se află în custodia fermei.

În cazul în care echipamentele sunt furate sau puse sub sechestre asiguratorii de autorități, veți vrea să demonstrați cu Procesul Verbal de Custodie și cu factura că echipamentele vă aparțin de fapt și de drept.

Chiar și dacă achiziționați personal echipamentele, trebuie să vă asigurați că furnizorul de servicii de colocare (găzduire/mentenanță) acceptă echipamentele dumneavoastră. Dovada, din nou, trebuie să o aveți în scris, sub forma unui Proces Verbal de Predare-Primire.

În cazul în care achiziționați servicii

Asigurați-vă pe cât posibil că echipamentele sunt exploatate corect, în interesul și cu acordul dumneavoastră.

Fiecare utilizator trebuie să își facă diligența. Puneți întrebări despre profesionalismul și caracterul persoanelor care vor primi în gazdă minerii. În general, sunt puțini, cunoscuți, iar efortul nici măcar nu este atât de mare.

Obțineți promisiunile în scris și negociați ce se stipulează în contract. Dacă în contract aveți doar obligații și prea puține drepturi. Nu este deloc ieșit din comun să cereți adăugarea de clauze. Este de la sine înțeles că înțelegerile verbale nu valorează nimic, și este bine să fiți prevăzător. Ce se întâmplă dacă minerii nu funcționează pe perioade nerezonabil de lungi? Și până la urmă ce înseamnă perioade nerezonabil de lungi?

Vi se propune în acest caz să încheiați colaborarea, să vă luați minerii acasă și să plătiți penalizări pentru că  ați întrerupt contractul mai devreme? Sau se obligă administratorii să vă compenseze?

Atenție ! O fermă trebuie să aibă sisteme automate de atenționare în cazul unei defecțiuni. Nu numai atât, dar trebuie să existe o schemă care să garanteze disponibilitatea unui tehnician în fermă într-un timp rezonabil. O structură de personal mică vă garanează doar că veți pierde și timp, și bani.

Este bine să aveți acces la sistemele de monitorizare. Dual-mining-ul este o modalitate prin care un furnizor sau un angajat al acestuia poate să exploateze intensiv echipamentele, în interese proprii și fără acordul dumneavoastră.

Asigurați-vă că în interiorul firmei există o persoană cu care puteți comunica, cel puțin formal. Indiferent de valoarea investiției, aveți dreptul la răspunsuri. Mai ales la răspunsuri la obiect la întrebări rezonabile ca număr și conținut.

De ce?

Am trecut în revistă recomandările pentru că am experimentat și ne-a fost semnalat de către clienți că adminsitratorii fermei StartHash au avut un comportament…cel puțin inadecvat.

Este important ca cititorii să înțeleagă că bitcoinul nereglementat nu înseamnă și că afacerile din comunitate nu sunt reglementate. Aveți dreptul și trebuie să primiți dovezi scrise că ați încheiat un parteneriat cu  orice fermă de minare.

”“ScamHash ( după cum ne-a scris un cititor), nu este ceea ce noi ne-am dorit pentru dumneavoatră. Nu este și nu va fi un proiect în care să vă implicăm. În acest sens, eu însumi voi publica EXPERIENȚA PERSONALĂ A COLABORĂRII CU EI, alături de cei care vor dori să își facă publice experiențele “ spune Ike -fondator GDB.

 

Ike

Postari recente

Protestatarii din Hong Kong nu preferă Bitcoin

Un nou val de proteste in Hong Kong a stârnit speranțe în comunitatea cripto cu privire la cererea de Bitcoin.… Citeste mai mult

12 ore

Alex Kruger: Bitcoin va depăși 20.000$ în 2020 sau 2021

În timp ce Bitcoin se străduiește să se mențină peste pragul de 10.000$, analistul Alex Kruger susține că există multiple… Citeste mai mult

13 ore

Revoluția industriei jocurilor de noroc prin cripto

Jocurile de noroc Bitcoin intră în epoca de aur, pe măsură ce tot mai mulți jucători devin conștienți de beneficiile… Citeste mai mult

14 ore

Upgrade-ul Istanbul al rețelei Ethereum va include șase modificări

Dezvoltatorii Ethereum au finalizat lista de șase modificări diferite de cod care vor fi activate pentru următoarea actualizare a sistemului… Citeste mai mult

15 ore

O nouă auto-biografie a lui Satoshi Nakamoto

După un deceniu de anonimat și multe speculații, a apărut un nou site auto-biografic al lui Satoshi Nakamoto. Site-ul globenewswire… Citeste mai mult

16 ore

Stiri cripto de weekend – Autoritățile din SUA și Elveția discută despre reglementarea criptomonedelor

Autoritățile din SUA și Elveția discută despre reglementarea criptomonedelor O delegație a Camerei Reprezentanților din Statele Unite va vizita Elveția… Citeste mai mult

17 ore