Contrar reclamelor publicate, Agenția de reglementare din Luxembourg avertizează că proiectul Cryptominingoptionsignal nu este licențiat în această țară. Comisia de supraveghere a sectorului financar (CSSF) a publicat pe site-ul oficial o notificare cu următorul conținut:

„Comisia de Supraveghere a Sectorului Financiar (CSSF) avertizează publicul cu privire la activitățile unei entități numite Cryptominingoptionsignal. CSSF informează publicul că Cryptominingoptionsignal îi este necunoscut și că entitatea nu a primit nicio autorizație de furnizare de servicii de investiții sau alte servicii financiare din sau din Luxemburg. ”

Cumpara Bitcoin

Firma în cauză pare să ofere servicii de management de portofolii cripto și are o adresă de New York pe site. De asemenea, se menționează că respectiva firmă este licențiată de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC) cu licența numărul 0078/07.

Este interesant de remarcat faptul că prețul Bitcoin afișat pe site este de 2395$.

Autoritățile monitorizează piața cripto

La sfârșitul lunii iulie, autoritatea de supraveghere din Marea Britanie, FCA, a raportat cu privire la un scam pe e-mail. Aparent, o scrisoare intitulată „Șansa garantată de câștig” a circulat prin e-mail, ca fiind din partea FCA. E-mailul conținea o promoție pentru investiții în criptomonede și îndruma destinatarii căre un site extern. FCA a avertizat publicul că este foarte probabil o campanie înșelătoare:

“Corespondența este probabil să fie legată de frauda organizată și vă sfătuim cu tărie să nu răspundeți în niciun fel criminalilor. Căutați semne că e-mailul, scrisoarea sau apelul telefonic s-ar putea să nu fie de la noi, cum ar fi listarea unui telefon mobil sau numărul de telefon de contact internațional, o adresă de e-mail dintr-un cont de hotmail sau gmail sau o adresă tip căsuță poștală din străinătate.”