Gigantul producător de hardware cripto Bitmain este acuzat de minare ilegală și sunt solicitate daune de 5 milioane de dolari. Un grup de clienți ai companiei ce au achiziționat ASICs de la Bitmain susțin că aceste echipamente minează cripto înainte de a fi puse în funcțiune în favoarea lor.
Acuzații în proces sunt atât filiala din China și cea din Statele Unite.
Documentele depuse explică circumstanțele în care a fost descoperită situația:
“Până la finalizarea procedurilor de inițializare complicate și consumatoare de timp, dispozitivele Bitmain ASIC [Device-Specific Integrated Circuit] sunt preconfigurate să utilizeze electricitatea clienților pentru a genera criptomonede în beneficiul Bitmain și nu al clienților săi”.
Unul dintre clienți, Gor Gevorkyan, a declarat că a cumpărat dispozitive Bitmain ASIC, precum AntMiner S9, în luna ianuarie a acestui an. El a întâmpinat dificultăți în configurarea dispozitivelor și a avut nevoie de timp pentru a le instala.
“În acest timp, dispozitivele ASIC au fost preconfigurate pentru a mina și a livra criptomonede către pârât. De asemenea, în această perioadă, dispozitivele ASIC funcționează la modul de alimentare la capacitate maximă, consumând o cantitate substanțială de energie electrică ce este suportată de reclamant”, afirmă plângerea.
Acesta adaugă în continuare că această “practică neloială de afaceri” de către Bitmain a continuat până când dispozitivele ASIC au fost conectate cu contul personal al Gevorkyan.
În consecință
Gevorkyan și ceilalți 100 de clienți solicită
“restituirea integrală a tuturor cheltuielilor suportate ca urmare a practicilor incorecte și înșelătoare ale lui Bitmain”.
De asemenea, ei doresc să obțină și un ordin prin care Bitmain este obligat să “înceteze presupusele acte de concurență neloială”. Procesul solicită despăgubiri maxime pentru minare ilegală și compensarea taxelor și costurilor procesului de către Bitmain.
“Convenabil, Bitmain încasează criptomonede în fiecare secundă de care este nevoie pentru configura ASIC-urile conform specificațiilor clienților. Costurile substanțiale de operare a dispozitivelor ASIC sunt astfel suportate de clienții săi.”
Documentul indică faptul că peste 100 de membri sunt implicați în acțiunea legală.
Suma totală aflată în dezbatere “depășește suma de 5.000.000 $, excluzând dobânzile, comisioanele și costurile”.