Doar două ASIC-uri mai sunt profitabile la prețurile cripto actuale

Site-ul de analiză privind profitabilitatea minieră ASICMinerValue.com (AMV) susține că în prezent doar două modele de ASIC-uri mai sunt profitabile. Având în vedere prăbușirea prețurilor de piața cripto, mulți operatori se confruntă cu pierderi semnificative.

AMV este un site care calculează ratele de profitabilitate în timp real pentru minerii ASIC, hardware care utilizează chip-uri ASIC, adaptate pentru minarea eficientă de criptomonede.

Pentru algoritmul de minare SHA-256, cum ar fi Bitcoin (BTC) și Bitcoin Cash (BCH), singurele modele de ASIC-uri profitabile sunt Ebang Ebit E11++ și ASICminer 8 nano 44Th.

Minerul cel mai profitabil, Ebit 11++, a fost lansat de compania chineză Ebang Communication și are  prețul de 2.024 USD. Cel de-al doilea model are prețul de 1800$ și a fost produs de compania ASICminer.

Din nou scăderi pe piața cripto

În ultimele 24 de ore, criptomonedele au înregistrat din nou scăderi, cu Bitcoin coborând la valoarea de  3400$. Analiștii tehnici susțin că pentru prima dată în 4 ani, criptomoneda pare să fie oversold. În mod normal, o astfel de tendință generează o scădere a prețurilor, existând riscul ca Bitcoin să ajună la valori sub 3200$ pe termen scurt.

Pe de altă parte, mulți experți consideră că este un fenomen ce poate genera revenirea pe trend ascendent dacă există suficienți investitori interesați să profite de prețurile scăzute.

Celelalate criptomonede înregistrează scăderi de 3-8%, iar evaluarea totală a pieței cripto a ajuns la 107 miliarde de dolari.

Fost economist FMI: capitalizarea totală a criptomonedelor ar putea ajunge la 5-10 trilioane de dolari

Fostul economist-șef al Fondului Monetar Internațional (FMI), Kenneth Rogoff, a afirmat că este posibil ca valoarea totală a pieței cripto să ajungă la 5-10 trilioane de dolari în următorii 5 ani. Fenomenul se va datora cripto-entuziaștilor, care tratează Bitcoin ca pe “un bilet de loterie”, afirmă Rogoff într-un articol pentru ziarul britanic The Guardian.

Declinul recent al Bitcoin de la maximele sale de 20.000 de dolari la 3.400 de dolari nu este “nici un motiv pentru panică”, după părerea economistului. Comunitatea cripto este obișnuită cu volatilitatea extremă a prețurilor, demonstrată pe parcursul ultimilor 10 ani.

Cu toate acestea, economistul respinge ideea că Bitcoin ar fi “aur digital”, declarând că valoarea sa pe termen lung este “mai probabil să fie 100 $ decât 100.000 $.” Rogoff a susținut că spre deosebire de aurul fizic, criptomoneda este limitată la tranzacții, făcându-o mai vulnerabilă la un colaps asemănător bulelor. În plus, procesul de minare cripto este “mult mai puțin eficient” decât sistemele care se bazează pe “o autoritate centrală de încredere, cum ar fi o bancă centrală”.

Economistul a subliniat că pe termen lung, este puțin probabil ca guvernele țărilor avansate să tolereze existența unui sistem financiar paralel bazat pe criptomonede. Asta va face ca acestea să fie populare doar în țările ”nemulțumite” de situația actuală, precum Cuba, Iran, Libia, Coreea de Nord, Somalia, Siria și Russia. Acestea vor fi dispuse să adopte criptomonedele pentru a evita influența Statelor Unite și a celorlalte puteri economice majore.

Noul smartphone blockchain de la HTC va utiliza browserul Brave

Browserul open source blockchain Brave va fi pre-instalat pe HTC Exodus 1, primul telefon blockchain lansat de HTC. Brave funcționează în baza tokenurilor Basic Attention Token și blochează reclamele și trackerele site-urilor web.

Compania HTC a anunțat lansarea smartphone-ului blockchain Exodus 1 în mai 2018, susținând că va oferi suport pentru blockchain-urile Bitcoin și Ethereum.