Autoritățile din Iran planifică să permită minarea de criptomonede

Guvernatorul Băncii Centrale din Iran (CBI) a declarat pentru agenția de știri PressTV că autoritățile planifică să autorizeze minarea de criptomonede.

Guvernatorul CBI, Abdol Hemmati, a susținut că guvernul iranian a aprobat anumite părți ale unei legi executive care ar autoriza exploatarea de criptomonede precum Bitcoin în Iran.

După cum a explicat Hemmati, legea planificată va impune ca fermele de minare cripto din Iran să plătească energia electrică utilizată la prețul de export. Pentru consumul intern, prețul electricității este extrem de mic datorită subvențiilor.

Potrivit raportului, Iranul exportă energie în țările vecine la prețuri cu 40-100% mai mari decât cele pe care le oferă în mod intern.

Un semnal pozitiv pentru piața cripto

Declarația lui Hemmati vine după o perioadă lung de nesiguranță cu privire la statutul juridic al criptomonedelor din Iran.

Potrivit unor zvonuri neconfirmate, unii mineri chinezi și-au mutat operațiunile în Iran din cauza prețurilor scăzute ale energiei electrice.

Hemmati a declarat că, în acest mod, minerii de criptomonede din Iran ar trebui sa contribuie la economia țării. El a adăugat, de asemenea, că CBI nu va autoriza nici o monedă ale cărei valori sunt “decise” de prețul valutelor naționale sau aurului.

Declarațiile sale sunt un semnal pozitiv pentru piața cripto din Iran. Anterior, guvernul iranian a confiscat aproximativ 1.000 de echipamente de minare Bitcoin de la două ferme. Decizia a fost justificată de consumul anormal de energie electrică ce a afectat rețeaua locală.

Pe 8 iulie, guvernatorul adjunct al noilor tehnologii de la CBI a declarat că achiziționarea și vânzarea de criptomonede sunt ilegale în Iran, deoarece încalcă legile de combatere a spălării banilor.

Ike

Vezi comentarii

Postari recente

Vulnerabilitate Ledger care ar putea duce la pierderea de Bitcoin

Un raport publicat de dezvoltatorul Mohammed Nokhbeh de la Liquality a descris o vulnerabilitate a… Citeste mai mult

13 ore

Atac de 51% asupra rețelei ETC, cu profit de 5 milioane de dolari

Conform unei analize realizate de firma Bitquery , în perioada 31 iulie-1 august a avut… Citeste mai mult

2 zile

Proiectul Cosmos – internetul blockchain-urilor

Proiectul Cosmos caută să rezolve problema comunicării între diferitele tipuri de blockchain-uri, pentru a genera… Citeste mai mult

2 zile

Membrii ai congresului SUA solicită IRS să sprijine sistemul de staking

Patru membrii ai congresului SUA au trimis o scrisoare IRS pentru a solicita autorității de… Citeste mai mult

2 zile

Recompensă de 400 milioane $ pentru identificarea hackerilor Bitfinex

După patru ani, exchange-ul Bitfinex a decis să solicite ajutor pentru a identifica hackerii și… Citeste mai mult

2 zile

Bitcoin va continua evoluția pozitivă urmat de Ethereum si ChainLink, este de parere analistul Josh Rager

Weekendul agitat pentru piața cripto a generat optimism pentru analistul Josh Rager. El este de… Citeste mai mult

3 zile