Northern Bitcoin și GMO Internet construiesc o fermă de minare Bitcoin de 1 GW

O nouă fermă-gigant de minare a criptomonedelor se construiește în Rockdale, Texas. Inițiatorul proiectului este compania Whinstone US, recent achiziționată de Northern Bitcoin și corporația GMO Internet din Japonia.

Whinstone US este un dezvoltator de centre de date care deține ferme de minare în Louisiana, Olanda și Suedia. Proiectul din Rockdale, Texas a fost lansat pe 7 noiembrie, pe locația unei foste uzine deținute de Alcoa.

La o săptămână de la începerea lucrărilor, compania germană Northern Bitcoin a achiziționat pachetul majoritar de acțiuni al Whinstone US. La rândul său, Northern Bitcoin deține o fermă de minare Bitcoin în Norvegia, ce funcționează cu energie electrică din surse regenerabile.

Noua fermă din Rockdale va costa în total 150 de milioane de dolari și va fi pusă în funcțiune in primul trimestru al lui 2020. Inițial, capacitatea va fi de 300 megawatti, urmând ca aceasta să ajungă la 1 giga-watt până la sfârșitul anului viitor.

Industria de minerit Bitcoin este in plina expansiune

Este interesant de remarcat că Bitmain folosește o altă uzină Alcoa pentru propria sa fermă de minare. Locația Bitmain are o capacitate de 25 MW în prezent și planifică extinderea la 50 MW.

Proiectul Northern Bitcoin cu GMO Internet are însă potențialul de a o depăși odată ce va fi finalizată.
Reprezentanții Northern Bitcoin au declarat că două companii listate s-au înscris ca primii clienți și că „vor folosi o parte semnificativă a capacității de minerit Bitcoin”. Compania a refuzat însă să nominalizeze companiile respective.

Într-o declarație comună care anunță fuziunea lor, Aroosh Thillainathan, co-fondator al Whinstone SUA, a declarat că acordul ar putea „modela cursul viitor al industriei miniere globale”. Mathis Schultz, CEO al Northern Bitcoin AG, a declarat că fuziunea „va catapulta firmele în topul locațiilor dedicate minării de criptomonede”.

Ike

Vezi comentarii

Postari recente

Tehnologia blockchain poate ajuta industria medicală

Harvard Business Review a publicat un raport ce menționează că lanțurile de aprovizionare din industria… Citeste mai mult

14 ore

Bitcoin se menține peste 9500$ după o tentativă de creștere la 9700$ în weekend

Bitcoin a înregistrat un weekend agitat, cu o încercare de depășire a pragului de 9700$.… Citeste mai mult

15 ore

Amazon obține brevet pentru un sistem DLT pentru autenticitatea produselor

Gigantul Amazon a brevetat un sistem bazat pe tehnologia DLT pentru dovedirea autenticității bunurilor de… Citeste mai mult

16 ore

Banca austriacă InCore primește autorizație să realizeze tranzacții cu active digitale

Banca austriacă InCore a primit autorizație din partea autorității elvețiane de supraveghere a pieței financiare… Citeste mai mult

18 ore

Bitmain extinde cursurile de reparare pentru hardware de minare în America de Nord

Compania Bitmain a anunțat că va extinde cursurile de reparare a echipamentele de minare în… Citeste mai mult

o zi