Departamentul de Stat al Agențiilor de Reglementare din Colorado (DORA) a întreprins acțiuni împotriva a patru proiecte ICO. Acestea au fost obligate să-și înceteze imediat activitățile care încalcă legile financiare ale statului.

Până în prezent, Comisarul SEC din Colorado, Gerald Rome, a închis 18 ICO-uri, cu cel puțin încă două ordine în așteptare.

În luna august, proiectele cripto închise au fost Bionic Coin și Sybrelabs .

Cele patru ICO închise săptămâna aceasta sunt Global Pay Net, Cred, CrowdShare Mining și CyberSmart Coin Invest.

Global Pay Net

Interesant este faptul că Global Pay Net, care pretinde că vinde “monedele GLPN” investitorilor, a fost menționată în acțiunea anterioară de reglementare DORA din august. Compania a fost acuzată că își induce în eroare investitorii și face promisiuni nejustificate acestora. Proiectul promitea profituri de până la 80% pentru participanții la ICO.

De asemenea, Global Pay Net a făcut afirmații false, inclusiv cu privire la profesioniștii care se presupune că au fost implicați în operațiunile sale. Persoanele menționate în whitepaper au negat orice implicare în proiect. Afirmațiile făcute în documentele depuse la SEC în 2011 nu au putut fi verificare deoarece numărul de telefon de contact este deconectat.

Cred

Cea de-a doua entitate închisă în Colorado este cunoscută drept Cred sau Credits LLC și utilizează site-ul de aici.

Acesta promova o înșelătorie care se pretinde a fi o aplicație mobilă minieră tokenizată care susține energia verde. Pe baza acestor afirmații, compania a lansat un ICO pentru criptomoneda denumită “Cred” (CX). În afară de promisiuni exagerate de profit, compania a susținut că tokenurile CX vor avea o valoare tangibilă garantată la un moment dat în viitor. Aceasta este încadrată în definiția de security, instrument financiar ce nu poate fi vândut fără autorizație SEC. Persoana listată ca președinte și director este Luke Ingraham și acesta nu a depus niciodată o cerere la SEC.

CrowdShare Mining și CyberSmart Coin Invest

Celelalte două entități enumerate sunt CrowdShare Mining, care operează un ICO pentru “CrowdShare Mining Coin (CSM) și CyberSmart Coin Invest, care oferă” CyberSmart Coin (CBST) . Ambele proiecte scam folosesc tactici similare, promițând câștiguri constante și neobișnuit de mari. Profiturile promise variază de la 20 la 1000 la sută prin tactici “secrete” sau investiții specializate.

Vorbind despre acțiunea de reglementare, comisarul Rome a spus:

“Numarul mare de ordine introduse împotriva ICO-urilor ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru toți investitorii că există un risc real ca ICO-ul în care doresc să se implice este o fraudă. Investigațiile noastre arată că există escroci care vor crea pur și simplu o ICO falsă pentru a fura banii investitorilor. De asemenea, mulți copiază un ICO legitim pentru a înșela oamenii să contribuie la scam”.