Săptămâna trecută, antreprenorul de 18 ani Erik Finman, a participat la o sesiune Ask Me Anything. Tânărul afacerist a răspuns tuturor întrebărilor şi a explicat cum a ajuns milionar în dolari la vârsta de 18 ani.

A investit în bitcoin la 12 ani. La 18 ani era deja milionar

În mai 2011, la vârsta de 12 ani, Erik Finman a cumpărat bitcoini în valoare de 1000$ pe care îi primise de la bunica sa. La finalul lui 2013 bitcoinii valorau deja 100.000$. Tânărul a abandonat şcoala şi şi-a deschis propria afacere. Compania creată de Finman s-a numit Botangle şi oferea servicii de tutoring prin intermediul video chat-ului. În anul 2015 a vândut compania unui cumpărător care i-a oferit 100.000$ sau 300 bitcoini.

“Investitorul mi-a oferit 100.000 de dolari sau 300 de bitcoini, care pe vremea aceea valorau puţin peste 200$ bucata,” a detaliat Finman în cadrul şedinţei Ask Me Anything. “Am ales bitcoinii, chiar dacă valorau mai puţin, întrucât am avut încredere că sunt de viitor. În plus, ar fi fost dificil pentru un minor să efectueze tranzacţia cu bani.”

403 bitcoini în portofel

După ce părinţii i-au permis să abandoneze şcoala pentru a îşi urma visul, tot aceştia i-au spus că nu trebuie să meargă la liceu dacă va reuşi să facă primul milion de dolari până la 18 ani. Între timp, Finman şi-a sporit averea în bitcoini. Cu ajutorul unei investiţii, el a creat o companie producătoare de căşti VR. În anul 2017 Finman a devenit milionar în dolari prin bitcoinii pe care îi deţine, iar părinţii i-au permis să nu meargă la liceu.
“Pot afirma că deţin astăzi 403 bitcoini care sunt evaluaţi la 1.092.678,08$. De asemenea, am investit bani şi în alte lucruri,” a adăugat Finman. “Este bine să nu ne ţinem toate cumpărăturile în acelaşi coş. Sunt un câştigător!”

Presa a verificat dacă spune adevărul

Investiţia în bitcoin la vârsta de 12 ani l-a adus pe Finman în atenţia presei.  Tânărul milionar a declarat că a fost supus unei verificări riguroase de către CNBC, pentru a se asigura că spune adevărul. În cadrul sesiunii de întrebări, mulţi au spus despre Finman că este un norocos, în timp ce alţii consideră că a avut un fler extraordinar când a efectuat investiţiile.
După ce CNBC i-a publicat povestea, Finman a transmis publicului că şi-a păstrat bitcoinii în condiţii de siguranţă extremă. Astfel, el a apelat la mai multe portofele electronice şi computere pentru a îşi securiza averea. La final, tânărul afacerist a mărturisit că această expunere în public l-a făcut să se simtă paranoic. S-a temut să nu devină o ţintă din cauza expunerii în presă.

Sursa – News.bitcoin.com