Compania japoneză GMO a prezentat ieri prețul și specificațiile tehnice ale minerului B2 echipat cu cipuri de mininig ASIC de 7nm. Capacitatea sa este de 24 TH/secundă, iar prețul de vânzare va fi ajustat lunar în funcție de cererea de pe piață.
Oficial, minerul GMO B2 va fi lansat în data de 6 iunie, cu livrări începând din luna octombrie. Va costa 1.999$ în această lună, urmând ca pentru lunile următoare prețul să fie ajustat în funcție de cererea de pe piață. Produsul va fi distribuit prin intermediul subsidiarei GMO din Zug, Elveția.
Specificațiile tehnice ale minerului B2
GMO B2 conține chipul microconductor GMO72b conceput special pentru minare. Acesta utilizează tehnologia proprie de procesare 7-nanometer. Testele au arătat că rata de hash a noului miner este de 24 TH/s. Prin comparație cu Antminer S9 lansat de Bitmain care are hashrate de 14 TH/s, însă costă 837$, este mai mare.
Directorul companiei GMO Internet, Masatoshi Kumagai, a descris avantajele produsului:
”Performanța unei unități este mai mare decât cea a competitorilor majori. Practic, dacă înlocuim cele 20.000 de echipamente folosite de noi în prezent în nordul Europei cu Gmo B2, instalația va ocupa jumătate din spațuiul actual dar va avea aceeași performanță”.
Consumul noului miner este de 1,950 wați iar alimentatoarele pot furniza până la 2200 wați la 240 V.
Calculele făcute de presă arată că se obțin astfel scăderi ale consumului de electricitate de 20% iar costurile echipamentelor auxiliare reprezintă doar 1/55 din valoarea actuală.
China domina piata de echipamente de minare
Una dintre remarcile făcute de Kumagai a fost faptul că piața de hardware pentru minare este în prezent dominată de producători chinezi precum Bitmain. Acestia oferă produsele la prețuri atât de scăzute încât producătorii japonezi nu pot participa. Cipurile GMO sunt concepute în Japonia și produse în Taiwan. Investiția totală a companiei a fost de aproape 10 miliarde de yeni japonezi (aproximativ 91 milioane de dolari americani).
Minerul GMO B2 a fost conceput de asemenea să se conecteze la un API de monitorizare, care să detecteze când echipamentul este conectat la internet în cazul în care este furat.
De asemenea, Kumagai a afirmat că nu și-au propus să preia controlul pieței cu acest miner:
”Nu ne-am setat targete de vânzări încă. Dacă nu vom reuși să îl vindem, îl vom folosi în propriile noastre operațiuni de minare. Este o afacere foarte bună deoarece nu există riscul de a rămâne cu produsele în inventar”.