Viitorul este minarea de bitcoin în cloud, după spusele experților intervievați de CoinTelegraph.
În ziua de astăzi, moneda bitcoin este cea mai populară criptomonedă folosită în sistemele de plată tradiționale. Toate tranzacțiile trebuie să fie verificate de mineri, într-un proces numit minare.
Acest proces este făcut de un program care accesează puterea procesorului pentru a rezolva algoritmi legați de tranzacții. Inițial, minarea bitcoin era făcută de procesorul individual al calculatorului. Astăzi, pentru a avea suficientă putere de procesare, minarea de bitcoin se face în centre de date mari.
Evident că nu oricine poate să aibă un centru mare de date, și de aceea în utlima vreme un nou tip de minare a început să câștige în popularitate – minarea în cloud.
Minarea în cloud le permite utilizatorilor, în loc să își folosească propriile aparate, să cumpere putere de minare a aparatelor din centre de date. Toată minarea de bitcoin se face în cloud, fără complicații offline, cum ar fi probleme de găzduire, electricitate sau instalare și întreținere.
Costuri mici cu riscuri minime
Minarea de bitcoin în could oferă un sistem de minare cu costuri mici, riscuri și cheltuieli minime și este opusul modelelor tradiționale de minare care implică procurarea, mentenanța și configurarea unor aparate specializate să facă un singur lucru.
Minarea tradițională are nevoie să mențină ”frecvența închiderii blockurilor la cota de 10 minute. Un număr de mineri în creștere duce la creșterea dificultății 0 blockul este procesat în 10 minute. Un număr de mineri în scădere urmat de o scădere a dificultății și a timpului de închidere a blockului durează tot 10 minute.” A comentat expertul în marketing de la HashFlare, Alexander Gromov, pentru CoinTelegraph.
Sunt mai multe motive pentru care minarea în cloud este un trend în acest moment. Cei de la CT au discutat cu Gromov într-un interviu recent, pentru a afla mai multe despre acest subiect.
”Minarea în cloud permite introducerea de echipamente specializate și de echipe de profesioniști care să le întrețină, așa că nu ești limitat de capacitatea unui miner real. Poți să îți iei hashrate-ul imediat, fără să trebuiască să aștepți furnizarea. Nu trebuie să îți faci griji în legătură cu servisarea echipamenului și înlocuirea pieselor stricate.”
HashFlare pare să fie o metodă simplă de a câștiga bitcoini din minarea în cloud, din moment ce tot ce trebuie să faci este să îți faci înscrierea în proiect, să alegi rata de hash în funcție de cât vrei să investești și să faci plata. 24 de ore mai târziu vei putea să primești și să retragi profitul (suma minimă este de 0,0004BTC, din moment ce comisionul este de 0,0003BTC).
HashFlare oferă doar două tipuri de contracte în acest moment – SHA-256 și Scrypt. Așadar. Pot să aleagă pasionații de bitcoin între cele două?
”Primul este folosit pentru minarea de bitcoin, în timp ce al doilea este folosit pentru minarea de Litecoin. E greu de spus care dintre aceste contracte este mai profitabil, pentru că prețurile se schimbă constant. Te poți aștepta să îți primești recompensa în 7-10 luni, iar după aceea cloudul va merge exclusiv pe profit” a spus Edgar Bers.
Comparație cu alte servicii
În acest moment sunt multe servicii de minare pe piață, așadar CoinTelegraph a făcut și o comparație cu alte platforme:
StartHash
Voi începe cu oferta pe care o avem la noi în țară, pentru că…de ce nu…e frumos și elegant să consumăm local.
Mina StartHash are mai multe pachete care includ întreținerea și niște mici bonusuri. Prima serie de pachete este ”pe viață”. Pachetul Starter M costă 19$ și oferă 50GH/s, plus un bonus de 4%. Plățile se pot face la sfârșitul zilei. Medium M ajunge la 250GH/s, 95$ și 6% bonus, în timp ce VIP M oferă 1000GH/s la 380$ și bonus 10%. Pachetele F au prețuri aproape duble, vin fără mentenanță și sunt făcute pe un an, dar restul specificațiilor sunt în mare aceleași. În plus, când vrei să ai parte și de ceva contact fizic cu bitcoinii tăi, poți să vizitezi mina de la Bacău și să asculți cum se învârt bitcoinii în procesoare.
Arunca un ochi la ce e nou in Bitcoin!
Genesis
Genesis Mining este unul dintre cei mai faimo;i furnizori de minare în cloud din lume.
Un contract pentru minarea de bitcoin cu enesis Mining costă 15,99$ la început. Dacă vrei să investești sume mai mari de bani poți să cumperi 1000GHS (pachetul Platinum) la 799$ sau 10 000GHS (Diamant) la 7699$
Este o platformă foarte simplă și nu trebuie decât să te înregistrezi, să-ți finanțezi contul și să alegi planul de minare care corespunde nevoilor tale. Desigur, oferă un sistem cu autentificare în 2 factori și fac upgrade la Scrypt Hashrate gratuită.
SkyCoinLabs
Skycoinlabs permite minarea în could de bitcoin, altcoin și litecoin pentru contracte pe un an. Este de asemenea posibil să includă dogecoin, care va fi minat în cloud. Skycoinlabs costă 5,99$ pentru fiecare minare bitcoin GH/s sau poți să obți 100GH/s la 2,49$ pentru fiecare KH/s pentru minarea în cloud de litecoin.
Cum funcționează
Pentru a verifica dacă tranzacțiile tale de bani virtuali se fac într-un mod legal și sigur, e nevoie de un proces de verificare pentru tranzacțiile în sine. Pentru a simplifica, dacă un utilizator cumpără un obiect și îl plătește în bitcoin, algoritmii verifică dacă bitcoinii cheltuiți au fost luați din portofel, evitând fenomenul cunoscut ca dublă-cheltuire.
Această verificare, care odată cu creșterea popularității bitcoinului are nevoie de putere de procesare din ce în ce mai mare, se numește minare. Așa-zișii mineri oferă putere de procesare a calculatoarelor pentru a face verificările. La schimb, primesc bitcoini gratuiți, până când se va ajuge în mare la 21 de milioane de unități.
”Minarea de criptomonedă este procesul de a găsi soluții pentru a crea blockuri în blockchain. Blockurile sunt alcătuite din tranzacții pe care cetățenii bitcoin le fac între ei, iar blockchainul este o tehnologie care securizează tranzacțiile financiare. Acest lucru, dacă tot vorbim de asta, este deja adoptat la scară largă nu doar de bănci, ci și de unele structuri guvernamentale. Oricând un miner sau un pool de minare închide blockul care formează secvența de tranzacții, primește 25 de bitcoini” explică expertul în servicii pentru clienți de la HashFlare, Edgar Bers.
Sursa – CoinTelegraph