Categorii: ScamBust

SCoin – Scam sau afacere legitimă?

Zilele trecute am fost contactați cu tot entuziasmul de un reprezentant SCoin, care încerca să ne convingă să îi ”dăm o părere” despre afacerea lui.

Am acceptat invitația și chiar le mulțumim celor de la Coin Space că ne-au atras atenția asupra afacerii lor.

O să încep prin a spune că discuția telefonică initială nu a fost impresionantă. Nu am înțeles exact câteva date importante despre cum se face minarea și fiecare răspuns la întrebări începea cu un ăăă prelungit, după care am avut sentimentul că cei de la Coin Space alegeau la întâmplare una dintre variantele de răspuns, pentru că nu păreau pregătiți pentru un pitch.

SCoin este varianta românească a Coin Space și a început să prindă tracțiune în media. Probabil că ați fost deja contactați de cineva care v-a cerut să investiți ori racolați pe canalele de socializare. Ce încearcă deci cei de la SCoin să facă? Să vă scoată banii din buzunar, sau să vi-i înmulțească?

Administratorii SCoin

Mi-aș dori să pot să vă spun cât mai multe despre creatorii și administratorii afacerii, însă informațiile sunt destul de subțiri. Pe scurt – NU EXISTĂ. Site-ul a fost înregistrat pe 11 martie 2015 de către Danjel Pawl, există deci o conexiune între acesta și domeniu însă nu este clar dacă el conduce afacerea. Adresa și site-ul sunt înregistrate în Malta. Am apreciat totuși că nici site-ul nici compania nu sunt înregistrate într-un paradis fiscal sau pe numele vreunui șeic nigerian.

Ca regulă generală, orice companie care nu are un management transparent ar trebui privită cu precauție. Ce au de ascuns?

În România, site-ul este asociat cu numele Dr. Staicovici în București iar domeniul a fost cumpărat în luna august 2016. În primul rând, nu este vorba despre informații care să apară pe site-ul lor despre Dr. Staicovici. Titulatura de doctor pare la o primă vedere artificială, mai ales că nu avem de unde să știm despre ce fel de doctorat este vorba și cine este posesorul titlului. Ultima data când am avut de-a face cu o schemă ponzi eram invitată de Jay September la o întrunire. Genul ăsta de nume obscure îmi dau întotdeauna de gândit.

Sunt deci nou-veniți la noi în țară și probabil că își vor începe în curând munca de racolare de afiliați

Prezentare

Ca multe alte monede digitale, Scoin se urcă în cârca bitcoinului, ca și când ar fi prieteni vechi. Pe site au un video în care prezintă avantajele monedei digitale Scoin…mizând pe o știre apărută pe PRO-Tv despre moneda bitcoin. Nici pomeneală de Scoin, însă este cum nu se poate mai avantajos să te asociezi cu două nume mari. PRO-tv-ul nu poate să mintă cu nerușinare, iar bitcoinul nu este de ignorat, nu-i așa? Mă întreb în continuare ce legătură are SCoin-ul cu întreaga poveste, alta decât că se prezintă ca monedă digitală.

Pe site par să existe doar informații pentru începători, însă nu și o lucrare albă care să vorbească despre protocol și despre abordarea generală și nimic pentru avansații care vor să se implice într-o afacere de bună credință.

Minarea o fac cei de la Scoin, centralizat, deci nu poți să generezi SCoin acasă. Se minează monedă (atenție) cu costuri ZERO, iar prezentatorul, Radu, pretinde că așa a început și bitcoinul. Nu este nici pe departe adevărat, atâta timp cât bitcoinul se mina cu consum de curent. Atenție, nu există câștig cu investiție zero și nici minare fără dovadă de lucru. Dovada de lucru însă cere la rândul său o investiție în energie electrică, nu-i așa?

Produsele SCoin

CoinSpace minează în cloud criptomonedă, pe care o și tranzacționează pentru utilizatori. Odată ce te înregistrezi, poți să investești într-o serie de pachete și să participi într-o oportunitate de tip MLM.

Pentru fiecare pachet, primești puncte SCoin

 • Minimum Mine – 30 SCoins
 • Basic Mine – 100 SCoins
 • Quarter Mine – 250 SCoins
 • Half Mine – 500 SCoins
 • Full Mine – 1000 SCoins
 • Double Mine – 2000 SCoins

Planul de compensare SCoin

Esențialmente, este vorba despre o companie de network marketing, ceea ce presupune că sponsorizezi oameni din afacere care cumpără un pachet de produse, apoi câștigi comisioane.

Per total, planul de compensare este unul relativ correct.

Costuri de aderare

 • Minimum Mine – €300 EUR
 • Basic Mine – €700 EUR
 • Quarter Mine – €1500 EUR
 • Half Mine – €3000 EUR
 • Full Mine – €6000 EUR
 • Double Mine – €12,000 EUR

Pachetul Double Mine este valabil 2 ani, restul expiră într-un an. Singura diferență între pachete este potențialul de câștig în planul lor de compensare.

Problema apare – de unde poți cumpăra SCoin și unde îl vinzi atunci când vrei să ieși din joc?

