Industria de minare din China, în atenția autorităilor

Autoritățile chineze din provincia Mongolia Interioară planifică un nou val de inspecții la fermele cripto. Agenția de știri Global Times a raportat că o serie de verificări vor avea loc pentru a stabili ”relevanța” activității pentru economia locală.

Companiile ce minează criptomonede ale căror afaceri sunt considerate a fi irelevante pentru „economia reală” vor fi țintele acestor inspecții. Mai exact, este vorba de fermele care s-au bucurat de politici guvernamentale preferențiale. Printre acestea se numără prețuri reduse pentru energia electrică, terenuri și taxe.

În septembrie, administrația locală a emis un ordin prin care a solicitat o curățare a firmelor miniere cripto în cinci regiuni din provincia Mongolia Interioară.

Piața de minare cripto a luat sfârșit în China

Mulți dintre cei care dețineau operațiuni de exploatare a criptomonede au optat deja să se mute.
Yang Wang, cercetător la Institutul Fintech al Universității Renmin din China, a declarat:

“Majoritatea oamenilor pe care i-am cunoscut care au lucrat în industria de cripto-tokens internă și-au mutat deja afacerile în țările din sud-estul Asiei, cum ar fi Singapore. Ei au considerat că piața de minare cripto a luat sfârșit în China.”

Cu câteva luni în urmă, în presă au circulat zvonuri că minarea de criptomonede va fi interzisă în China.

Cu toate acestea, Comisia Națională de Dezvoltare și Reformă (NDRC), agenția de planificare economică la nivel înalt din cadrul Consiliului de Stat al Chinei, a decis să nu interzică această activitate.

Ulterior, declarația președintelui chinez de promovare a tehnologiei blockchain a fost considerată un semnal pozitiv pentru industria cripto. Aparent, susținerea oficială implică o reglementare și verificare mai strictă a activității de minare.

Ike

Postari recente

Tehnologia blockchain poate ajuta industria medicală

Harvard Business Review a publicat un raport ce menționează că lanțurile de aprovizionare din industria… Citeste mai mult

21 de ore

Bitcoin se menține peste 9500$ după o tentativă de creștere la 9700$ în weekend

Bitcoin a înregistrat un weekend agitat, cu o încercare de depășire a pragului de 9700$.… Citeste mai mult

23 de ore

Amazon obține brevet pentru un sistem DLT pentru autenticitatea produselor

Gigantul Amazon a brevetat un sistem bazat pe tehnologia DLT pentru dovedirea autenticității bunurilor de… Citeste mai mult

23 de ore

Banca austriacă InCore primește autorizație să realizeze tranzacții cu active digitale

Banca austriacă InCore a primit autorizație din partea autorității elvețiane de supraveghere a pieței financiare… Citeste mai mult

o zi

Bitmain extinde cursurile de reparare pentru hardware de minare în America de Nord

Compania Bitmain a anunțat că va extinde cursurile de reparare a echipamentele de minare în… Citeste mai mult

2 zile