Bitmain planifică să se concetreze din nou pe minarea de criptomonede

Surse din interiorul Bitmain susțin că producătorul de hardware de minare intenționează să se concentreze din nou pe minarea de criptomonede. În perioada următoare, Bitmain intenționează să instaleze peste 200.000 de mineri. Miscarea vine odata cu scăderea de preț a curentului electric din China.

2018, un an dificil pentru mineri

Scăderea prețului criptomonedelor a afectat semnificativ industria de minare și rata de hash din rețeaua Bitcoin. Pe parcursul celui de-al treilea trimestru al lui 2018, se apreciază că peste 600.000 de ASICs au fost scoase din funcțiune.

O mare parte din fermele de minare din China nu și-au mai putut susține activitatea și s-au închis. Ca urmare, piața a fost inundată de oferte de vânzare a echipamentelor de minare second hand la prețuri derizorii.

Rata de hash din rețeaua Bitcoina scăzut de la aproape 60 milioane TH/S în septembrie până la 35 milioane TH/S în ianuarie 2019.

Profiturile Bitmain, afectate semnificativ

Activitatea de minare în interes propriu a Bitmain a scăzut masiv în ultimii ani. Dacă în 2015 profiturile din minare reprezentau 20.3% din venituri, în prima jumătate a lui 2018 acesta reprezentau doar 3.3%.

Compania a decis să se bazeze mai mult pe vânzarea de ASICs, ce reprezenta 94.3% din veniturile sale în prima jumătate a lui 2018.

Scăderea vânzărilor a provocat o pierdere de peste 500 milioane de dolari pentru Bitmain în trimestrul trei 2018.

Scăderea prețului electricității din China, o oportunitate pentru mineri

Din punct de vedere istoric, perioada ploioasă din vară aduce prețuri scăzute la energia hidroelectrică în China. Ca urmare, industria de minare din regiunile de sud-vest Sichuan and Yunnan înregistrează o revitalizare în această perioadă.

Bitmain a decis să profite de această oportunitate și se află în discuții cu fermele din regiune pentru a instala peste 200.000 de ASICs. O mare parte dintre acestea vor fi modelele AntMiner S11 și S15, precum și versiunile mai vechi de AntMiner S9i/j.

Calculele realizate de site-uri specializate precum f2pool relevă că modele Antiminer S9j, S11 și S15 ar putea genera profituri zilnice de 1.29, 2.24 și respectiv 3.38$ la prețul actual al Bitcoin.

Rata de hash a Bitcoin a crescut în 2019

După scăderea de anul trecut, rata de hash a Bitcoin este din nou în creștere. În prezent, aceasta a ajuns la aproximativ 50 milioane TH/S, în contextul în care Bitcoin a depășit valoarea de 4000$.

Rămâne însă de văzut dacă Bitmain va decide să se axeze pe acestă criptomonedă în operațiunile sale de minare. Pe parcusul lui 2018, compania a optat să se axeze pe susținerea și promovarea Bitcoin Cash. Acest lucru a avut însă un efect devastator asupra profiturilor și a provocat o reorganizare a managementului companiei.

Dacă vor opta pentru minarea de Bitcon, acei 200.000 de mineri Bitmain vor genera 3,8 milioane TH/s în rețea.

Ike

Vezi comentarii

Postari recente

Membrii ai congresului SUA solicită IRS să sprijine sistemul de staking

Patru membrii ai congresului SUA au trimis o scrisoare IRS pentru a solicita autorității de… Citeste mai mult

5 ore

Recompensă de 400 milioane $ pentru identificarea hackerilor Bitfinex

După patru ani, exchange-ul Bitfinex a decis să solicite ajutor pentru a identifica hackerii și… Citeste mai mult

10 ore

Bitcoin va continua evoluția pozitivă urmat de Ethereum si ChainLink, este de parere analistul Josh Rager

Weekendul agitat pentru piața cripto a generat optimism pentru analistul Josh Rager. El este de… Citeste mai mult

o zi

Compania Pixelmatic strânge 3.1 milioane de dolari prin STO pentru jocul ”Infinite Fleet”

Un joc online de strategie dezvoltat de Pixelmatic, numit ”Infinite Fleet”, a strâns 3.1 milioane… Citeste mai mult

o zi

Custodia cripto – Ce este și de ce sa o folosim?

În lumea monedelor digitale, o cheie privată uitată înseamnă pierderea definitivă a criptomonedelor deținute. Un… Citeste mai mult

o zi

Criptomonedele nu sunt mijloc de plată în Rusia

Președintele rus Vladimir Putin a semnat legea care reglementează tranzacțiile cu active financiare digitale. Aceasta… Citeste mai mult

3 zile