SCoin nu își face apariția pe MarketCap și nici nu am găsit informații la schimburile serioase de criptomonedă.

Concluzii

Dacă tragem linia, SCoin este țeapă. Singura sursă de venit care intră în această companie este prin investiții affiliate și nu prin vânzări în retail. ROI-ul despre care vorbesc ei vine de la alți oameni care investesc în aceste scheme și evident trebuie să ne punem întrebarea – ce se întâmplă când epuizezi clientela? Când pur și simplu nimeni nu mai vrea să facă contracte de afiliere?

GoanaDupăBitcoin NU recomandă SCoin și în general nici o afacere bazată doar pe afiliați noi.

Ike

Vezi comentarii

 • Salut , in primul rand vreau sa mentionez ca daca erati profesionisti va informati mai mult despre aceasta companie care este serioasa si PLATESTE ,colaboreaza cu bancile ( vei primi un card MasterCard) si mai ales : CASTIGI FARA SA ADUCI PERSOANE !

  Unde zice ca se castiga doar din afiliere ?? Spuneti numai tampenii ,daca vrei devii membru asociat si inchiriezi un server ( cloud minning ) , dar ,comparabil cu cei de la Genesis spre exemplu unde stii cum minezi ,si alegi tu ce minezi , in CoinSpace este diferit pentru ca vor lansa propria criptovaluta S-Coin care deja este in BlockExplorer si care in curand o vom vedea si pe coinmarketcap.com , in acest an vor porni si dezvoltarea merchantului la nivel global si bineinteles acest proiect in premiera cu o viziune mult mai ampla decat Bitcoin va face diferenta si va reusi sa obtina prim planul pe piata sistemului monetar digital.

  Iar in prezentare costul ZERO (dupa cum ei spun si in alte video ) se refera la faptul ca acele cheltuieli de hardware si curent electric necesare pt minare NU SUNT AICI ,ci vei avea doar un cost initial ,la contractul anual unde devii membru asociat.

  Deci repet ,AFILIEREA nu e obligatorie pentru a obtine profit ,va rog sa stergeti aceste informatii gresite si sa nu informati gresit persoanele ( am dat din intamplare de acest articol ) ,dar fiind membru activ ,si mai ales ,castigand din S-Coin ( chiar daca nu este inca oficial in Blockchain ,ei platesc oricum ,cine este memrbu activ ca mine va poate confirma ) , pot striga in gura mare : COINSPACE ESTE O COMPANIE SERIOASA ,CU O VIZIUNE UNICA IN ACEST MOMENT PE PIATA CRIPTOVALUTELOR , PLATESTE ,COLABOREAZA CU BANCILE , IN ACEST AN VOR LANSA MONEDA SI MERCHANTUL ,asadar cine doreste sa profite de aceasta revolutie in domeniul sistemului monetar digital sa nu ezite si sa intre in CoinSpace ,iar moneda S-Coin cu siguranta in viitorul apropiat va avea prim planul pe piata criptovalutelor .
  O zi buna tututor !

 • După ce ați scris aici încep să mă întreb dacă voi chiar trăiți pe planeta asta.
  1 la mână - dacă nu a-ți înțeles cum se face minarea vă puteați informa și singuri căci se găsesc informații peste tot internet, voi chiar vă așteptați să înțelegeți dintr-o conversație la telefon ?... imposibil
  2 la mână - știrea pe care se mizează a apărut la Antena 3 nu la ProTv
  3 la mână - moneda nu apare pe marketcap pentru că încă nu a fost lansată
  4 la mână - ce vă face pe voi să credeți că se va epuiza clientela ? cred că nici nu știți ce înseamnă network marketing
  După ce am citit chiar încep să mă întreb dacă articolul a fost scris de niște profesioniști sau de un adolescent de 13-14 ani.

Postari recente

Dominanța Bitcoin crește din nou

Odată cu creșterea prețului peste pragul de 11.000$, dominanța Bitcoin pe piață a crescut de… Citeste mai mult

9 ore

Uniswap lansează tokenul de guvernanță UNI

Exchange-ul descentralizat Uniswap a lansat propriul token de guvernanță UNI, cu un impact major asupra… Citeste mai mult

11 ore

Kraken primește prima autorizație bancară din SUA

Consiliul bancar din Wyoming a aprobat o licență bancară de tip charter pentru compania Kraken.… Citeste mai mult

o zi

Bitcoin depășește 11.000$ iar analiștii nu cad de acord asupra evoluției pe termen scurt

După două săptămâni de fluctuații în jurul valorii de 10.500$, Bitcoin a depășit pragul de… Citeste mai mult

o zi

Aproape 100.000 Bitcoin blocat în ecosistemul DeFi

Aproape 100.000 de Bitcoin, în valoare de mai mult de 1 miliard de dolari, sunt… Citeste mai mult

2 zile

PlanB: Este momentul ca Bitcoin să-și înceapă ascensiunea spre 288.000$

Analistul PlanB a comentat pe Twitter că este momentul ca prețul Bitcoin să înceapă să… Citeste mai mult

3 zile