Categorii: ScamBust

Un escroc italian a câștigat peste 300.000 de euro de la investitori cripto creduli

Autoritățile italiene din Genoa au descoperit un escroc italian ce a înșelat mai mulți cetățeni interesați de criptomonede cu 300.000 de euro. Acesta poza drept reprezentant al mai multor companii cripto legitime din Elveția. Italianul promitea celor interesați că poate converti aur și valute în Bitcoin.

Identități false și social media

Italianul era un specialist în asumarea identităților false. El poza drept reprezentant al companiilor cripto legitime pe Telegram și online pentru a convinge victimele. Acestea erau convinse să trimită aur și bani prin sistemul poștal pentru a primi ulterior Bitcoin.

Investigația a fost declanșată în momentul în care o companie cripto din Elveția a aflat despre activitatea acestui escroc italian. Reprezentanții firmei au contactat autoritățile italiene, care au început să urmărească activitatea escrocului. Departamenul de infracțuni cibernetice al Poliției din Liguria a petrecut câteva luni descurcând misterul acestei înșelătorii.

Arestat într-un hotel de lux din SanRemo

După câteva luni de investigații, autoritățile italiene au reușit să îl găsească pe infractor într-un hotel de lux din SanRemo. El a fost arestat în timp ce golea o căsuță poștală de un pachet ce conținea aur și euro.

Cercetările au stabilit că pagubele totale provocate de italian au fost de aproximativ 300.000 euro în valută și aur. Autoritățile au confiscat în total 58 de Bitcoin și 2 kilograme de aur.

Escrocul este pretabil de a fi pedepsit la 10 ani de închisoare pentru această infracțiune.

Economia italiană merge prost iar populația investește în criptomonede

Economia italiană trece printr-o perioadă dificilă, provocată de creșterea datoriei extrene, creștere economică scăzut și șomaj în creștere. În luna mai 2018, Business Insider a raportat că mulți italieni încep să se orienteze spre criptomonede pentru a se proteja de criza economică.

Din păcate, lipsa de educație și naivitatea publicului face ca escrocii din domeniul cripto să “triumfe”. Incidentul cu italianul din Genoa este un exemplu în acest sens.

Astfel de situații pot fi prevenite dacă cei interesați să investească în criptomonede o fac prin canale oficiale. În cazul în care doriți să investiți în cripto, asigurați-vă că utilizați platforme legitime și verificați întotdeauna proiectele selectate.

Ike

Postari recente

Produse cu brand cripto de vânzare pe platforma The Crypto Merch

Pasionații de blockchain și cripto au la dispoziție o platformă de unde pot achiziționa produse… Citeste mai mult

3 ore

Avocați NVIDIA contestă acuzațiile investitorilor cu privire la cipurile de minare cripto

Un grup de investitori în compania NVIDIA au acuzat producătorul de electronice că au exagerat… Citeste mai mult

4 ore

Noi upgrade-uri pentru Lightning Network

Rețeaua Lightning beneficiază de noi upgrade-uri lansate în ultima săptămână de Lightning Labs și Blockstream.… Citeste mai mult

4 ore

Wirex anunță un nou card cripto Mastercard cu buy-back în Bitcoin

Compania britanică Wirex a anunțat că va lansa un nou card alimentat cu criptomonede sub… Citeste mai mult

2 zile

Dominanța Bitcoin crește din nou

Odată cu creșterea prețului peste pragul de 11.000$, dominanța Bitcoin pe piață a crescut de… Citeste mai mult

3 zile

Uniswap lansează tokenul de guvernanță UNI

Exchange-ul descentralizat Uniswap a lansat propriul token de guvernanță UNI, cu un impact major asupra… Citeste mai mult

3 zile