Managementul Bitmain se orientează spre alte proiecte

Cel mai mare producător de hardware de minare din lume, Bitmain, a trecut recent printr-o reorganizare majoră a managementului. Ca urmare a acestui fapt, este posibil ca listarea la bursă planificată de companie să fie amânată.

Compania a fost nevoită să concedieze 30% dintre angajați, a închis filiala de cercetare din Israel și a vândut o parte dintre dintre activele sale digitale.

Managerii și angajații din pozițiile superioare din Bitmain nu stau însă degeaba. Există zvonuri cu privire la mai multe proiecte ce urmează să fie lansate în acest an.

Fostul CEO Micree(Ketuan) Zhou sprijină fermele de minare

O nouă operațiune de minare de dimensiuni mari va fi lansată cu sprijinul lui Micree(Ketuan) Zhou, fostul CEO Bitmain. Compania Jank Group, susținută de acesta, planifică să instaleze 100.000 de ASIC-uri până în luna mai. Inițiativa dorește să profite de sezonul ploios din regiunea Sichuan din China, ce va genera curent hidroelectric ieftin.

Rata de hash a rețelei Bitcoin este de peste 41 EH/s. Ferma de minare a Jank poate produce o putere minieră de aproximativ 1,3 EH/s.

Conform presei locale, Bitmain deține o participație de 40% în operațiunea de minare a Jank Group prin filiala Fujian Chuangke.

Construirea unei noi ferme miniere la scară largă poate spori cererea pentru echipamentele ASIC Bitmain. Acesta este un beneficiu masiv pentru companie, care a înregistrat pierderi în ultimele două trimestre ale anului 2018. Lansarea fermei miniere este, de asemenea, un semn că Zhou rămâne implicat cu afacerea Bitcoin.

Foștii angajați își lansează propriile proiecte

Surse nenominalizate au susținut că în Bitmain au existat două tabere. Una este aliniată cu co-fondatorul Jihan Wu, care se axează pe dezvoltarea Bitcoin Cash și a tehnologiei blockchain.
Cealaltă urmează ideile co-fondatorului Micree Zhan, care proiectează chipuri de minare cripto.

Un grup de angajați din fosta echipă a lui Wu planifică să lanseze un start-up care va oferii servicii de finanțare cripto. Aceștia au fost concediați în urma restructurării Bitmain de la sfârșitul anului.

Ei planifică să creeze o firmă care să ofere servicii de custodie cripto, OTC trading și împrumuturi cripto.

Este posibil ca unul dintre managerii implicați în noua firma să fie Yuesheng Ge, acționar major în Bitmain și un apropiat al lui Jihan Wu.

Presa locală chineză a susținut cu câteva săptămâni în urmă că este posibil și ca Yuesheng Ge să îl înlocuiască pe Wu în funcția de CEO al Bitmain. În prezent, Ge figurează ca director executiv în structura oficială a companiei.

Ike

Postari recente

Volatilitatea Bitcoin nu afectează perspectivele pozitive pe termen mediu

Ultimele 48 de ore au reprezentat o perioadă de volatilitate semnificativă pentru Bitcoin, înregistrând o… Citeste mai mult

5 ore

Binance dă în judecată Forbes pentru defăimare

Binance a intentat un proces împotriva Forbes Media și doi dintre jurnaliștii săi, Michael del… Citeste mai mult

o zi

Taxă de 47.000$ pentru un transfer de 194$ în BTC

Un transfer de Bitcoin a atras atenția comunității cripto din cauza taxei exagerate. Un utilizator… Citeste mai mult

o zi

Vitalik Buterin: Îmbunătățirile ETH 2.0 vor fi vizibile rapid

Co-fondatorul Ethereum, Vitalik Buterin, a participat recent la o sesiune de întrebări și răspunsuri cu… Citeste mai mult

o zi

Airbnb planifică un IPO și își schimbă opinia despre cripto

Platforma de închirieri Airbnb a depus luni la SEC prospectul cu privire la IPO-ul planificat.… Citeste mai mult

2 zile

Market cap record pentru Bitcoin – Pretul a depasit 18 000$!

Bitcoin a atins maximul istoric pentru market cap, de 336 de miliarde de dolari, după… Citeste mai mult

2 zile