Categorii: Minare cripto

Bitmain caută să pună în funcțiune 90.000 de Antminer S9 înainte de hard fork-ul BCH

Înainte de hard fork-ul BCH, Bitmain se grăbește să pună în funcțiune în jur de 90.000 de mineri Antminer S9. Ținta principală este regiunea Xinjiang din vestul Chinei, unde sunt localizate numeroase ferme de minare cripto.

Operatorul minier Yu Hao a declarat pentru DeepChain că Bitmain a purtat discuții cu “aproape toate” fermele miniere locale. Începând cu luna octombrie, producătorul de hardware a încercat să îi convingă pe minerii locali să găzduiască aproape 90.000 de Antmineri S9:

“AntPool a cerut ca o singură fermă minieră să găzduiască peste 5.000 de mașini. Dar, de fapt, doar câteva ferme miniere pot să satisfacă o astfel de cerere.”

O sursă anonimă “familiarizată cu problema” a susținut că

“jumătate din personalul de marketing al companiei [Bitmain] au plecat la Xinjiang pentru a vorbi cu operatorii locali de exploatare minieră despre găzduirea echipamentelor”.

Excesul de electricitate din regiunile bogate în cărbune, precum Xinjiang și Mongolia Interioară, au făcut locațiile preferate pentru minare. Companiile precum Bitmain folosesc mai mult curent decât pot produce stațiile hidroelectrice din sud-vestul Chinei.

Conflictul pentru hard fork-ul BCH se intensifică

Gigantul producător de hardware cripto Bitmain este unul dintre suporterii majori ai Bitcoin Cash. Compania a declarat că va sprijini versiunea de upgrade a BCH Bitcoin ABC.

Propunerile de scalabilitate propuse de ABC au înregistrat opziție puternică din partea taberei conduse de Craig S. Wright. Acesta s-a auto-proclamat “Satoshi Nakomoto” și a lansat o versiune concurentă a upgrade-ului Bitcoin Cash, numită  Bitcoin SV.

Până în prezent, mining pool-urile importante cum ar fi BTC.com, AntPool, Btc.top, ViaBTC, Bitcoin.com au susținut Bitcoin ABC.

CoinGeek, evaluată drept cel mai mare mining pool Bitcoin Cash, BMG și SBI au declarat că vor susține versiunea Bitcoin SV.

Unii mineri chinezi intenționează să înceapă să utilizeze versiunea Bitcoin SV încă din 10 noiembrie ca “încălzire” până se va realiza oficial hard fork-ul BCH.

Săptămâna aceasta, Wright a accentuat conflictul cu declarațiile de sabotaj făcute pe Twitter. Potrivit afirmațiilor sale, prin utilizarea de hashpower, minerii Bitcoin SV pot mina blocuri goale, oprind procesarea tranzacțiilor.

Wright susține că aceste activități “o parte a protocolului” și nu pot fi împiedicate.

Unii membrii ai comunității BCH consideră că afirmațiile lui Wright sunt un bluf menit să sperie susținătorii Bitcoin ABC. Alții consideră că Wright este capabil să implementeze astfel de atacuri pentru a demonstra că are putere și influență.

Cosmin Matei

Postari recente

Sinteza cripto 19 iulie – Bakkt lansează veriunea de test la contractele Bitcoin futures pe 22 iulie

Bakkt lansează veriunea de test la contractele Bitcoin futures pe 22 iulie Platforma Bakkt a anunțat că pe 22 iulie… Citeste mai mult

23 de ore

Audierea Libra în fața Comitetului pentru Servicii Financiare a Camerei reprezentanților din SUA

David Marcus, directorul executiv al Calibra, a petrecut aproape 7 ore într-o audiere în fața Comitetului pentru Servicii Financiare a… Citeste mai mult

24 de ore

Coinbase elimină produsul Coinbase Bundle

Produsul Coinbase Bundle a fost eliminat de pe exchange-ul american. Lansat în septembrie 2018, produsul era destinat să ușureze accesul… Citeste mai mult

o zi

Roubini acuză platforma BitMEX de manipulare a pieței

Cunoscutul cripto-sceptic Nouriel "Dr. Doom" Roubini crede că marile platforme exchange sunt "implicate în mod deschis în ilegalități sistematice". El… Citeste mai mult

o zi

Sinteza cripto 18 iulie – Congressmanul McHenry: Bitcoin este o forță de neoprit – Bitcoin Suisse solicită licență bancară și de broker-dealer

Congressmanul McHenry: Bitcoin este o forță de neoprit În timp ce Congresul american critică vehement Libra, unul dintre reprezentații statului… Citeste mai mult

2 zile

Proiect blockchain în domeniul advertising pentru Nestle, McDonald’s și Virgin Media

Trei branduri majore au anunțat participarea la un proiect pilot blockchain dezvoltat de compania Jicwebs. Nestle, McDonald's și Virgin Media… Citeste mai mult

2 zile