Mineri profitabili ASIC pentru criptomonedele SHA-256

Minarea de criptomonede cu echipamente specializate a înregistrat o evoluție semnificativă datorită pieței dezavantajoase din anul 2018. În prezent, cele mai recente mașini de pe piață au capacitatea de a facilita 28-76 trilioane de hash într-o secundă.

Unul dintre progresele tehnologice notabile pentru mineri profitabili sunt semiconductorii de 7 & 10 nanometri (nm). Acestea sunt create de giganții tehnologici precum Samsung. Alte caracteristici ale noilor modele includ sisteme de răcire cu apă și minimalizarea zgomotului.

În ciuda acestor evoluții, au existat și decizii ce au afectat industria de minare. De exemplu, compania japoneză GMO a decis să renunțe la producția de hardware de minare cripto din cauza profiturilor reduse. De asemenea, Halong Mining a înregistrat un eșec semnificativ după un scandal în care au fost acuzați că au folosit conceptul Innosilicon.

Cu toate acestea, pe parcursul lui 2018, câțiva producători au lansat modele noi cu performanțe foarte bune.

Mineri profitabili SHA-256 de pe piață:

Ebang Ebit E11 +

Noile instalații miniere din seria E-11 au fost anunțate în septembrie 2018 de compania “Ebang Communication” din China. Acestea au capacitatea de a procesa 30-44 trilioane de hash-uri pe secundă. Statisticile arată că această generație de echipamente miniere au cele mai bune performanțe pentru exploatarea Bitcoin și Bitcoin Cash. În termen de 24 de ore, pot genera un profit de 1,12 USD.

Prețul minerului E11 ++ este de 2.024 USD, se poate comanda direct de pe site-ul producătorului, iar livrarea se va face în luna martie.

Seria E-11 consumă 1980-2035W și au o capacitate maximă de 44 TH/s. În plus, au fost echipate cu cel mai recent semiconductor DW1228 de 10 nanometri pentru a spori performanța lor.

Asicminer 8 Nano

Are caracteristici similare cu seria E-11, cu excepția faptului că folosește semiconductori de 8 nanometri. Procesează 44 trilioane de hashes într-o secundă și generează un profit de 0,75 dolari în 24 de ore. Una dintre caracteristicile sale notabile conform producătorului este semiconductorii personalizați AM0813 de 8 nm.

Când vine vorba de preț, Asicminer 8 Nano are un preț ceva mai accesibil față de seria E-11. Costă 1.790 dolari, dar este un echipament mult mai voluminos prin comparație cu alte modele de pe piață. Cântărește 60 de kilograme, cu o dimensiune de 500 x 500 x 235 mm. O altă caracteristică este sistemul de răcire silențios pe bază de apă.

Se poate achiziționa de pe site-ul producătoului, dar este disponibil în cantitate limitată. De la lansarea sa la începutul trimestrului al treilea 2018, a fost unul dintre cele mai vândute modele.

Bitmain Antminer S15

Cea mai noua versiune de Antminer lansată de Bitmain are un hashrate de 28 TH/S și are un preț accesibil de 1.249 $. Face parte din seria mineri profitabili. Principalul avantaj îl reprezintă consumul mic de curent, deoarece poate funcționa cu 1596W.

Antminer S15 va fi livrat la jumătatea lunii ianuarie 2019 și oferă două moduri de exploatare minieră.

Modelul este echipat cu semiconductori de 7 nanometri și generează profit de 0,15 USD în 24 de ore.

Bitmain s-a specializat pe producția de hardware cu consum mic și costuri scăzute, ceea ce înseamnă și un hashrate mai mic.

Innosilicon Terminator 3 (T3)

Minerii Innosilicon au fost considerați lideri de piață în 2018 și par să își păstreze locul și în acest an. Modelele noi sunt echipate cu chipuri de 10 nanometri fabricate de Samsung. În prezent, T3 poate fi comandat pentru a fi livrat la sfârșitul lui ianurie.

T3 are o capaciate de 43 TH/s cu un consum de 2100W, ceea ce înseamnă un profit de 0,58 USD într-un interval de 24 de ore.

În mod surprinzător, T3 este costisitor atât față de seria E-11, cât și cu 8 Nano, având prețul de 2.279 USD. Vânzarea se face pe principiul ”primul venit, primul servit”. Innosilicon a optat pentru o producție limitată, următoare ediție urmînd să fie lansată în luna martie.

Asicminer 8 Nano Pro

Acesta este un alt model recent produs de Asicminer, dar nu a fost la fel de popular ca alți mineri profitabili. 8 Nano Pro poate procesa 76 TH/s, dar consumă 4000W. Prețul său este de 11.600 de dolari și se vinde în pachete de cinci bucăți.

Per ansmablu, profitul generat de 8 Nano Pro este estimat la 0,13 USD într-un interval de 24 de ore. Echipamentele au fost echipate cu semiconductori personalizați AM0813 de 8 nanometri pentru a-și spori performanțele miniere. La fel ca omologul său 8 Nano, Pro vine la o dimensiune mare de 500 x 1000 x 240mm și o greutate semnificativă 68 kg. Cu toate acestea, oferă unele avantaje precum sistemul de răcire cu apă silențios.

Sa ai mineri profitabili trebuie sa ti pasul cu tehnologia

De-a lungul timpului, ecosistemele SHA-256 au înregistrat o scădere masivă a puterii de hash. În acest moment, Bitcoin a scăzut la 40 exahashes/S și Bitcoin Cash la 1,5 exahashes pe secundă.

Majoritatea modelelor vechi au devenit neprofitabile din cauza scăderii prețurilor de pe piața cripto. Din acest motiv, o mare parte dintre fermele de minare cu hardware depășit au ieșit de pe piață.

Prin urmare, este inevitabil ca upgrade-urile să facă procesul minier mai incluziv și profitabil pentru minerii cripto.

Ike

Vezi comentarii

Postari recente

Scam Alert: Cryptominingoptionsignal

Contrar reclamelor publicate, Agenția de reglementare din Luxembourg avertizează că proiectul Cryptominingoptionsignal nu este licențiat în această țară. Comisia de… Citeste mai mult

5 ore

Scambots: înșelătorii promovate pe Twitter

Un cercetător a realizat o analiză a înșelătoriilor promovate pe Twitter prin intermediul așa-numiților scambots. Analiza sa relevă câteva concluzii… Citeste mai mult

7 ore

BitMEX, acuzat de publicitate înșelătoare în Marea Britanie

Agenția de reglementare a industriei publicitare din Marea Britanie, Advertising Standards Authority (ASA), a susținut că exchange-ul BitMEX a publicat… Citeste mai mult

8 ore

Bitcoin scade sub 10.000$, cu perspective negative

În ultimele 48 de ore, prețul Bitcoin a înregistrat o scădere de aproape 1500$. Sunt șanse mari ca pe termen… Citeste mai mult

9 ore

Sinteza cripto 14 August – Samsung integrează Bitcoin în Blockchain keystore – Coinbase înlocuiește banca britanică Barclays cu Clearbank

Samsung integrează Bitcoin în Blockchain keystore La șase luni de la lansarea telefonului GalaxyS10, Samsung integrează Bitcoin în kitul de… Citeste mai mult

o zi

Industria de minare Bitcoin – o extindere explozivă

În urmă cu un deceniu, când Satoshi Nakamoto a lansat rețeaua Bitcoin, securitatea din spatele protocolului depindea de doar câțiva… Citeste mai mult

o zi