China propune interzicerea mineritului cripto în țară

Comisia Națională de Dezvoltare și Reformă (NDRC) din China a publicat o propunere de limitare a anumitor sectoare industriale, printre care se numără și minarea de criptomonede. Mai exact, agenția de planificare chineză susține inchiderea a aproape 400 de activități industriale cu impact negativ. Minarea de criptomonede este inclusă în categoria sectoarelor ce contribuie la irosirea resurselor, dăunează mediului sau afectează negativ comunitățile.

Catalogul pentru restructurarea industriei

Începând cu anul 2015, NRDC publică anual un Catalog pentru restructurarea industriei. Acesta este un ghid cu privire la activitățile și industriile care pot fi dezvoltate în țară sau cele care ar trebui restricționate sau interzise.

Reuters a raportat că proiectul de listă a fost supus evaluării publice începând cu 8 aprilie 2019. Cei interesați pot să își prezinte punctul de vedere sau observațiile până pe 7 mai.

CNDR nu a stabilit așadar o dată concretă pentru implementarea acestor interdicții.

China, un rai al minării de criptomonede

La un moment dat, China a fost considerată un paradis pentru minarea de criptomonede. Marii producători de hardware de minare sunt localizați aici, iar țara dispune de energie electrică ieftină.
Cu toate acestea, atitudinea autorităților față de industrie nu a fost pozitivă. În 2017, China a interzis total ICO-urile și ulterior a luat măsuri de limitare a tranzacționării cu criptomonede.

Sectorul de minare cripto a continuat însă să funcționeze datorită prețurilor scăzute de energie electrică.
În ultima parte a anului trecut însă, minerii cripto au trecut printr-o criză serioasă. Presa a raportat închiderea a numeroase ferme de minare de criptomonede după ce prețul Bitcoin a scăzut semnificativ.

În plus, în ianuarie 2018, Banca Centrală chineză a indicat că dorește să reducă accesul la energie electrică a minerilor Bitcoin. Măsura urmărea să îi forțeze să plece din țară prin reducerea profitabilității..

Autoritățile iau măsuri împotriva fermelor de minare cripto

La sfârșitul anului trecut, agențiile de știri locale au început să publice știri cu privire la măsuri luate de autorități împotriva minerilor cripto. Unele regiuni au început să confiște echipamentele de minare din cauza consumului anormal de energie electrică. Minarea a fost considerată o potențială amenințare la adresa funcționării corespunzătoare a rețelelor locale de energie.

În plus, Grupul de Remediere a Riscurilor Financiare pe Internet a solicitat guvernelor locale să direcționeze companiile miniere să facă o ieșire “ordonată” de pe piață.

O lovitură foarte dură pentru Bitmain

Compania Bitmain din Beijing este unul dintre cei mai mari producători de hardware de minare cripto din lume. Compania a suferit semnificativ din cauza scăderii prețurilor de pe piața cripto din ultimul an. Dacă autoritățile vor interzice activitățile de minare, Bitmain va primi o lovitură economică foarte dură.

China este în prezent cea mai mare piață pentru producătorul de hardware. Rapoarte recente au relevat că Bitmain planifică să pună în funcțiune peste 200.000 de mineri ASIC în perioada următoare. Ideea era de a profita de scăderea prețurilor energiei hidroelectrice din sezonul ploios.

O interdicție a activităților de minare ar însemna că Bitmain va fi forțat să își mute activitatea în altă țară.

Interdicția ar putea fi un aspect pozitiv

De obicei, Bitcoin a fost criticat pe motiv că în China se află numeroase operațiuni miniere. Acest lucru este considerat o vulnerabilitate a securității rețelei. Dacă un procent atât de mare al puterii de hash este concentrat într-o singură zonă geografică, atunci minerii ar putea fi constrânși să acționeze în tandem pentru a afecta rețeaua.

Interdicția minării în China ar putea contribui la distribuirea ratei de hash și, astfel, la întărirea rețelei.
Până în prezent, prețul Bitcoin nu a fost afectat de această știre – criptomoneda a depășit pragul de 5200$ .

Ike

Vezi comentarii

Postari recente

Exchange-ul Liquid și mining pool-ul Nicehash, compromise de hackeri

Conform unui raport publicat de KrebsOnSecurity, mai multe platforme cripto au fost compromise săptămâna trecută.… Citeste mai mult

8 ore

Blackrock: Bitcoin e aici pentru a rămâne

Un alt nume mare din rândul investitorilor instituționali descoperă potențialul Bitcoin. Directorul responsabil cu venituri… Citeste mai mult

10 ore

Activitate intensă pe piața cripto – Bitcoin, Ethereum si Ripple au inregistrat cresteri considerabile

Săptămâna trecută s-a inregistrat activitate intensă pe piața cripto și mult entuziasm din partea comunitatii.… Citeste mai mult

10 ore

Adresele Ethereum înregistrează o valoare record

Numărul de adrese Ethereum care dețin cel puțin un ETH a atins un nivel record,… Citeste mai mult

3 zile

Volatilitatea Bitcoin nu afectează perspectivele pozitive pe termen mediu

Ultimele 48 de ore au reprezentat o perioadă de volatilitate semnificativă pentru Bitcoin, înregistrând o… Citeste mai mult

3 zile

Binance dă în judecată Forbes pentru defăimare

Binance a intentat un proces împotriva Forbes Media și doi dintre jurnaliștii săi, Michael del… Citeste mai mult

4 zile