Categorii: Bitcoin mining

Topul mining-pool-urilor Bitcoin dupa restructurarea industriei de minare

Ca urmare a celei de-a treia înjumătățiri a recompenselor de bloc din 11 mai, industria de minare Bitcoin a înregistrat o restructurare. Per ansamblu, rata de hash din rețea este de aproximativ 100-115 EH/s, o scădere de aproximativ 40% față de săptămâna trecută. Mining pool-urile ce se ocupă de majoritatea activității de minare s-au modificat ușor, cu apariția a două entități noi. Este vorba despre 1Thash și Lubian.com, care au o putere de hash de aproximativ 14 EH/s cumulat.

Se poate fura Bitcoin? In ce conditii poti sa executi un atac de 51% la reteaua Bitcoin?

1Thash apăruse în topuri mai demult, dar avea mult mai puțină putere decât în prezent. Pe data de 14 mai, acest mining pool gazduieste 7,6% din hashrate-ul total, conform BTC.com. Statisticile distribuției hashrate arată că mining pool-ul Lubian.com a extras primele monede din blocul 627.441. În mod similar cu 1Thash, operația are, de asemenea, 7,6% din hashrate-ul SHA256 de astăzi pe lanțul BTC.

Potrivit reporterului Lylian Teng de la 8btc, numele Lubian înseamnă „marginea drumului”, iar site-ul web susține că este „cel mai sigur mining pool cu randament ridicat”. Teng a mai spus că site-ul local de știri chineze Blockbeats a fost primul care a observat că Lubian minează în lanțul BTC. Informațiile au fost împărtășite cu BTC.com pentru statistici de distribuție.

Topul mining-pool-urilor Bitcoin

În prezent, topul mining-pool-urilor Bitcoin este format din BTC.com, F2Pool, Antpool, Poolin, 58coins&1THash și Lubian.com. Următoarele pe listă sunt ViaBTC, HuobiPool, OKExPool și SlushPool.

Valoarea totală a recompenselor și taxelor de bloc generate de mineri au scăzut de la 17,16 milioane de dolari pe 12 mai la 8,95 milioane în ziua următoare. Prețul Bitcoin a crescut până la 9.900$ pe 14 mai. Ulterior s-a corectat, iar criptomoneda se tranzacționează în prezent la aproximativ 9500$.

Ike

Postari recente

Exchangeul de criptomonede TOKERO lansează de azi programul de fidelitate TOKERO PRO!

De astăzi ai șansa să faci parte din TOKERO PRO, un club select, plin de… Citeste mai mult

2 luni

5% din ETH disponibil a fost blocat în ETH2.0

Noua versiune PoS a rețelei Ethereum pare să evolueze cu pași rapizi. Conform ultimelor date,… Citeste mai mult

3 luni

Elizabeth Warren, crypto-sceptica Senatului american

Elizabeth Warren s-a dovedit a fi cea mai vocală crypto-sceptică din Senatul american. Într-o scrisoare… Citeste mai mult

3 luni

Leverage maxim de 20x pe Binance și FTX începând din această lună

Două dintre cele mai mai platforme de cripto au decis să impună limite când vine… Citeste mai mult

3 luni

Bitcoin recuperează temporar nivelul de 40.000$

În cursul zilei de ieri, prețul Bitcoin a crescut peste 40.000 de dolari pentru prima… Citeste mai mult

3 luni

Surse anonime: Amazon planifică să accepte plata cu BTC până la sfârșitul anului

O sursă nenominalizată citată de revista CityAM susține că gigantul de e-commerce Amazon va integra… Citeste mai mult

3 luni