Rețeaua Ethereum a înregistrat mai multe activități ca niciodată. De fapt, rețeaua a fost folosită atât de mult, încât minerii ETH au ales recent să crească capacitatea blocurilor cu 25%. Astfel, se permite realizarea mai multor tranzacții și finalizarea mai multor procese la fiecare 14 secunde.

Această creștere a activității rețelei poate fi atribuită multor lucruri.

În primul rând, migrarea monedei stabile USDT (Tether) în Ethereum a dus la o creștere masivă a tokenurilor ERC-20. În al doilea rând, proiectele de finanțare descentralizate, cum ar fi platforma de investiții inteligente Set sau banca descentralizata Compound, au produs traffic in retea.

Dar cel mai important, contractul inteligent discutabil numit „FairWin” a cunoscut o imensă popularitate. 50% din tot Gas-ul “ars” in reteaua Ethereum a fost pretins de acest contract. Datele contractului inteligent arată ca a relizat 360.000 de tranzacții o data.

Acest lucru vă poate lăsa să vă întrebați, ce este FairWin?

Acest Ponzi “Corect” nu este asa sigur.

Ei bine, pentru a spune simplu, e o schemă Ponzi „corectă”, care oferă dividente participanților timpurii la joc și este construită pe baza implicării mai multor utilizatori – care este practic modul în care funcționează o schemă piramidală.

Din anumite motive, FairWin, care se adresează unui public chinez, a reușit să obțină tracțiune masivă.
Atât de multă tracțiune, încât Etherscan raportează că în contract există o valoare de peste 6,5 milioane de dolari. Mai mult decât atât, FairWin are zeci de tranzacții în fiecare minut, în timp ce unele părți ale piramidei probabil că încearcă să transforme un profit pe „investiția” lor.

Deși acest lucru este departe de a fi primul exemplu al unei „scheme piramidale descentralizate”, este aparent primul contract la scară largă de acest gen si se crede că este destul de vulnerabil la atac.

Philippe Castonguay, R&D la Horizon Games, a scris recent pe Twitter despre contractul FairWin ca are „vulnerabilități critice care pun toate fondurile în pericol”, apoi le-a cerut adepților săi să răspândească informatii despre acest lucru.

 

Ameen Soleimani, directorul executiv al proiectului de divertisment pentru adulți Ethereum SpankChain, a dublat aceste îngrijorări, postând că acest contract poate fi „golit de către proprietari… și este, de asemenea, susceptibil de un atac al “ pălăriilor negre. ”

Se pare că utilizatorii răspund la aceste temeri. În ultimele zile a existat un exod de sute de mii de dolari in Ethereum, probabil în așteptarea faptului că un actor rău va profita de aparentul gol de securitate.