Autoritățile din Iran planifică să permită minarea de criptomonede

Guvernatorul Băncii Centrale din Iran (CBI) a declarat pentru agenția de știri PressTV că autoritățile planifică să autorizeze minarea de criptomonede.

Guvernatorul CBI, Abdol Hemmati, a susținut că guvernul iranian a aprobat anumite părți ale unei legi executive care ar autoriza exploatarea de criptomonede precum Bitcoin în Iran.

După cum a explicat Hemmati, legea planificată va impune ca fermele de minare cripto din Iran să plătească energia electrică utilizată la prețul de export. Pentru consumul intern, prețul electricității este extrem de mic datorită subvențiilor.

Potrivit raportului, Iranul exportă energie în țările vecine la prețuri cu 40-100% mai mari decât cele pe care le oferă în mod intern.

Un semnal pozitiv pentru piața cripto

Declarația lui Hemmati vine după o perioadă lung de nesiguranță cu privire la statutul juridic al criptomonedelor din Iran.

Potrivit unor zvonuri neconfirmate, unii mineri chinezi și-au mutat operațiunile în Iran din cauza prețurilor scăzute ale energiei electrice.

Hemmati a declarat că, în acest mod, minerii de criptomonede din Iran ar trebui sa contribuie la economia țării. El a adăugat, de asemenea, că CBI nu va autoriza nici o monedă ale cărei valori sunt “decise” de prețul valutelor naționale sau aurului.

Declarațiile sale sunt un semnal pozitiv pentru piața cripto din Iran. Anterior, guvernul iranian a confiscat aproximativ 1.000 de echipamente de minare Bitcoin de la două ferme. Decizia a fost justificată de consumul anormal de energie electrică ce a afectat rețeaua locală.

Pe 8 iulie, guvernatorul adjunct al noilor tehnologii de la CBI a declarat că achiziționarea și vânzarea de criptomonede sunt ilegale în Iran, deoarece încalcă legile de combatere a spălării banilor.

Ike

Vezi comentarii

Postari recente

Cum funcționează plățile online și ce comisioane plătești?

Teama de a plăti online este încă la nivele surprinzător de mari la noi în țară. Românii preferă plata ramburs… Citeste mai mult

7 ore

Federal Reserve aplică măsuri de control al piețelor financiare

Federal Reserve, banca centrală americană, a început să ia măsuri de influențare a pieței financiare. În ultima lună, Fed a… Citeste mai mult

10 ore

Binance și TravelByBit lansează un card de debit pentru turiști

Exchange-ul Binance a anunțat o colaborare cu startup-ul de călătorie TravelByBit pentru a lansa un card de debit care facilitează… Citeste mai mult

2 zile

Jack Dorsey subliniază potențialul criptomonedelor pentru Africa

CEO-ul Twitter, Jack Dorsey, a anunțat pe Twitter că planifică să se mute temporar în Africa. El planifică să locuiască… Citeste mai mult

2 zile

Blockchain poate înlocui notarii

Majoritatea sistemelor de drept comun au un sistem de notariat public - un funcționar public care certifică legalitatea documentelor. În… Citeste mai mult

2 zile

Un Bitcoin volatil – mai mulți investitori instituționali interesați

Scăderea de preț a Bitcoin de săptămâna trecută a speriat investitorii retail, dar i-a încurajat pe cei instituționali. Piețele futures… Citeste mai mult

2 zile