Compania de electricitate malaeziană închide 33 de operațiuni de minare Bitcoin ilegale

Tenaga Nasional Berhad (TNB), principalul funrizor de electricitate din Malaezia, a închis 33 de ferme de minare Bitcoin din regiunea Kuantan. Autoritățile au ajuns la concluzia că au fost înregistrate pierderi de peste 760.000 de dolari din electricitatea folosită în mod ilegal.

Agenția de presă Malay Mail a raportat că raidurile au fost organizate după ce au fost remarcate consumuri anormale de electricitate în mai multe locații.

Pe urmele minerilor

Directorul general al rețelei de distribuție, Siti Sarah Johana Mohd, a declarat că aceste ferme de minare Bitcoin functionau de șase luni:

„TNB a strâns dovezi potrivit cărora 23 de spații desfășurau activități miniere Bitcoin, în timp ce celelalte 10 spații au fost conștiente de inspecția noastră și au distrus dovezile.”

Echipamentul minier fusese conectat la rețeaua electrică fără a trece prin contoare, astfel încât energia consumată nu a fost facturată.

„De exemplu, a fost facturat numai 219 ringgit malaezian (52 dolari), în timp ce ar fi trebuit să fie facturate 108.000 ringgit malaezian (25.674 dolari) pe lună pentru electricitatea consumată”,

a explicat Mohd.

Tehnologia apreciata de Malaezia

Per ansamblu, autoritățile din Malaezia au început să aibă o atitudine ceva mai deschisă față de tehnologia blockchain. Deși Bitcoin și celealate criptomonede sunt considerate titluri de valoare/securities, ele pot fi tranzacționate și minate fără restricții.

Potrivit ministrului Finanțelor, Lim Guan Eng, guvernul malaezian consideră că potențialul criptomonedelor și al blockchain-ului poate îmbunătăți o serie de sectoare ale economiei sale:

„Ministerul Finanțelor consideră activele digitale, precum și tehnologiile sale adiacente ca având potențialul de a genera inovație atât în industriile existente, cât și în cele noi. În special, considerăm că activele digitale au un rol important ca o alternativă de strângere de fonduri pentru antreprenori și o clasă alternativă de active pentru investitori. ”

Ike

Postari recente

CEO-ul Overstock Patrick Byrne demisionează din funcție

Patrick Byrne, cunoscut promoter al Bitcoin, și-a dat demisia din funcția de CEO al platformei de e-commerce Overstock. Compania a… Citeste mai mult

2 zile

Creatorul SegWit lansează un nou limbaj de programare pentru Bitcoin

Dezvoltatorul Bitcoin Core, Peiter Wuille, a introdus un nou limbaj de programare numit Miniscript. Acesta poate fi folosit pentru a… Citeste mai mult

2 zile

Start-up-ul Blockco obține finanțare de 7.5 milioane de dolari de la bănci coreene majore

Startupul blockchain corean Blockco a obținut o finanțare de 9 miliarde won (7,5 milioane dolari) din partea băncilor locale majore.… Citeste mai mult

2 zile

Hackaton Cheeze Wizards și Satoshi’s Treasure cu premii de 15.000$

Două dintre jocurile cripto populare, Cheeze Wizards și Satoshi's Treasure, au anunțat un hackaton cu premii semnificative. Câștigătorii concursului vor… Citeste mai mult

2 zile