TradeBlock: efectul halvingului asupra profitului minerilor de Bitcoin

Compania de cercetare TradeBlock a încearcat să găsească „rentabilitatea minieră Bitcoin în urma reducerii la jumătate a recompensei”. În postarea de bloc, analiștii TradeBlock au calculat costul de minare a Bitcoin înainte și după halving.

Concluziile lor sunt că menținerea profitabilității va depinde de o creștere a ratei de hash din rețea și de hardware de minare mai performant.

Înjumătățirea recompenselor Bitcoin va avea loc în mai puțin de 100 de zile distanță, fiind programată să aibă loc în luna mai 2020. Asta înseamnă că numărul de monede minate se va reduce de la 12.5 per bloc la 6.25.

În prezent, sunt minate în medie 144 blocuri pe zi, ceea ce duce la 1.800 de BTC noi pe zi. După înjumătățire, vor rezulta 900 de bitcoini noi minați pe zi.

În 2019, operatorii minieri comerciali operau la „marje de profit sănătoase”, întrucât prețul BTC a crescut pe parcursul întregului an.

Înjumătățirea recompenselor Bitcoin creste puterea de hash a retelei

Între timp, rata de hash a rețelei a continuat să crească, ajungând la valori record. Dar, pe măsură ce resursele cresc în timp, eficiența și costurile miniere cresc, de asemenea.

Pentru a menține marjele de profit sănătoase pentru mineri, este nevoie de o rată de hash în creștere care să corespundă cu un preț Bitcoin în creștere. Pentru a reduce costurile de minare, sunt necesare dispozitive miniere mai eficiente.

În prezent, costul mediu brut pentru a mina un BTC este de 6.851$, în timp ce prețul Bitcoin a depășit prețul de vânzare de 10.000$.

Dacă rata de hash va continua să crească în același ritm în următoarele trei luni, iar minerii vor folosi hardware de minare cu eficiență mai mare, după halving costul pentru minarea unui BTC ar fi 15,062$, conform calculelor TradeBlock.

TradeBlock spune că minerii „se așteaptă ca prețul Bitcoin să crească la niveluri mai ridicate” de peste 12.000 – 15.000$ în apropierea datei de halving.

Ike

Vezi comentarii

Postari recente

Exchangeul de criptomonede TOKERO lansează de azi programul de fidelitate TOKERO PRO!

De astăzi ai șansa să faci parte din TOKERO PRO, un club select, plin de… Citeste mai mult

3 săptămâni

5% din ETH disponibil a fost blocat în ETH2.0

Noua versiune PoS a rețelei Ethereum pare să evolueze cu pași rapizi. Conform ultimelor date,… Citeste mai mult

2 luni

Elizabeth Warren, crypto-sceptica Senatului american

Elizabeth Warren s-a dovedit a fi cea mai vocală crypto-sceptică din Senatul american. Într-o scrisoare… Citeste mai mult

2 luni

Leverage maxim de 20x pe Binance și FTX începând din această lună

Două dintre cele mai mai platforme de cripto au decis să impună limite când vine… Citeste mai mult

2 luni

Bitcoin recuperează temporar nivelul de 40.000$

În cursul zilei de ieri, prețul Bitcoin a crescut peste 40.000 de dolari pentru prima… Citeste mai mult

2 luni

Surse anonime: Amazon planifică să accepte plata cu BTC până la sfârșitul anului

O sursă nenominalizată citată de revista CityAM susține că gigantul de e-commerce Amazon va integra… Citeste mai mult

2 luni